Úszómedencék – több mint 1000 féle méretben

Úszómedencék értékesítése, telepítése, építése: kör, ovális, 8-as és szögletes formában, alumínium/magnézium ötvözetes fémpalásttal, vízzáró 0,8mm vtg fóliabéléssel, fehér úszócsíkkal és eloxált arany és/vagy eloxált alumínium színű peremmel, kör, ovál, szögletes úszómedencék, Porocell és Cellpool zsaluköves medencék, fóliaburkolattal

A német Krülland cég megszűnt, helyette Poolfuchs néven működik tovább. Ami azt jelenti, hogy a nyolcas alakzatú és Leikupool (szögletes) medencék gyártása szünetel. Pillanatnyilag csak kör és ovális formájú medencéket gyárt és forgalmaz!

Mennyiért lehet otthon medencénk?

A házi medence ma már nem csak a luxust jelenti: vehetünk összeszerelhető típust, amelyet a következő évben ki is dobhatunk, vagy rászánhatunk komolyabb összeget, és évtizedekig úszkálhatunk saját medencénkben. Az alábbi rövid leírásban kivesézzük, miért is annyi az annyi?

Ma már az áruházláncokban sorakozó, elbontható kerti medencék is hatalmas választékban kaphatóak: Ezek ára 30-90 ezer forinttól indul, és a mérettel arányosan nő; 300-600 ezer forintért akár 6-8 méteres medencét is vehetünk. Az ilyen típusú fürdőalkalmatosságok ugyanakkor nem tartósak, egy szezonra vannak kitalálva. A következő évben már nehézkes őket összerakni, összemegy az anyaguk, nem stimmel az illesztésük. A legjobb megoldás, ha nem szereljük szét őket, mert így esetleg még egy-két szezont kibírnak

További probléma, hogy ezek gépészete alulméretezett, és nem is igazán fejleszthető. A fixen telepített medencék lényegesen nagyobb beruházást igényelnek.

Ha a fenti medencék előnyeit és hátrányait szeretné inkább, akkor Önnek a barkácsáruházak és hipermarketek kínálata között kell keresnie. De ha elgondolkozott a fenti mondatokon és olyan medencét szeretne kertjébe, amit sokáig tud használni és élvezni akkor válasszon az általunk forgalmazott termékek közül.

Kör alakú medencék

Kedvezőbb áron megvalósítható, mint hinné! A felszín fölé vagy földbe süllyesztet kivitelben is. Akár a szabadban, az Ön kertjében, vagy fedett medenceként bármilyen helyiségben. Statikailag önhordó szerkezet, ezért 8m átmérőig, egy sima beton felületen felállítható.

– Átmérő: 3-4-4,8-5-6 m
– Mélység: 1.20, 1.50 m

Kör alakú medence méretek:

1,20m magasságú fallal:

1,50m magasságú fallal:

Bauka 100 oválmedencék

A modern medenceépítés bevált formai megoldása. Támasztószerkezet nélkül, csak földbe süllyesztett beépítésre. Mivel statikailag nem önhordó, ezért a hosszanti oldalaknál beton támfalhoz rögzítjük szerelésnél, és ez veszi át a tartó szerepet. Rengeteg méretválasztéka lévén, a legsikeresebb modellünk. Kinézetét tekintve a luxuskategóriába sorolhattuk az arany színűre eloxált pereme miatt (sajnos mára a cégváltozás miatt csak szürkére eloxált alumínium peremmel kerül forgalomba) a sötétkék színű 0,85mm vtg fóliával és a fehér úszócsíkok pedig még tovább fokozzák a látványt.

Kérhető további fóliaszínekben és 0,6mm vtg fóliával is.

– Szélesség: 3-4-5-6m
– Hossz: 5-6-7-8-9-10-12m
– Mélység: 1.20, 1.50 m

Ovális alakzatú medence méretek:

1,20m magasságú fallal:

A táblázatban szereplő árak, tájékoztató jellegűek, aktuális árakért keressenek bennünket!

1,50m magasságú fallal:

A táblázatban szereplő árak, tájékoztató jellegűek, aktuális árakért keressenek bennünket!

POROCELL és CELLPOOL típusú egyedi medencék (itt a forma- és méretvilágnál csak a fantáziája és pénztárcája szabhat határt)

A Porocell és CELLPOOL medencék az egyszerű illesztési kialakításuknak köszönhetően alkalmasak a saját kezű építésre is, szükségtelenné válik a zsaluzás és szigetelés is. A rendszert alkotó téglák nagy sűrűségű extrudált polisztirolból készülnek, és fűrésszel, vagy késsel 25 cm-ként vágható. Minden beépítendő medenceelem, mint a szkimmer, befúvó, világítótestek, ellenáramoltató készülék, könnyen és precízen beépíthetőek. Ez a rugalmas megmunkálhatóság, nagy formaszabadságot enged a medence világának kialakításában, a medence méretéhez alkalmazkodva is. Csak teljesen besüllyesztve építhető fel. A Porocell és CELLPOOL medencék a természetes napenergiát a medence felfűtésére hasznosítják.

Egy medencefedéssel és energiatakarékos hőszivattyúval kiegészítve a Porocell és CELLPOOL medencét, jelentősen meghosszabbítható a fürdőzési szezon.
A fal ezen tulajdonsága a hőmérsékleti változásoktól is függ , mint pl. feszültségek vagy fagyhatások, melyek a medence falát és a bélésfóliát is megrongálhatják. A Porocell rendszer ezzel szemben ezt megakadályozza, a feszültségeket elnyeli.

Lényegében teljesen azonos a zsaluköves medence szereléssel, csak itt az előregyártott zsalukövek helyett POROCELL téglákat helyezünk egymásra és azok belsejét is vasbeton szálakkal és betonnal töltjük ki. A belső medence felület, medencebélelő fóliával burkolható ki.

Az egyenes vagy radiális formában elhelyezett Porocell és CELLPOOL téglák lehetővé teszik, szabad formájú (félig ovális, ovális), vagy klasszikus téglalap alakú medence kialakítását. A szegélykövek kiváló minőségű polisztirol (kőzet keménysége P 30) anyagból készülnek, így akár késsel vagy egy fűrésszel könnyedén lehet igazítani. A szegélykövek pontos illeszkedéséből adódóan egyértelmű a sima medence fal kialakítása.

– Szélesség: egyedi
– Hossz: egyedi
– Mélység: egyedi, de ajánlott a 2,00m-nél nem mélyebb magasság

LEIKUPOOL szögletes medencék (megszünet a gyártásuk)

Leikupool medencék, süllyesztet- és feszített víztükörrel extraklasszisok a medencék világában. Egy medence beépített, hőszigeteléssel a technikai tökéletességre törekedve. water-splash 200Akár szabadtéri akár beltéri, magán vagy közösségi medenceként egyaránt, minden igényt kielégítő úszómedence.

– Szélesség: 3-6m
– Hossz: 6-12m
– Mélység: 1.35, 1.50 m