Telepítés kemény felületre

Kemény felületű szerelő készletet (beton adapter) a Buborékos medencesátor Kör és Oval fedések számára, minden esetben a telepítésnél rögzíteni kell (a talajban), így a sátor még stabilabban rögzül. A komplett csomag csak a puha felületekhez szükséges „rögzítőelemek” tartalmazza (fű, mesterséges gyep, homok, fa, kéreg stb.). Ez nem jelenti azt, hogy a Buborékos medencetakarót nem rögzíthetjük kemény felületekre. Erre a célra lett kifejlesztve a „kemény felületű telepítési készlet”.

Figyelem! Ezen az oldalon szereplő leírás(ok), nem frissített változat(ok). Minden megrendelt termék mellé, a gyártó által mindig frissített, de magyar nyelvű Telepítési és Karbantartási leírást adunk.

Kemény felület

Puha vagy kemény felület

Az ST buborékos medencetakarót fixen kell rögzíteni a talajba, hogy az a szeles időben is állni tudjon. A csomag részét képző szabványos „rögzítőelemeket” puha felületre, földre, fűre, mesterséges gyepre, homokra, fa kéregre stb. szánják. Ez nem jelenti azt, hogy a SunnyTent buborékos medencetakarót nem lehet elhelyezni kemény felületre (beton, térkő, természetes kőburkolat, csempeburkolat, kerámia burkolat, tégla).
Az alábbiakban a kemény felületre vonatkozó információkat találja meg.
Kérjük, olvassa el figyelmesen: mindenféle kemény felület esetében a következőket kell alkalmazni: Szeles időben az ST buborékos medemncesátor kissé felfelé és lefelé mozog (mint ahogy az ember mellkasa levegővételnél és kifújásnál). A kemény felületek durva felületük miatt a sátor alsó széle fokozatosan elhasználódik. Az alsó takarófólia védelmére számos lehetőség van (ami nem tartozék):
Vágjon egy vékony, merev tömlőt, amely teljes hosszában fel van vágva, és kattintsa rá a medencesátor alsó szélére. Ez a legegyszerűbb megoldás.
Ha kerti tömlőt vagy gumicsövet nem tudunk beszerezni, alternatívaként használhatunk Polifoam csőszigetelő anyagot. Ennek hátránya, hogy a finom és porózus felülete (és anyag-összetétele) miatt idő előtt vagy gyorsabban elhasználódhat, elmorzsolódik.
Harmadik lehetőség: szerezzen be műfű szőnyeget, vastag ponyvát, szőnyeget vagy más puha anyagot és azt terítse le a kemény padlóra és úgy állítsa fel az ST buborékos medencetakarót.

Ha a Tégla / csempe / kő vagy egyéb kemény burkolólap (részlegesen) eltávolítható:

A két csuklós rögzítő horgony a fő rögzítési pont. A horgonyok kb. 40 cm hosszúak és leszúrt állapotába kell a talajba helyezni. Ehhez távolítsa el a teraszról a téglákat / cserepeket a megfelelő helyeken, és nyomja be a csuklós horgonyokat a talajba, további útmutatásért lásd a kézikönyvet vagy a telepítési videót.
A ritkán nyitott (vagy egyáltalán nem nyitott oldalát) sátor oldalát (ezt nevezzük hátnak) a sátort legalább három helyen kell a földhöz rögzíteni. A csomag tartalmazza a spirál rögzítőket vagy fém ékeket (a modelltől függően) amik erre a célra használhatóak. Távolítsa el a kemény tégla / cserép / kő / betonból kialakított burkolatokat a rögzítési pontok helyén és szúrja le a rögzítő rudakat a talajba.
A sátor másik oldala, amit a legtöbbet fogja nyitni (az elülső oldal vagy a „bejárat”), a fedést legalább három helyen a földöhöz kell rögzíteni. Erre a célra fel lehet használni a csomagban található fémcsapokat. Távolítson el három helyen egy téglát / csempét / követ, térkövet a medence közvetlen közeléből (ahová majd fognak kerülni a spirálékek) és csavarja be a spirálékeket a földbe.
A rögzítési pontok elhelyezését követően természetesen kitöltheti a fennmaradó réseket, azokkal a burkoló elemekkel amiket korábban eltávolított, például egy féltégla / csempe / kő / térkő, kavics vagy homok.
Megjegyzés: Ha vastag az eltávolítandó burkolólap, akkor a spirálékek (spirál hering) nem elég tudnak a talajba kellőképpen lemenni, így a tartásuk nem lesz eléggé stabil. Ezt alaposan ellenőrizze le és próbálja ki. Ha nincs elég fogás, akkor ezeket a spirálékeket (heringeket) helyettesítheti például egy fémrúddal vagy farúddal, amiket bekalapál a talajba (átlósan, hogy elegendő erővel rendelkezzenek). Ezek a kiegészítők végét érdemes kampós kialakítással megoldani, mivel a kampós részek fognak beakadni a sátor alsó rudazatába. Vagy ezek végeit fúrja át és a lukakon keresztül vezetett kötéllel rögzítheti a takarót a rögzítő rudazatokhoz. Ez a megoldás annyiban jó, hogy nem lesz éles kiálló rész, ami sérülést vagy fájdalmat okozhat. Hátránya hogy a rögzítése több időbe telhet (a befűzések miatt)
Megjegyzés: Soha ne ragassza le az ST medencefedést olyan téglákhoz / csempékhez / kövekhez, kemény burkoló elemekhez, mert egy erőteljes szél esetén felemelheti a sátort a talajról és ebben az esetben a leragasztott részek el fognak szakadni. Ha a burkolt felületünk nagyon vastagok és nehezek, akkor a buboréktakarókat egy speciális, „kemény felületű szerelő készlettel” tudjuk rögzíteni (ami nem tartozéka az alapcsomagnak). Ezekkel a rögzítő elemekkel könnyedén tudjuk rögzíteni a fedésünket.
Megjegyzés: Ha a csomagban található vagy külön megrendelhető rögzítő elemeket nem használja (úgy ez a nem rendeltetésszerű használatból adódóan) az ST buborékos medencefedésre a garancia érvényét veszti.

Figyelem! Az oldalon egy általános telepítés részleteit olvashatja el. A legújabb részletes magyar nyelvű telepítési útmutatót mindíg a megrendelt csomag tartalmazza!

Telepítési készlet kemény felülethez

TELEPÍTÉSI UTASÍTÁS

– Ezt a készletet a buborékos medencefedés kemény felületre, például kő, kerámia, fa és beton burkolatra történő telepítésére szántuk.
– A felállítási idő körülbelül 30 perc.
– Jelen utasítás a telepítési video és a Használati kézikönyv kiegészítéséül szolgál mind a kör alakú és ovális fedéshez.
– Először nézze meg a telepítési videót és olvassa el a medencesátor telepítési utasítását.
– Ezután alkalmazza az alábbiakat.
– Mindig gondosan tartsa be a megadott biztonsági útmutatókat és utasításokat.

1: Ellenőrizze, hogy a doboz tartalmazza-e az alábbiakat:

A kör alakú  M és L méret:

6 db fémből készült, kemény felülethez alkalmas csavart cövek
6 db habszivacs nyomótárcsa
2 db fémből készült szögacél merevítő
Csavarok és tiplik

  A kör alakú XL méret:

10 db fémből készült, kemény felülethez alkalmas csavart cövek
6 db habszivacs nyomótárcsa
2 db fémből készült szögacél merevítő
Csavarok és tiplik

 Az ovális alakú M és L méret:

6 db fémből készült, kemény felülethez alkalmas csavart cövek
6 db habszivacs nyomótárcsa
4 db fémből készült szögacél merevítő
Csavarok és tiplik

 2.) Összeszerelés

A: A kemény felülethez alkalmas csavart cövekek

Nézze meg a telepítő videót, és az aktuális buborékos medencefedések telepítési utasítását. A normál csavart cövekek helyett az ebben a készletben szállított 6 db fémből készült, kemény felülethez alkalmas csavart cövekre lesz szüksége.
A megvásárolt beton adapter készletek mellé, magyar nyelvű telepítési útmutatást adunk!

Keményfa, beton, csempe, tégla burkolat esetében, amit nem lehet eltávolítani:

Hogy nyitni és zárni tudjuk a buborékos fedésünk az erre a célra kialakított két csuklós horgony (ami a csomag részét képezi) a fő rögzítési pont. Ha nem akarja, vagy nem tud létrehozni egy kis részt a meglévő burkolaton, akkor nem használhatja a csomag részét képző csuklós horgonyokat. De vásárolhat hozzá speciális, „kemény felületű szerelő készletet”. Ezekkel az elemekkel könnyedén rögzítheti az ST buborékos medencetakaróját.
Megjegyzés: Ha a csomagban található vagy külön megrendelhető rögzítő elemeket nem használja az ST buborékfedés rögzítésére a garancia érvényét veszti.
Bármi kérdés esetén, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba az „Elérhetőség” menüpontban található telefonszámok egyikén vagy e-mailen!