Rolós medencetakarás, fedés

Rolós medencefedés, rolós medencetakarás VSZF1 – “Standard” – medenceparton álló roló, VSZF2 – “Maxi” – medenceparton álló roló, VSZA2 – “Deep” – fenékvályúba rejtett roló, VSZA1 – “Bottom” – medencefenéken elhelyezett roló, VSZA6 – “Recess” – falfülkébe rejtett roló, VSZA3 – “Relax” – pihenőpad alá rejtett roló, VSZA4/VA4C – “Simple” – víztükör alá süllyesztett roló, VSZA9/VSZA9C – “Sundeck” – felső kamrába rejtett roló, VSZA8 – “Ellipse” – medencefenékbe rejtett, automata fedlappal takart roló

Rolós medencetakarás

A rolós medencefedés előnyei

– Gazdaságos: A medence üzemeltetési költségeinek akár 70%-át megtakaríthatja a víz fűtésére és a páraelszívásra fordított energia, valamint a friss víz- és vegyszer-utántöltés mennyiségének csökkentésével.
– Kényelmes: A rolós medencetakarást egyszerűen működtetheti, az automata motoros csévélésnek köszönhetően egyetlen gombnyomással lefedheti használaton kívüli medencéjét.
– Tartós: A redőnylamellák – megfelelő használat esetén – a fólia takarókhoz képest lényegesen tovább ellenállnak a klór valamint az UV sugárzás hatásának, várható élettartamuk 10-15 év.
– Energia megtakarítás: Megakadályozza a víz párolgását, amivel nem csak az elpárolgó vizet és vegyszert, hanem jelentős pénzt is megtakaríthatunk, a víz fűtésére és a pára-elszívásra fordított kevesebb energiával.
– Hosszabb fürdőszezon: Szolár lamellákkal – vízen úszó napkollektorként – fűti a medence vizét. Használatával a medence vízhőmérséklete 6-8 oC fokkal is megemelhető, így májustól októberig fürödhetünk benne.
– Kényelmes működtetés: A rolós medencetakarást egyszerűen működtetheti, az automata motoros csévélésnek köszönhetően egyetlen gombnyomással lefedheti használaton kívüli medencéjét.
– Könnyebb takarítás: Megóvja medencéjét a nagyobb szennyeződésektől, vízbeeső falevelektől, bogaraktól, ezáltal megkönnyíti a medence tisztán tartását és takarítását.
– Vízbeesés elleni védelem: A medencetakarás tutajként úszik a víz felszínén – kellő szélső alátámasztás esetén – biztonságot nyújt a kisgyermekek és négylábú kedvencek vízbeesése ellen is.

ROLLÓS MEDENCEFEDÉS TÍPUSOK

VSZF1 – “Standard” medencetakarás – medenceparton álló roló

Kis- és közepes méretű medencék letakarására kínál egyszerű, költséghatékony megoldást.
Akár utólagosan is telepíthető, beépítéséhez általában nincs szükség a medence szerkezetének megbontására, átalakítására. A rolócséve kis helyet foglal el, és takarás nélkül, önmagában is esztétikus látványt nyújt. A
Előnye:
– egyszerű és gyors telepíthetőség
– jó ár-értékarány
– legfeljebb 5x10m-es medence méretig
– meglévő beltéri medencékre javasoljuk

VSZF2 – “Maxi” medencetakarás – medenceparton álló roló

Ezt a típust nagyobb méretű medencék letakarására javasoljuk, illetve ahol igény van a roló faburkolat alá rejtésére. A Rollotop “Standard” típushoz hasonlóan egyszerűen és gyorsan telepíthető a legtöbb meglévő medencére.
Előnye:
– egyszerű és gyors telepíthetőség
– nagyméretű medencék letakarására (akár 16x25m-ig)
– meglévő kültéri medencékre javasoljuk
– ideális párosítás szolár illetve transzparens lamellákkal

VSZA1 – “Bottom” medencetakarás – medencefenéken elhelyezett roló

Ez a típus a medencefenék közelében, vagy középmagasan, a medence végében helyezkedik el. A szabadon álló, takaratlan redőny feltekerve ülőpadként használható. Egyszerű telepíthetőségével kiváló alternatíva meglévő medencék utólagos, mégis diszkrét letakarására.
Előnye:
-egyszerű telepíthetőség
-meglévő beltéri medencékre javasoljuk
-a rolócséve ülőpadként használható

VSZA2 – “Deep” medencetakarás – fenékvályúba rejtett roló

A Rollotop “Deep” a legelegánsabb típusok egyike. A felcsévélt lamellák egy letakart fenékvályúba tekerednek fel, így a medence teljes hosszában és mélységében használható, a redőny nem foglal helyet a hasznos víztérből. Beltéri medencékbe ideális, ahol a limitált méretű medencetér maximálisan kihasználható, a többi típushoz képest akár 1m-rel hosszabb medence építhető.
Előnye:
– rejtett kialakítás
– kizárólag tervezés alatt álló medencékbe
– beltéri medencékhez javasoljuk
– többféle kamratakarással készülhet
– nem vesz el a medence hosszából

VSZA3 – “Relax” medencetakarás – pihenőpad alá rejtett roló

A rolót egy kb. 80cm széles, a vízszint alatt 15-45cm-rel elhelyezett fekvő- vagy ülőpad alá rejtjük, mely napozóként, illetve kisgyerekek számára pancsolóként használható. Tekinthető a Rollotop “Sundeck” feszített víztükrű medencékhez módosított változataként.
Előnye:
– rejtett kialakítás
– a rolókamra takarása napozó, vagy pancsoló részként használható
– kizárólag tervezés alatt álló medencékbe
– kültéri medencékre javasoljuk
– többféle kamratakarással készülhet
– feszített vagy bukóéles medencékhez ajánlott

VSZA4/VSZA4C – “Simple” medencetakarás – víztükör alá süllyesztett roló

Ahogy a neve is sugallja, a víz alatti rolók legegyszerűbb változata. Többnyire meglévő medencék utólagos letakarására is alkalmas, egyszerűen belógatva a vízfelszín alá.
Előnye:
– kültéri és beltéri medencékre
– meglévő és épülő medencékre
– egyszerű telepíthetőség
– a rolócséve ülőpadként használható
– oldalsó motor akna nélkül is megoldható

VSZA6 – “Recess” medencetakarás – falfülkébe rejtett roló

A kamrába rejtett típusok közül az egyetlen, amely nem igényel kamra-takarást, ezáltal a rolókamra könnyebben tisztítható. A feltekert cséve nem vesz el helyt a medence hosszából, így a teljes medence kihasználható.
Előnye:
– kizárólag tervezés alatt álló medencékbe
– kültéri medencékre javasoljuk
– nem igényel kamratakarást
– könnyen tisztítható rolókamra
– nem vesz el a medence hosszából

VSZA8 – “Ellipse” medencetakarás – medencefenékbe rejtett, automata fedlappal takart roló

A Rollotop “Ellipse” ovális, trapéz, paralelogramma és még néhány, a roló szempontjából speciális formájú medence letakarását teszi lehetővé. A medence feneke alatt található rolókamra egy motoros mozgatású, burkolt fedlappal van letakarva. Egy gombnyomásra megnyílik a medence feneke, és előúszik a redőny.
Előnye:
– rejtett kialakítás
– kültéri és beltéri medencékre
– kizárólag tervezés alatt álló medencékbe
– nem vesz el a medence hosszából
– többféle kamratakarással készülhet

VSZA9/VSZA9C – “Sundeck” medencetakarás – felső kamrába rejtett roló

A roló ebben az esetben egy trópusi fával vagy kőlappal letakart rolókamrában kerül elhelyezésre. Különösen esztétikus, ha a medence melletti napozó rész burkolatával megegyezik, így a rolókamra nyitható fedele teljesen beleolvad a környezetébe. A medence hosszából nem vesz el, mivel a kamra a medence végében, de azon kívül helyezkedik el.
Előnye:
– rejtett kialakítás
– kültéri és beltéri medencékre
– kizárólag tervezés alatt álló medencékbe
– a kamratakarás napozóteraszként használható
– többféle kamratakarással készülhet