Fibalon® szűrővatta

Fibalon® rope, Fibalon 3D, Fibalon Compact, Fibalon Compact Pro vattagolyók, melyek beltéri, kültéri, sósvízkezeléssel fertőtlenített úszómedencékben, masszázsmedencékbe használhatóak. Sokkal jobb szűrési képességgel működtethető a szűrőrendszer mint égetett kvarchomok technológiával. Egyszerűbb cserélhetőséggel, jobb hatásfokkal, kristálytiszta víz érdekében kevesebb visszamosatási idővel üzemeltethető úszómedencénk.
Fibalon rope, a szűrővatták egy kötélre vannak ráerősítve, ezáltal még könnyebb az időszerű tisztításuk. 8 mikron szűrési finomság. A FIBALON® a kristálytiszta víz eredete. A legjobb teljesítményt és eredményt 30-40 m3/h/m2-os szűrési sebességgel éri el (a DIN 19605 szerint ajánlott a 30 m3/h/m2).

Miért jobb a Fibalon szűrővatta a többitől?

Az alap PE szövéssel készült sűrű anyagba a gyártó még ezüst származékot is kever, ezáltal az ezüst fertőtlenítő hatása révén, megöli a baktériumokat és vírusokat így nem képez kedvező felületet a Biofilm réteg kialakulásához.

FIBALON®3D vattagolyók
Kültéri, beltéri valamint sósvíz kezeléses úszómedencékhez
FIBALON®rope vattagolyók
Kültéri, beltéri valamint sós-vizes úszómedencékhez
FIBALON® Compact és Compact Pro vattagolyók
Barkácsáruházi, felfújhatós fóliás, fémpalástú fóliás és masszázsmedencékhez
Fibalon Compact Pro szűrővatta, SPA hidromasszázs medencék szűrőgeysége
FIBALON® 3D, Rope, Compact és Compact Pro vattagolyók méretezési táblázata
Válassza ki, hogy az Ön medence szürőrendszeréhez ajánlott-e a termék vagy sem!
Fibalon 3D vagy rope szűrővatta mennyiség kalkuláció
1.) Fibalon 3D vattagolyók – kül- és beltéri úszómedencékhez
A Fibalon 3D vattagolyók (1zsák/350g) megfelel 25kg égetett kvarchomok töltetnek vagy 1db papír vagy PE filterháznak
Az innovatív FIBALON®pool polimer szálas szűrővel már kivételes szűrési teljesítményt biztosíthatunk meglévő homokszűrő berendezésünkben.
A szálas vattagömb belseje sűrűbb magból a külső része viszont lágyabb szálanyagból áll. A golyók egymás mellett helyezkednek el, a homokszűrőtartályban együtt alkotnak egy összefüggő szűrőfelületet és kitöltik a szűrő formáját. Szálak tömörsége lehetővé teszi a szűrési hatás további javítását. Az optimalizált szál kombinációknak köszönhetően, lehetővé teszik a 8 mikronos szűrési finomságot.
Így biztosítja a legjobb várható eredményt, ha a rendszer szűrési sebessége közel: 30 m/h (a DIN 19605 szabvány szerinti ajánlása szerint). A visszamosatási rendszeressége a kvarchomokkal szemben 100-ad annyi, a visszamosatási idő is lényegesen rövidebb. A FIBALON® vattaszálak kifejezetten a szennyező részecskék megkötését hivatottak elősegíteni.
2.) Fibalon rope hálóba csomagolt vattagolyók – kül- és beltéri úszómedencékhez
A Fibalon 3D rope kötéllel összefogott vattagolyók (1zsák/350g) megfelel 25kg égetett kvarchomok töltetnek
Fibalon 3D rope úszómedence homokszűrő tartály új vatta töltete,
 Az egyedülálló FIBALON® technológia a legmagasabb igényeket elégíti ki az Országos Közegészségügyi Központtól és az Országos Közegészségügyi Szolgálattól.
A FIBALON® innovatív polimer szálas szűrőzsák. A FIBALON (R) 3D kialakítása és sikeres tesztelése a DIN-EN 16713-1 magán medencékre vonatkozó európai szabvány új feltételeinek megfelelően történt meg.
Innovatív FIBALON® polimer szálas szűrőzsák használata még könnyebbé válik az új FIBALON® rope használatával. 8db FIBALON® szűrőzsák van összefűzve egy kötélre. Szinte minden medence szűrőberendezésénél felhasználható. A szűrőzsákok eltávolítása vagy időközi tisztítása miatt a tartályfedél eltávolítsa után egy kézmozdulattal kivehetőek.
A speciális szűrőgömbök optimálisan illeszkednek a szűrőtartály belsejébe. Egy speciális hegesztési technikával készült háló és hegesztési varratok ellenállóak a klórral szemben . Az új FIBALON®rope használata elfelejteti a visszamosatás hétről-hétre szükségessé váló munkafolyamatát. Mivel nem lesz szükségünk rá. Egy szezon (május-augusztus) maximum 2x kell majd mosógépben kimosni a szűrőzsákokat!
Az optimalizált szálkombináció és más folyamati újítások révén a szűrőzsák egészen 8 mikronos szemcsenagyságig képes megszűrni a medencénk vízét!
1db 350g-os FIBALON® 3D szűrőzsák csomag megfelel egy 25 kg szűrőhomok zsáknyi mennyiségnek.
3.) Fibalon Compact és Compact Pro vattagolyók – masszázsmedencékhez
A FIBALON®Compact V 1.400 szabad kombinációja különböző szűrőpatron méretekhez ajánlott,  A FIBALON® Compact V 1.400 mérete: körülbelül 10,5 cm átmérőjű és 10-20 cm-es magasságú patront cserélhetünk megfelelően ki!
Fibalon Compact Pro szűrővatta, SPA hidromasszázs medencék szűrőgeysége
Fibalon Compact szűrővatta, Spa, hidromasszázs medencékhez

A COMPACT és COMPACT PRO MEGOLDÁS A WHIRLPOOL, JACUZZI, SPAs valamint a forgalomban megtalálható összes masszázsmedence szűrőpatron cseréjére
A FIBALON®compact a FIBALON® legújabb innovációja. Az optimális csomagméret és a forma megkönnyíti a kezelést, adagolást.

A szűrő vattagömb belseje sűrűbb magból és puhább külső burkolatból áll. Ezek a gömb alakzatú vattagömbök optimális és rugalmas alkalmazkodást tesz lehetővé minden szűrő formában. Így a FIBALON®compact és compact Pro pezsgőfürdőre, masszázsmedence, felfújható hobby medencékbe, SPA-ra és sok más kereskedelmi modellre is alkalmazható (például fémpalástú medencék, felfújható kerti medencék, gyermek medencék). Az újabban kifejlesztett DyFix® dinamikus szálas rögzítés biztosítja a páratlanul nagy abszorpciós kapacitást és penetrációs mélységet a gömb belsejébe, valamint a szennyező részecskék tapadását a rostokhoz.
A FIBALON®compact (Pro) optimalizált szálkombinációt kínál, és ezért 8 mikronos szűrési finomságot biztosít. A FIBALON®compact könnyen tisztítható folyóvízzel, így újrafelhasználható. Ez védi a környezetet és védi a tárcáját. A gyártó ajánlása szerint: 2-3 évente szükséges a szűrőgömböket cserélni!