SSR takarók Használati Útmutató

AZ SSR szolártakarók használati útmutatója, 8 egyszerű lépés bemutatásával

Az SSR szolártakaró - Használati Útmutató

Leírás a termék megfelelő használatára, és 8 magyarázat egyszerű lépésben

A termék felfújásának szemléltetése a belső rácsban és a külső gyűrűben

1.) A belső részt szájjal fújjuk fel, körülbelül két nagy lélegzetvételű levegővel. Ne fújjon több levegőt, mindössze két fújás teljesen elég. Ne fújja túl! Legyen laza! Majd zárja le a szelepet.
01 SSR szolár takaró
2.) Gyűrjük a terméket gömbbé, hogy az esetlegesen összetapadt rétegek minden ponton elváljanak egymástól. Az SSR nem fog tökéletesen felfeküdni a vízfelületen, ha a két réteg nem válik el mindenhol egymástól.
02 SSR szolár takaró
3.) Ebben az összegyűrt állapotában az SSR körülbelül futball labda méretűnek kell lennie.
SSR nyári szolár takaró használati útmutató
4.) Ezt követően fújjuk szájjal a külső gyűrűt addig, amíg kellő merevséget nem ad az SSR-nek.
04 SSR szolár takaró
5.) Zárjuk be a szelepet. Helyezzük a terméket, lapos nem szúrós vagy dörzsölő felületre közvetlen napfénynek kitéve mindaddig, amíg a csomagolás okozta ráncok maradéktalanul ki nem simulnak.
05 SSR szolár takaró
6.) A kinti meleg napfénynél az idő 10-30 perc is lehet attól függően mennyire voltak összetapadva ezt megelőzően a rétegek.
06 SSR szolár takaró
7.) Ha a termék még ezután sem fekszik fel a teljesen sík felülete (nem veszi fel a síkot, eláll attól), mérjük meg az SSR átmérőjét egy mérőszalaggal. A helyesen felfújt SSR átmérőjének 152.4 centiméternek kell lennie.
07 SSR szolár takaró
8.) Ha az SSR szolártakarók átmérője kisebb mint 152cm, engedjük ki a levegőt a belső merevítő rácsból a leeresztő cső segítségével mindaddig, amíg az teljesen laposan nem fekszik fel a síkon. A továbbra is fennálló deformáció okai lehetnek a belső merevítő rács túlfújása, a túl mély csomagolási ráncok és a maradéktalanul szét nem vált rétegek egyaránt.
08 SSR szolár takaró

A szolártakaró túlfújásánál a levegő hatására az egymásra ragasztott műanyag PVC rétegek elválasztódnak, szétesnek emiatt a takaró külső éle, elgörbül és eldeformálódik a belső gyűrő rácsozata felpuffad!

SSR hiba szolár takaró

Hogy használjuk az SSR szolártakarónkat?

A Solar Sun Rings szolártakaró termékek felfújását követően fedjük medencénk vízfelületének 70-80%-át be velük oly módon, hogy a kék színű réteg legyen a vízen. A mély medencék esetében nincs szükség a 70%-nál nagyobb lefedettségre, míg a sekély vizű medencék esetében ez az érték legfeljebb 80% legyen. A napenergia legjobb hasznosítása érdekében tartsuk tisztán a Solar Sun Rings termék levegővel érintkező felső felületét.

A Solar Sun Rings termék ápolása-karbantartása

Az ápolási-karbantartási előírások körültekintő betartása nagyban hozzájárul a termék hosszú élettartalmához. Különös figyelmet igényel a termékek tisztítása és használaton kívüli tárolása. Tartózkodjunk a termékeken való taposás, sétálás és gyaloglásától. Szándékosan ne tároljuk dörzs felületeken, mint amilyen például a medencék csúszásmentesített környezete, térbeton, térkő, szegélykő vagy más érdes beton felületek. Minden esetben tartózkodjunk a Solar Sun Rings szolártakaró termékek közvetlen napfénynek kitett tárolásától, amikor azok nem a medence vízfelületén úsznak. Ellenkező esetben a takarók közvetlen napfénynél való tárolásuknál az alattuk levő gyúlékony vagy magas hőmérsékletet nem bíró tárgyakat, anyagokat kiégethetnek felületi elváltozásokat okozhatnak, amiatt, hogy a termékek a naphőt összegyűjtve azt az alattuk levő tárgyakra sugározhatják! A Solar Sun Ring tisztításához egyszerű szappanos, vagy ecetes vizet használjunk. A legjobb hatékonyság és az újszerű esztétikai állapot megtartása érdekében havi rendszerességgel töröljük át a termékeket szappanos oldattal.