Komfortnövelő berendezések

Ellenáramoltató berendezések, nyakmasszázs, wellness és élményelemek, levegő/víz levegőbefúvók és kiegészítő elemei, stb.

Elég széles skálán mozognak azon berendezések, melyekkel  úszómedencénk komfortfokozatát növelni tudjuk. A gyártó cégek újabbnál újabb berendezéseket fejlesztenek ki, melyek talán csak a képzeletünknek és pénztárcánknak szabhatnak határt.

Fontos, hogy a medencetest betonozása előtt legyen elképzelésünk a kész medencéről és komfortfokozó elemeiről, mivel a beépítendő szerelvényeket be kell szerezni még a betonozás előtt. Ellenkező esetben a bontási és beépítési költségek többletdíjat eredményezhetnek és a kivitelezési idő is megnőhet!

Egyre többen igényelnek olyan élményfokozó berendezéseket, melyekkel a fürdőzést még kellemesebbé és élményekben gazdagabbá teheti. Fóliás/PP/üvegszál és betonos/csempézett medencékhez, választhatunk több fokos külső ívű római lépcsőt, magyar/spanyol/olasz/angol/magyar ellenáramoltató berendezéseket, különböző vízkés, vízköpő elemeket, masszázselemeket. Komplett idomok közül választhatjuk ki a nekünk legmegfelelőbb darabokat.

Ellenáramoltatók:

Annak ellenére, hogy bonyolult rendszernek tűnik a neve alapján, nem az! A szivattyúk nagy teljesítményű berendezések, előszűrő nélkül. A gyártók leginkább a külső megjelenéssel variálnak, a belső rendszer felépítése az teljesen ugyanaz! Plussz kiegészítők: kapaszkodók, rádió vezérlésű távirányító, levegő/víz keverés, LED világítás. Az se okozzon problémát, ha már egy kész medencébe szeretnénk ilyen berendezéseket, mivel kereskedelemben beszerezhetőek utólagosan a medence oldalára rögzített kivitelek is, különböző motor teljesítménnyel és Design elemekkel!

Ellenáramoltatók közül létezik német, angol, spanyol és magyar gyártmány. Ezeket vagy utólag vagy, már a medence építése közben építjük be. Vízszállítás: Q= 40m3/h teljesítménytől egészen 90 m3/h teljesítményig, Elektromos teljesítmény felvétel: P=1,6kW/230V-tól 400V 2,6 kW-ig.

ellenaramoltatoA beépíthetős magyar ellenáramoltató szivattyúkat felhasználhatjuk még masszírozásra is, mivel képes rádió-távvezérléssel víz-levegő keveréket juttatni a medencevízbe. A medence oldalfalába egy speciális beépítő idomot helyezünk el, amely össze van kötve a gépészeti helyiségben lévő nagy teljesítményű szivattyúval. A medencéből egy vákuumgomb megnyomásával működésbe hozható a szivattyú, amely egy befúvón keresztül erős vízsugarat hoz létre a medencében.

Vagy akár fokozhatjuk az érzést medencénkben akár a belépőlépcső padlójába/oldalfalába épített levegőbefúvó masszázzsal is. Hatalmas a választék masszázsbefúvókból, és egy levegőkompresszor segítségével akár buzgárt is tervezhetünk otthonra.

A masszázsbefúvók megfelelő működéséhez legalább befúvónként 4-5 m3/h vízáramlást kell biztosítani. A működéshez szükséges levegő és vízellátás a beszívó idomok segítségével valósul meg.

Plussz!

Ide tartoznak, a medence partra szerelhető vízfüggönyök vagy vízköpők is, melyek nemcsak látványt és esztétikát varázsolnak a medenceszélre, hanem megfelelő szivattyúval szerelve, nyakmasszázst is előidézhetünk velük.

Vízkés

vagy

nyakmasszázs, rozsdamentes anyagból elektropolírozott felületben, a minimális ráköthető szivattyú, 20m3/h

Vízgomba

rozsdamentes anyagból, leginkább a közösségi medencék és strandok kedvelt kelléke, privát használathoz, nem egy olcsó beruházás, maga az elem is drága és a hozzá köthető minimális teljesítményű szivattyú, 60-80m3/h

Nyakmasszázs elem

rozsdamentes anyagból, elektropolírozott felületben, előnye hogy nem kell feltétlen nagy teljesítményű szivattyú, mivel a fej cserélhető, átalakítható

Masszázselemek, élményfokozó idomok relaxálást hoznak az Ön medencéjébe!

Komplett masszázsbefúvó műanyag blendével

az épített, beton masszázsmedencék alkatrészei, a masszázsbefúvók megfelelő működéséhez legalább befúvónként 4-5 m3/h vízáramlást kell biztosítani.
müa légbeszívó PIL-01-800x800
A tökéletes víz/levegő keverék beállításához szükséges elem, mely 1, 2 vagy 3 fúvókához vagy egy körhöz szükséges

Levegő kompresszor

Folyamatos üzemre tervezve, legyen szó privát vagy kommunális medencéről, Max levegő szállítás: 80m3/h-tól egészen 1110m3/h-ig, 220-240(V) vagy 380-400(V) hálózati feszültség mellett, teljesítmény felvételük 0,3kW-tól egészen a 25kW-ig terjed ki.

Víz szívóidom

fehér műanyag alapelem, több átmérőben, figyelembe véve a víz átfolyási sebességet, esetenként több idom beépítése vagy egyedi méretek legyártása szükséges az extrém állapotok miatt.

Komplett masszázsbefúvó KO blendével

az épített, beton és fóliás masszázsmedencék alkatrészei, a masszázsbefúvók megfelelő működéséhez legalább befúvónként 4-5 m3/h vízáramlást kell biztosítani.
A tökéletes komfortfokozat eléréséhez szükséges vezérlő elektronika, mely víz/levegő keverék beállításához, vízáramlási sebesség beállításához valamint fényterápia eléréséhez szükséges vezérlő elektronikai rendszer komplett kiegészítője, fúvókához vagy egy körhöz szükséges, 3  vagy 4 funkciós vezérlő gombokkal
Levegőfúvó, szakaszos üzemre
Q=40 m3/h, P=0,9kW Hmax=0,9m
Levegőfúvó fűtéssel szakaszos üzemre, Q=40 m3/h, P=0,9kW Hmax=0,9m
Levegőfúvó, szakaszos üzemre, Q=50 m3/h, P=1,2kW Hmax=2,3m

Pulse és Vari fúvókabetétek „H” type a tökéletes levegővíz keverék biztosítására

Víz/levegő fúvóidom, fehér műanyag alapelem, a masszázsbefúvók megfelelő működéséhez legalább befúvónként 4-5 m3/h vízáramlást kell biztosítani. A működéshez szükséges levegő és vízellátás a beszívó idomok segítségével valósul meg.
Nem tud választani? Szeretné, hogy az elképelését mi megvalósítsuk a legmegfelelőbb típussal? Esetleg masszázs és úszási lehetőségeket keres jövőbeli medencéjébe? Vagy talán a meglévőt szeretné bővíteni? Keressen fel minket elérhetőségeinken!
Ne kontárokra és eladókra bízza döntését! Mi megajánljuk a költség és teljesítmény optimalizálás alapján a lehető legjobb terméket!
Ellenáramoltatók:
SPECK (Német) BADU-JET SMART ellenáramoltató főegység, 3 fázis
Vízszállítás: Q= 45m3/h
Elektromos teljesítmény felvétel: P=2,2kW/400V
Az ellenáromoltató berendezések biztosítják a folyamatos úszás lehetőségét egy kisebb medencében is.
Úszó tempó: 100m kb. 3perc.
BB-03 TÍPUSÚ (magyar gyártmány) BEÉPÍTHETŐ ELLENÁRAMOLTATÓ BERENDEZÉS.
MŰSZAKI ADATOK /alapkivitel, öntöttvas szivattyúval/.
Beépített szivattyú: HFm/6B, HF6A v. HF6B Fúvókamélység: k=250-300mm
Névleges feszültség: U=230V v. 3x400V Felvett teljesítmény: P=2,3kW ill. 2.8kW Fúvókaátmérő: D=Ø40mm
A szivattyú védettsége: IP X4
Névleges vízáram: Q=60m3/h ill. 70m3/h Úszási sebesség maximuma: vmax=4km/h
OPCIÓS lehetőség:
műanyag szivattyú házas/.
Beépített szivattyú: Espa Nadorself 300T Fúvókamélység: k=250-300mm
Névleges feszültség: U= 230V Felvett teljesítmény: P=3.5kW Fúvókaátmérő: D=Ø40mm
A szivattyú védettsége: IP X4
Névleges vízáram: Q=70m3/h Úszási sebesség maximuma: vmax=4km/h

 

Kripsol (Spanyol) CH 40 – Calipso ellenáramoltató. 
230V, 2,3kW, 40m3/h teljesítménytől
Kripsol (Spanyol) CH 88 – Calipso
400V, 4,7kW, 88m3/h teljesítményig, beépítő kerettel, beton és fóliás medencékhez
Medencékre utólagosan rászerelhető ellenáramoltató berendezések (német típus) ergonomikus kialakítás, UV álló műanyag burkolat, 40-54-75m3/h teljesítménnyel, fehér vagy színes RGB LED világítással, támaszlábbal, föld feletti medencékhez
Utólag a medence peremére szerelhető öntöttvas házas szivattyú, belső korrózióvédelemmel
ellenáramoltató berendezés (magyar) Teljesítmény: 40-60m3/h-ig

A bőség zavarában szenved és nem tud választani, vagy tájékozatlan ebben a kérdésben? Kérje ki szaktanácsunkat, hogy milyen célra, milyen felszereltséggel szeretné használni a beépített élményfokozó elemeket!