Biztonsági medencetakaró, medenceháló

Medencefedések biztonsági PVC és Hálós medence takarók, medence védőhálók, medence háló, medence védő takaró, medencébe esés elleni biztonsági intézkedések
Biztonsági PVC fóliás medence takaró
Biztonsági PVC fóliás medence takaró

Biztonsági PVC fóliás medencetakaró

A biztonsági medencetakaró kritériuma, hogy egy 50 kg-nál könnyebb gyermeket, vagy állatot a takarónak biztonságosan, és sérülésmentesen meg kell tartania. Továbbá az is követelmény, hogy a bajba jutott segítségére siető személyt is meg kell tartania oly módon, hogy az bármely irányban el kell tudnia hagyni biztonsággal a medencét. Viszont ekkor a takaró szerkezet épsége megváltozhat, deformálódhat. Ebben az esetben rövid határidőn belül a sérült tartó részeket, ki tudjuk cserélni, hogy utána is az elvárt biztonságot tudja nyújtani a takarónk!
A kereskedelemben beszerezhető nyári solár takarók ezt a biztonsági funkciót nem tudják ellátni! A nyári szolár takaróval fedett medencéknél, egy balesetben ezek a takarók, nem előnyt, hanem hátrányt adnak a bajba jutott személynek, mivel a takaróra ráesett személy a súlyánál fogva lenyomja maga alatt a takarót, viszont a süllyedés következtében felett rá záródhat a takaró, ami valljuk be igen veszélyes helyzet.
A biztonsági medencetakarók célja és funkciója, hogy megóvják a kisgyermekek és háziállatok belefulladási veszélyét, de nem használható, nyári és téli valamint egyéb takarás alternatívaként!. A takarófólia 600g/m2 súlyú PVC fóliából készül, teherbíró képességük elérheti az 50 kilogrammot/m2. A szilárdságot és teherbíró képességet nem csupán a vastag fólia biztosítja, hanem a keresztirányban a PVC fólia alatti mezőben fél vagy egy méterenként elhelyezett alumínium vagy rozsdamentes acélcső, amely 20-20cm-el túlnyúl a medence peremén a két végfali rövid oldalon pedig hevederrel kerül rögzítésre. A medence letakarása és kitakarása nem igényel hosszú időt, néhány perc alatt kivitelezhető.

Biztonsági hálós medence takaró

A biztonsági hálós medence takarásnak ugyan az a célja, mint a biztonsági fóliáé, a medencébe esett személyek védelme. Fizikai akadályt képez a víz felett és kapaszkodási lehetőségeket biztosít. Teherbírásuk egyedülálló módon elérheti a kétszáz kilogrammot is. Ezzel jóval megelőzve a biztonsági fóliák és redőnylamellák teherbírását.
Szinte bármilyen formájú és méretű medencénél megvalósítható. Biztonsági hálós medencetakarók, az EN 1263-1 -es szabványnak megfelelően,
(EN 1263-1; Védőhálók, Első rész, Biztonságtechnikai követelések), S típusú védőháló, négyzetes kötésforma, 12 mm–es szegélykötéllel (30kN),
Anyaga UV stabil polypropylen, kb. 5 mm vastag. Függesztőkampókkal ellátva; egy-egy a négy sarkában, beakasztós kampók az oldalán 1-1,5 méterenként található.
Technikai adatok:
Anyagvastagság (mm): 5mm
Kötéstávolság (mm)
: 45mm
Anyaga: polypropylen
Választható szín: fehér, fekete, kék, narancs, piros, sárga, zöld
Szakító szilárdság (kN): 9kN
Háló súlya Kg/m2: 0,4kg/m2
Első üzembe helyezésnél a várható munkafolyamat: c.a. 0,5 – 1óra
Fel és leszerelése műszaki beállítottságtól függően:  6-10 perc!
Mivel rozsdamentes rögzítő fülek biztosítják a háló merevségét és tartását, így telepítésénél fontos szempont, hogy a medencén körbe, széles, legalább 50-60cm szélességű beton járda legyen, megfelelő szilárdságú betonnal.
Telepítésükhöz a medence körül nagy szakítószilárdságú rögzítő elemekre van szükség, melyekbe beakasztható a biztonsági háló. A rozsdamentes rögzítő fülek kis méretük miatt, nem rontják a medence összképét és nem okoznak számottevő botlás veszélyt!
biztonsági hálós medenceháló
biztonsági medenceháló műanyag kampóval
biztonsági medenceháló fém kampóval