Használati utasítás

Buborékos medencefedés, használati utasítás

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

 1. Kérjük, először olvassa el gondosan a biztonsági előírásokat. Tartsa be ezeket a szabályokat most és a jövőben.
 2. A medencefedést csak olyan helyszíneken lehet összeszerelni, ahol a horgonyokat és cövekeket be lehet csavarni/ütni a földbe. Ha a medencefedést kemény felületen akarja elhelyezni, akkor megvásárolhatja a speciális, „kemény felülethez alkalmas telepítő készletet”.
 3. Ne helyezze a medencefedést kemény felületre a speciális, „kemény felülethez alkalmas telepítő készlet” nélkül. Ez megakadályozza a kopást és elhasználódást alul (a két külső sátorrúd csatornánál). A garancia nem fedezi az ilyen jellegű kárt.
 4. Nagyon ritkán az alábbi tényezők együttes jelenléte károsíthatja a PE fóliát:
 • Szélsőséges hő és napsütés;
 • Új sátorfólia (rajta friss nedvesség elleni viaszréteggel), vagyis általában amikor először használja a szezonban;
 • A sátor teljesen vagy részlegesen nyitva van, ami miatt a fólia összecsukódik az úszómedence mögött, és az erős nap megsüti ezt az összecsukott fóliát;
 • A fólia nedves volt, amikor a sátrat kinyitotta.
 • téli évszakban jelentkező nagy mennyiségű hótömeg súlya miatti pálca törések és ez általi fólia átszúródás
 • 50km/h sebességet meghaladó széllökések, a BUBIS medencefedést oly mértékben mozgathatja, hogy a merevítő pálcák eltörhetnek és emiatt a PE fólia is megsérülhet

A fenti tényezők együttes jelenléte azt okozhatja, hogy a nedvesség elleni viaszréteg megolvad, és emiatt a fóliarétegek összeragadnak. Amikor a nap későbbi részében (amikor a fólia lehűl) felhúzza a sátrat, hogy bezárja, az összeragadt rétegek fellazulnak, de a fólia eldeformálódik néhány helyen. Ezt az alábbiak szerint akadályozhatja meg: Ha a fenti tényezők együttes jelenléte fordul elő, akkor ajánlatos védeni az összecsukott fóliát (a medence mögött) az erős naptól úgy, hogy lefedi valami sötéttel. Ha a nap nem süti az összecsukott fóliát, akkor ez nem szükséges.

 1. A SunnyTent különböző használatra alkalmas. A legáltalánosabb az úszómedence, homokozó, trambulin és/vagy konyhakert lefedése. A SunnyTent-et azonban néha használják termékek ideiglenes tárolására, amelyeket szárazon kell tartani. Ne feledje el, hogy elegendő szellőzést kell biztosítani, nehogy a tárolt termékek tönkremenjenek, stb.
 2. Ha automatikus fűnyírót (robotot) használ, kérjük, ügyeljen rá, nehogy nekiütközzön a buborékos medencefedéshez és kárt okozzon benne.
 3. A medencefedést bezárhatja teljesen, kinyithatja teljesen (hátrahajtva), vagy kinyithatja részben is.
 • Figyelem: gondosan tartsa be az alábbi biztonsági előírásokat a súlyos sérülés vagy még rosszabb esemény elkerülése érdekében.
 • 3 Bft (előrejelzés szerinti) kis szélsebesség esetén részlegesen nyitva hagyhatja a buborékfedést. Különösen, ha a szél nem a nyitás felőli oldalról jön. A részlegesen nyitott sátrat a hozzá adott feszítőkötéllel kell biztosítani, ahogy a telepítési utasításban le van írva.
 • 3-5 Bft közötti (előrejelzés szerinti) szélsebesség esetén nem ajánlott részlegesen nyitva hagyni a sátrat. Különösen, ha a szél a nyitás felőli oldal mentén fúj, ami azzal a kockázattal jár, hogy összedönti a sátrat. Ilyen esetben vagy teljesen nyitva, vagy teljesen zárva kell hagyni a sátrat (az összes cövek leverése mellett). Figyelmeztetés: Tilos a lezárt buborékos medencefedés alatt játszani vagy tartózkodni.
 • 5-7 Bft közötti (előrejelzés szerinti) szélsebesség esetén vagy teljesen be kell zárni a buborékos medencefedést (és megfelelő módon lecövekelni a hozzá adott cövekekkel vagy a speciális „kemény felülethez alkalmas telepítő készlettel”), vagy nyitva kell tartani (teljesen hátrafelé hajtva) és megfelelően lesúlyozni, hogy a sátorponyva szilárdan a helyén maradjon.
 • 7 bft vagy nagyobb (előrejelzés szerinti) szélsebesség esetén teljesen ki kell nyitni a buborékos medencefedést (hátrafelé hajtva), és a sátorponyva tetejére megfelelő súlyt kell helyezni, hogy a sátorponyva szilárdan a helyén maradjon.
 • Amennyiben nagy szél (vagy széllökések) várható, tanácsos ellenőrizni az összes cöveket/biztosító anyagot. Nagy szél esetén kérjük, használja a biztosítócövekeket is a csavart cövekek rögzítéséhez, ahogy a videóban bemutattuk.
 • A rárakódott hó és jégpáncél károsíthatja a buborékos medencefedést. Ezért teljesen ki kell nyitni a buborékos medencefedést (hátrafelé hajtva), amikor hó vagy jég várható.
 • Soha nem szabad a nyitott buborékos medencefedést felügyelet nélkül hagyni. Szigorúan figyelni kell az időjárást és az időjárási előrejelzéseket, nehogy a buborékos medencefedés felemelkedjen a horgonyokról, és nehogy megsérüljön, vagy sérülést, vagy kárt okozzon másokban vagy a tulajdonukban.
 1. Ha a buborékos medencefedést az úszómedence fölött használja, akkor figyelni kell az szkimmerre. Nem szabad a sátor nyitott oldalánál elhelyezni, hanem a horgony felőli oldalhoz a lehető legközelebb kell elhelyezni, nehogy a ponyva/sátorfólia beakadjon az uszadékfogóba, amikor a buborékos medencefedést nyitja/zárja. Mindig jól gondolja át, hogy hol lenne legjobb elhelyezni az uszadékfogót, nehogy a ponyva megsérüljön.
 2. Az első eső habszerű anyagot fog képezni a sátor külsején felül. Ez egy nedvesség elleni viaszréteg a ponyván/fólián. Az első eső részben lemossa a viaszt a sátorról. Ez nem fog további kárt okozni, és nem fog sokáig tartani. Ezt a fajta viaszt a sátor belsejében is használjuk a lecsapódás megakadályozására a ponyván/fólián. Például a rácsapódó víz szintén előidézheti a habszerű anyag megjelenését a buborékos medencefedés belsejében. Ez nem okoz semmilyen további kárt.
 3. A buborékos medencefedés karbantartása/tisztítása: soha nem használjon tisztítószereket, mivel ezek a termékek károsíthatják a varrást, ami összetartja a ponyva/fólia részeit. Azt javasoljuk, hogy a buborékos medencefedést úgy tisztítsa meg, hogy tiszta hideg vizet permetez a sátorra. Ne használjon erős vízsugarat, meleg vizet, kefét vagy bármilyen más eszközt, nehogy a ponyva/fólia védőrétege megsérüljön, mert ez felgyorsítja a kopást és elhasználódást, és károsítja a lecsapódás elleni réteget.