Medence tartozékok

Rozsdamentes medence létrák/kapaszkodók, hőcserélők, nyári szolár és téli takarók valamint biztonsági medence takarás PVC fóliás és védőhálós, csobbanó és medence csúszdák, medence porszívók és kiegészítők, stb.
Rengeteg kiegészítőt vásárolhatunk medencénk mellé, hacsaknem bánjuk pénztárcánk vastagságának csökkenését.
Mivel a medencében lévő víz, tartalmaz különböző kémiai összetevőket, ezért nem mindegy, hogy milyen minőségű kellékeket használunk. A korlátok, létrák és hőcserélők mind egytől-egyig saválló, lúgálló KO-nemesacélból (AISI316) készülnek, külön kérésre elektropolírozott felületkezeléssel is különböző méretben és formában.

Medence takarók, szolár takaró, téli takaró:

Mivel medencénk vízét, a nap – kellő feltételek mellett – egész nap éri, ezért elkerülhetetlen a napi vízveszteség. 2m felületre lebontva, 25 fok feletti időben, már több liter párologhat el naponta. Ezért találták ki a solar takarót „okos emberek”. A medencék nyári letakarására szolgálnak. Megóvják a medencét a szennyeződésektől, igen jó a hőszigetelő- és párafékező tulajdonságuk. Fűtött medencéknél az energia megtakarítás akár a 30-40 %-ot is elérheti. Beltéri medencéknél a fűtési energia mellett elektromos energia megtakarítást is okoz, hiszen a párátlanító berendezés ritkábban kapcsol be.

Jelenleg 5 féle SOLAR takaró típust forgalmazunk +1 a ráadás:

 • Solar takaró: 180-200 mikron vastag, kék színű, az eddig ismert hagyományos magyar alapanyagból készül, élettartama függ a kíméletes vegyszerezéstől: kb. 1-3 idény. Vegyszerállósága, UV stabilitása közepes, manapság már nem ajánljuk mivel UV állósága hagy némi kívánnivalót maga után. A számolás alapja a befoglaló téglalap területe.
 • Import Solar szöveterősítés nélkül: 400 mikron vastag, kék illetve kék és fekete színben, minden igényt kielégítő import alapanyagból készül. Tartóssága, vegyszer- és UV-állósága kiváló. Házi használatú kültéri és beltéri medencékre egyaránt alkalmas, de közcélú medencékhez nem ajánlott a használata. Max 4x8m-es alapterületű medencékhez ajánlott. Élettartama függ a kíméletes vegyszerezéstől: kb. 3-5 év. A számolás alapja a befoglaló téglalap területe.
 • Import Solar szöveterősítés nélkül: 500 mikron vastag, kék, kék-arany és jég kék színben, minden igényt kielégítő import alapanyagból készül. Tartóssága, vegyszer- és UV-állósága kiváló. Házi használatú kültéri és beltéri medencékre egyaránt alkalmas, de kisebb közcélú medencékhez (ajánlott medence méret: 5x9m-től felfelé) is használható. Élettartama függ a kíméletes vegyszerezéstől: kb. 4-6 év. A számolás alapja a befoglaló téglalap területe.
 • Super solar 600-Sz medencetakaró PE szöveterősítéssel. Légbuborékos szöveterősítésű szolár lefedő fólia 600 mikronos import alapanyagból, kék és kék-ezüst színben.  Az anyag fokozottan vegyszer és UV álló. Nagy igénybevételű és termálvizes medencékhez ajánlott leginkább (6x10m méretű medencék felett is használható). Élettartama: 5-7 év, Kézi és motoros feltekerő szerkezetekkel is használható. A számolás alapja a befoglaló téglalap területe.
 • OPCIÓS tételként kérhető a Úszóél a szolár takaró feltekerő szerkezettel párhuzamos oldalára történő hegesztéssel, így a medence letakarása sokkal egyszerűbbé és gondozás mentesebbé tehető. A számolás a csévélő szerkezettel párhuzamos oldal hosszúsága. Íves, ovál, extrém medenceformákhoz nem ajánlott.
 • THERMO takaró.Importból származó 5 illetve 6 mm vastag, zárt cellás polifoam anyagból készült takaró, az egyik oldala fóliával van kasírozva. Hátoldali kiképzése lehetővé teszi a gyűrődés-mentes feltekerést. UV stabil anyagból, kiváló hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik. A takaró elhelyezése megegyezik a szuper szolár takarókéval. Nem túl esztétikai megjelenése miatt elsősorban beltéri medencék, és pezsgőfürdők takarására ajánljuk, de használatával megvalósítható a privát használatú kültéri medencék folyamatos téli használata is. A thermo takaró feltekerő szerkezet nélkül nem ajánlott. Kézi- illetve motoros feltekerők használata esetén a takarót kézzel is szükséges irányítani.
 • Színes Solar: ezüst, arany és fekete színekben csak külön rendelésre

Ami a ráadás az a Solár Sun Rings szolártakarók!

Az alábbi lehetőségek közül válassza ki az Önnek a legmegfelelőbb típust és formát!

Magyarországon először, közvetlenül a Kaliforniai cég gyárból importálva!

SOLAR takaró feltekerő szerkezet:

A Solar takarókat, feltekerő szerkezet segítségével lehet egyszerűen és kényelmesen felcsévélni. Ezek készülnek, műanyagból és Ko-acélból. Mivel a műanyag szerkezeteket állandóan éri az UV, ezért ezek évek múltán el kezdenek fakulni, majd porladni, ezért jobban ajánljuk a KO-acélból készült termékeket, árban majdnem ugyanott vannak.
02 szolár takaró csévélő szerkezet - fix páros kétlábú állóláb
03 szolár takaró csévélő szerkezet - falra szerelhető fix láb
3.) Mobil önbeálló kerekes láb - szolár takaró feltekerő szerkezet -
Egyenként befékezhető gumibevonatú görgői 360 fokban elfordulnak, ezáltal a kívánt bármilyen irányban elgurítható. Ugyanakkor a kerekeket lefékezve tökéletes stabilitást biztosít. Párban vagy a mobil álló lábbal könnyű mozgatást tesz lehetővé.
4.) Nagyterpeszű lefúrható láb - szolár takaró feltekerő szerkezet - 
Még egy design a fix, lefúrható lábtípusra. D100 takarórózsával is kérhető, mely esztétikusabb megjelenést biztosít azzal, hogy a csavar fejeket elrejti.
7.) Hajtókerék és Hajtókar - medence szolár takaró feltekerő szerkezet privát és közületi medencékhez -
Tetszés szerint választható kar vagy kerék a feltekeréshez, nagy súly esetén erősített kivitel ajánlott.
A hajtókar hossza lehet: 200mm illetve 250mm hosszúságú, kérhető erősített (közületi) kivitelben is!
A hajtókerék átmérője: D400 (400mm), kérhető erősített (közületi) kivitelben is!
5.) Letámasztható mobil láb - szolár takaró feltekerő szerkezet - 
A mobil lábszerkezet lehetővé teszi a fóliacsévélő áthelyezését, nem igényel beépítést. Ez a medence felszerelés bárhol utólag is felállítható. A mobil álló szerkezet formájából adódóan megfelelő stabilitást biztosít az elborulás ellen. A lábak alján található műanyag borítás anyaga és formája csúszásmentes és kíméli a burkolatot.
6.) Mobil oldalkerekes láb - medence szolár takaró feltekerő szerkezet - 
Az oldalkerekes láb még könnyebbé teszi a fóliacsévélő mozgatását. Mobil lábbal párosítva “talicskázva” minden irányba mozgatható. A csévélőhenger hossza természetesen a legpraktikusabban megválasztható.

Ismerje meg bővebben a nyárti szolártakarókhoz használandó csévélő vagy másnéven feltekerő szerkezeteket. Ezek a szerkezetek lehetnek fix vagy mobil, privát vagy közösségi fürdőkbe szánt változatok.

Medence csúszdák

Léteznek különböző csúszdák, üvegszál kialakítással, ezekre külön árajánlatot adunk. Több gyermek vízi-csúszda típus kifejezetten alacsony vízmélységű (20-40 cm) gyermekek részére fenntartott mélységű (gyermekmedence, pancsoló medence) telepíthető és egyedi megjelenésük, színviláguk miatt a gyerekek számára rendkívül vonzó élményelem. A vízi csúszda szín- és formavilága önmagában is különleges dekorációja a kicsik medencéjének. A csúszdák teteje biztonságos használat miatt két oldalon egysoros rozsdamentes korláttal van ellátva, Belépő magassága: 1,8m, Csúszda hossza: c.a.2,0m, balos és jobbos kiköpési véggel. Gyermekcsúszdák mellett felnőttek részére gyártott üvegszál erősítéses akril bevonatos csúszdákat is forgalmazunk, melyek kialakításánál a felnőtt igényt figyelembe véve készülnek. Természetesen forgalmazunk nagyobb gyerekek által is használható, komfortosabb, magasabb indítási és csobbanási magassággal rendelkező csúszdákat is, ezeket már gépészeti rendszerre kötve építünk és telepítünk!

Medence felszerelés - Trambulinok

Az ugródeszkák üvegszálas poliészterből készülnek. Mind széles ugrófelülettel, csúszásmentes
kivitelben. Anyaguk ellenáll az UV sugaraknak és az uszoda vegyszereknek.
Rögzítésükhöz az acél beépítővázat kell a medence mellett bebetonozni. (külön kóddal rendelhető), Hosszúságuk: 1,2, 1,6 és 2,0m között lehetséges, fehér és kék színben, Ívelt, Egyenes, Egyenes és korláttal kialakításban, Trambulin S 1,60m, Trambulin Classic korláttal/egyenes 2,0m, Trambulin Classic egyenes/2,0m

Medence létrák, korlátok, kapaszkodók rozsdamentes valamint saválló anyagból

Termék kínálatunkban megtalálhatóak létrák, korlátok és kapaszkodók. Anyagminősége: rozsdamentes AISI304(V2A) (MSZ:KO33) 1.4301 és saválló AISI316(V4A) 1.4401 polírozott acél, D43 mm átmérőjű rozsdamentes acélcsőből . Az alapfelszereltség a bebetonozható műanyag hüvelyes rögzítés csempés és fóliás medencékhez. Rozsdamentes takarórózsa (D120mm) esztétikai megjelenítést kölcsönöz ezáltal nem látszódnak a csavarrögzítések. Fóliás, üvegszálas és PoliPropilén(PP) medencékhez külön karimakészlet rendelhető. A lépcsőfokok csúszásmentes gumifelülettel vannak ellátva minden egyes belépő lépcsőnél. A kereskedelemben kapható összes medencéhez megtalálható a megfelelő méretű, mélységű és alakú létra. Egyedi létrákra, korlát elemek beszerzésére, beépítésére is van mód és lehetőség, de ekkor figyelembe kell venni a gyártási időt mivel ezek a termékek egyedi gyártásúak így a legyártási idejük is nagyobb!

Ahhoz, hogy a medencébe biztonságosan bemenjen, szüksége van külső/belső belépőlépcsőre, vagy utólagosan elhelyezhető rozsdamentes létrákra. A létákból is léteznek széles, keskeny vagy éppen feszített víztükrű medencékhez kialakított típusok:

Medence vízhőmérők, figurás, gyümölcsös kivitelben

kokido-figurás-gyermek-vízhőmérők, tutti-frutti-görögdinnye, ananász, lime thermometer

Manuális medence porszívók és kiegészítői:

A medencénk vize idővel elkoszolódhat ha nem foglalkozunk vele elég körültekintően, erre léteznek különböző karbantartási eszközök, hogy a lehető legegyszerűbb és leggyorsabb módon ezektől megszabaduljunk. A választott homokszűrő berendezés mellé érdemes porszívó szettet is vásárolni, mivel ezzel tudjuk a medencénk aljára leülepedett koszt, szerves lerakódásokat eltávolítani. Külön beszerezhetőek betonos és fóliás medencéhez is. Természetesen ezek a termékek lehetnek manuális, fél automata vagy teljesen automata működtetésűek.

Medence porszívózáshoz és tisztán tartásához elengedhetetlen kiegészítők:

Porszívó gégecsövek: 32 és 38mm-es átmérőben, 1 és 1,5m-es tagokban

Teleszkópos nyél

A minőségibb termékek anyaga pórszórt vagy szálcsiszolt alumínium. 3 féle méretben szerezhető be a kereskedelemben. A kicsi, legfeljebb 3-4m átmérőjű medencékhez általában a 1,8/3,6m-es teleszkópos nyél elégnek mondható. Ez azt jelenti, hogy alap összecsukott állapotban a rúd hosszúsága 1,8m, teljes kitolt hosszúsága 3,6m. A következő lépcső a 2,4/4,8m. Ez a típus már a közép kategóriás medencéknél alkalmazható leginkább, legfeljebb 4-5m-es átmérőjű medencéknél. És van az extrém medencékhez használatos nyél 3,75/7,5m méretben. Ez a típus a szabálytalan alakzatú és legfeljebb 10-11m átmérőjű medencéknél az ideális választás.
Kézi, saját szivattyúval működő vízalatti porszívó szett:
JET VAC porszívó, ABS krémfehér, külső szűrőszivattyú forgatással, állítható magasságú teleszkópos nyéllel és kör alakú oldalsörtékkel, kefe szélesség: 350mm, tömlőcsatlakozás: 38mm, fal és padló tisztításához. JAMES víz alatti önálló szűrőszivattyús szűrőberendezés, ABS, 7 m3 / h, 230V, 50Hz, a a medence saját szűrőegységétől függetlenül működtethető, 18 m kábellel, beépített áramvédelmi védőkapcsolóval, a szűrőzsák szűrési finomsága: 100μm.

Porszívó kefe

Kereskedelemben számtalan méretű, formájú, minőségű kefe kapható. 990Ft-tól egészen 37.000Ft-ig. A sarokkefe a legolcsóbb. Leginkább a hajlatok, sarkok tisztán tartását hivatott szolgálni. A Standard illetve a háromszög alakú keféknek csak az alján vannak durva, erős sörték, irányíthatóságuk nincs, egyetlen előnyük az olcsóságuk. Az oldalsörtés kefe nagyobb, robusztusabb és nem csak az alján de az oldalán is vannak durva sörték, irányíthatósága nincs, a szűrő-szivattyú szívóhatása a nagy felület miatt elvész. Ezt a típust nagy teljesítményű szűrő-szivattyúkhoz és csempés/beton/PP/üvegszálas medencékhez ajánljuk.  Kifejezetten a fóliás medencékhez is van kifejlesztett kefe család. Ezek sörtéi finomabbak, a teleszkópos nyéllel kormányozhatóak és tisztításban is sokkal nagyobb teljesítményt nyújtanak mint az olcsó kategóriás társai. Egyetlen hátrányuk, hogy nem olcsóak! A Krülland gyár által forgalmazott fóliás medence kefe ára 20.000Ft+ÁFA, az MTS GmbH gyár által forgalmazott fehér/zöld JAMES medence kefe ára pedig 18.000Ft+ÁFA.  Tapasztalatunk az, hogy az a Tulajdonos aki használt már ilyen medence kefét az nem vesz más típust!
Sarok kefe, szinte az összes kereskedelemben kapható medencetípushoz használható, beton, csempézett, PP, Üvegszálas, kompozit medencékhez ajánlott típus. A medencék sarok részeinek tökéletes tisztítására
MTS JET VAC krémfehér oldalsörtés James porszívó kefe, UPM-103 C Kefe a "James" porszívóhoz / Brush for "James" cleaner

Ha Ön úgy gondolja, hogy amedence takarítását nem akarja rábízni automata porszívó berendezésekre, itt megtalálja az Ön számára a legmegfelelőbb manuális porszívó kiegészítőket, termékeket. Minden kosz típusra van ötletünk. Minden medence burkolathoz van termékünk.

Kokido vezeték nélküli SPA- és medenceporszívók

KOKIDO, elemes és beépített akkumulátoros, SPA, jakuzzi, hidromasszázs, pezsgőfürdő és a Lay-Z Spa felfújható masszázsmedencékhez, kézi vezeték nélküli porszívók, többféle teljesítménnyel, aljzat és oldalfal tisztítására, hogy a takarítást élvezze ne nyűg legye!.

Elektromos medenceporszívók

2012 04 27

Az elektromos motorral (220/24V) meghajtott, önjáró medenceporszívók, más néven automata takarító robotok széles skáláját forgalmazzuk. A félautomata porszívókat a medence vízforgató szűrőszivattyúja működteti, az egyszerű süllyesztett medencék ideális porszívója, max. 50 m3-es medencéhez használhatóak. A működtetéséhez a szivattyú működése szükséges. Szívó oldalra kell rákötni, szkimmerhez is csatlakoztatható, univerzális készletet tartalmaz. Önállóan kitakarítja a medencét, véletlenszerű haladása biztosítja, hogy az bejárja a teljes medencét bármilyen más eszköz segítsége nélkül. D38-as szívócsöveket tartalmaz, nyomásszabályzóval rendelkezik az ideális szívóhatás beállítása érdekében. A legegyszerűbb teljes automata takarító robotok, egy gyárilag beállított program szerint mozognak a medence padlón és falán, a középső kategóriában egy intelligens érzékelő rendszer méri fel a medence méreteit, és állítja be ennek megfelelően a robot mozgási pályáját, a felső kategóriában a robotok mozgása lehet automatikusan vagy kézzel programozható, illetve távirányító segítségével manuálisan is vezérelhetők, valamint egyéb kényelmi funkciókat is tartalmazhatnak, melyek lehetnek: kiegészítő gumiabroncs, speciális pótkefe, különböző finomságú szűrőbetétek, mobil applikáció okostelefon alkalmazáshoz.

Dolphin medencetisztító robot összeállítás

A teljes automata medenceporszívó robotok legfőbb tulajdonságai:

Kis helyen elférnek és könnyen mozgathatóak, Könnyű két fogantyújánál fogva felemelni, Higiénikus szűrőtartály, mely egyszerűen üríthető, Minimális áramfogyasztás, Mini kefével felszerelt, Motorteljesítmény: 70-150W, Kábel hossz: 8-12 méter,Szívó kapacitás: 9-15m3/h

Dolphin S300i medencetisztító robot lépcsőn

A nagyobb teljesítményű medencetisztító robotok tudásban és teljesítményben alkalmasak leginkább a nagy 12m×6m vagy az extrém 15m x 7m-től a 20m x 10m-ig) medencékhez, a burkolat típusától függetlenül. A készülékek a medence padlóját, oldalfalát és a vízvonalát is tisztítják. Fontos szempont, hogy a berendezések ideális vízhőfoka: 26-32 C között legyen. A PH szint 7,2-7,6 értékek között a Klórszint 0,3-0,6 értékek között legyen beállítva.
Mini kefével felszerelt, Szűrési finomság: 60 – 200 mikron, Motorteljesítmény: 150W, Kábel hossz: 18-25 méter, Szívó kapacitás: 16-17m3/h

ZODIAC típusú elektromos medenceporszívók típusválasztéka

DOLPHIN típusú elektromos medenceporszívók típusválasztéka