Lay-Z-Spa GYIK

.
.
.

Bestway® LAY-Z-SPA® felfújható masszázsmedencék

Gyakran Ismételt Kérdések

Ezen az oldalon a legtöbbet ismételt vagy elhangzott kérdéseket gyűjtöttük össze, hogy egyszerűbb legyen a válaszadás, ha minket nem tud elérni telefonon vagy e-mailen és Önnek gyorsan kell a segítségnyűjtás. Persze ezeken a kérdéseken túl még számtalan eset lehetséges. Ha nem találja a választ az nem jelenti azt, hogy nincs vagy csak Önnél fordult elő.

.
.
.

ÁLTALÁNOS LAY-Z-SPA® GYIK

Miért csökken a masszázsmedence vízhőmérséklete amikor használjuk a masszázs funkciót?

A 2017-től régebbi Bestway modelleknél a masszázslevegő (Airjet) hűtötte valamelyest a vizet, mivel a levegőt kívülről szívta be, és nem lehetet egyidejűleg a fűtést is használni. A 2017-től gyártott Bestway Lay-Z-Spa masszázsmedencék esetében a masszázslevegő befújással egyidőben a fűtés is működtethető, így a kintről beszívott levegő a fűtés funkció bekapcsolásával nem hűl le a víz kellőképpen. Fontos megjegyezni, hogy +5 fok léghőmérséklet alatt, huzamosabb levegőmasszázs esetén a víz hőmérséklete ennek ellenére is csökkenhet az AirJet funkció gyakori vagy hosszú bekapcsolása esetén.  

Egy példa:
Tegyük fel, hogy a levegő hőmérséklete +5 fok, bekapcsoljuk az AirJet funkciót és járatjuk a c.a. 10 – 15 percig, ebben az esetben a víz hőmérséklete 1 – 3 fokot is veszíthet!

Ajánlott a fűtés funkciót használnia hidegebb időben, ha a levegőmasszázst is szeretné használni!!!!

Miért kapcsol ki a masszázsfunkció bizonyos idő múlva?

Ha a masszázs funkció aktiválva van, és a masszázs nem működik megfelelően, kövesse az alábbi utasításokat: Állítsa le a funkciót, és várjon két-három órát a hideg napszakban. Ezután nyomja meg ismét a masszázs gombot a masszázsrendszer újraindításához. A szivattyú védelemmel van felszerelve, amely megszakítja a ventilátor áramellátását, ha a hőmérséklet eléri a kritikus szintet a motor kímélése érdekében. Ez általában akkor fordul elő, ha a szivattyút közvetlenül napfény éri.

FONTOS: a masszázs funkció 30 perces automatikus kikapcsolás funkcióval rendelkezik az energiatakarékosság érdekében. A funkció újraindításához nyomja meg ismét a gombot.

Honnan tudhatom megállapítani, hogy a medencémet milyen keménységűre kell felfújni?

A Palm Springs és a Hawaii AirJet és HydroJet modellek nyomásmérővel érkeznek, ezeket 7-10 psi (0,48 – 0,69 BAR értéknek felel meg) nyomásra kell felfújni. (A nyomásmérőt csatlakoztasd a tömlőhöz.) A Miami, Paris és más modelleket addig kell fújni amig a testet érintéssel, kicsit be tudjuk nyomni.

Az alábbi termékek külön nyomásmérő órát tartalmaznak!

Az alábbi termékek külön nyomásmérő órát tartalmaznak!

54138 | LAY-Z-SPA® Hawaii HydroJet Pro™ pezsgőfürdő, 180 x 180 x 71 cm | 2017
54154 | LAY-Z-SPA® Hawaii AirJet™ pezsgőfürdő, 180 x 180 x 71 cm | 2017
54129 | LAY-Z-SPA® Palm Springs AirJet™ pezsgőfürdő, Ø196 cm |2017
54144 | LAY-Z-SPA® Palm Springs HydroJet™ jakuzzi Ø196 cm |2017, 2018, 2019

Ezek az információk a termékhez kapott magyar nyelvű használati útmutatóban szerepelnek!!!!

FELFÚJÓSZELEP-ADAPTER – DROPSTICH 2021 HELSINKI, VANCOUVER FELFÚJÁSI NYOMÁSÉRTÉK

A
60025 | LAY-Z-SPA® Helsinki AirJet™ pezsgőfürdő, Ø 180 cm | 2021, 2022
60027 | LAY-Z-SPA® Vancouver AirJet Plus™ pezsgőfürdő, Ø 155 cm | 2021, 2022
pezsgőfürdők, a csomaghoz adott nagynyomású kézi pumpát tartalmaznak, melyen megtalálható a nyomásmérő óra.
Az AirJet pumpával történő felfújást követően, ezzel a termékkel tudjuk a kívánt nyomásértéket (0,48 – 0,69 BAR értéknek felel meg) elérni!

Hagyhatom a masszázsmedencémet folyamatosan bekapcsolt/fűtés/hőtartás állapotban?

Igen. Állítsd be a kívánt hőfokot, és a medence fűtőberendezése folyamatos működés mellett tartani fogja a kívánt hőmérsékletet. Ha rendszeresen szeretnéd használni a masszázsmedencéd, ez a leghatékonyabb módszer a kívánt vízhőmérséklet fenntartására. Fontos tudni azonban, hogy a medence 72 óra folyamatos üzem után kikapcsol. Ilyenkor újra be kell kapcsolni. A masszázsmedencét csak +4°C feletti külső hőmérsékleten szabad használni.

Meddig tart a Lay-Z-Spa masszázsmedencém vizének kívánt hőmérsékletre való felfűtése?

Ezt elsőre, pontos információt szolgáktatni erről, nagyon merész vállalkozás lenne. Ugyanis nagyon sok tényezőtől függ. A víz felmelegítéséhez szükséges idő függ az induló vízhőmérséklettől, le van-e takarva vagy sem, milyen hőfokra szeretnénk felfűteni, mekkora víztartalmú a medencénk és a külső környezet hőmérsékletétől is. A Lay-Z-Spa masszázsmedencék gépészeti egysége kb. 1-1,5°C-t tud melegíteni óránként. A víz melegítése, a fenti tényezők figyelembe vételével általában 24-48 órát vesz igénybe.

FONTOS: A fűtés funkció bekapcsolásakor mindig ügyeljen arra, hogy a fürdőt a fürdőfedéllel lefedje. A fürdő fedetlenül hagyása megnöveli a szükséges fűtés időtartamát.

EGY GYORS SZÁMOLÁS:

Mondjuk a külső levegő hőmérséklet: 10ºC
Megencénk vízhőmérséklete is: 10ºC
Beállítjuk a kellemesen forró (Mert nekem az kell, ha már megvettem): 40ºC-ot
Akkor egy közepes medence víztérfogattal számolva: c.a. 18.5 és 20 óra között lehet számolni

Mennyi ideig tart a Lay-Z-Spa vizének felmelegítése?

Ez nagymértékben változhat a pezsgőfürdőbe kerülő édesvíz hőmérsékletétől, a környezeti levegő hőmérsékletétől és a Lay-Z-Spa modelltől. Minél nagyobb a víz kapacitása, annál hosszabb ideig tart a pezsgőfürdő felmelegedése.

A Lay-Z-Spa szivattyú egy keringető szivattyún keresztül melegíti fel a vizet, és kb. 1,5-2°C/h fokot tud emelni óránként. Angliában nyáron ez átlagosan 6-12 órát vehet igénybe. Az is sokat segít, ha gondoskodunk a pezsgőfürdő jó szigeteléséről és a tető hőszigetelő képességéről!

Itt található egy útmutató a felfűtéshez szükséges hozzávetőleges időről a víz és a környezeti hőmérséklet alapján.

Környezeti hőmérséklet /Vízhőmérséklet/ Hőmérséklet/ Fűtés időtartama (kb.)
10°C /10°C/ 40°C/ 18,5 óra
15°C /15°C /40°C /15 óra
20°C/ 20°C /40°C /11,5 óra
25°C /25°C /40°C /8,5 óra
30°C/ 30°C /40°C /5,5 óra

Tartalmaz a csomag medencébe tehető ülőpadot?

A masszázsmedence aljára nem kell külön felfújható ülő alkalmatosságot tenni, hiszen a medence test párnázott és szigetelt. A csomag része egy felfújható fedél, de azt a tetőponyva belsejébe kell behelyezni és ott felfújni. Annak célja a masszázsmedence megfelelő hőszigetelése felülről.

Figyelem: Egyedileg tervezett vagy gyártott párnák vagy fekvőpadokat kialakítani a medence belsejében tilos! Ezen termékek által okoztott károk nem tartoznak a garancia/jótállás hatálya alá.

Frissítés! De ha Önnek mégis szükséges egy ülőke a masszázsmedence padozatába elhelyezni, akkor tőlünk, az erre kialakított és gyártott felfújható ülőpadot is vásárolhat! ezekkel a termékekkel a feje jobban kint lesz a víz felett, ideális idősek és víziszonyban szenvedőknek elsősorban, de használhatja bárki! Fontos! A felfújható ülőpárnát a mazssázsmedence aljára, nem letakarva a levegőtömlőt kell elhelyezni!!!! Ugyanis ha lezárjuk a levegőtömlőt úgy a levegőkompresszor a szűrőegységben idő előtt tönkre fog menni!!!

 

SPA párna pezsgőfürdő ülőpárna felfújható_vizes-levegős kettős felhasználású felfújható ülőpárna 05

Ide kattintva megismerheti a felfújható vagy vízzel feltölthető ülőpárnát, melyet 3-féle színben értékesítünk!

Link:

Az alábbi termékek tartalmaznak ülőpad kialakításokat! Palm Springs HydroJet Pro™, SANTORINI HYDROJET PRO™, MALDÍV-SZIGETEK HYDROJET PRO™.

pezsgőfürdő keresztmetszetepezsgőfürdő keresztmetszete

A MALLORCA HYDROJET PRO™ és a HAWAII HYDROJET PRO™ masszázsmedencék NEM TARTALMAZNAK ilyen kiegészítő elemeket!

Miért fújódik fel használat közben a masszázsmedence belsejében a masszázstömlő?

Ez egy teljesen természetes tulajdonság, működés közben. A medence belsejében, az alsó részen körben fut egy rögzített tömlő lyukakkal. Ezeken a lyukakon keresztül áramlanak a vízbe a masszázsbuborékok, úgy, hogy használatkor masszázsmedence gépészeti egysége levegőt pumpál a tömlőbe, mely szabad szemmel is látható.

Milyen hangos a szűrő/fűtő egységnek működés közben (zajszint dB-ben mérve), vagy amikor a fürdő bizonyos üzemmódokban van?

Ha a masszázsmedence a szabadban van és a szivattyútól egy méteres távolságot figyelembe véve, a szűrés és a fűtés szintje legfeljebb 60 dB, a masszázs szintje pedig legfeljebb 72 dB.

Mennyire hangos a Lay-Z-Spa bekapcsolt állapotban?

Ha a Lay-Z-Spa nyitott területen használja, a szivattyútól 1 méteres távolságban mért a decibelszint az alábbiak szerint alakul:

Szűrés <60dB
Fűtés <60dB
Masszázs <72dB
Vízsugár <72dB

A régebbi Lay-Z-Spa szivattyúk cserélhetők a 2021-es vagy újabb modellekkel?

A kérdés megválaszolásához először különbséget kell tenni az AirJet és a HydroJet modellek és a különböző évjáratok között.

Az alábbiak az AirJet modellekre vonatkoznak : 2017-től 2020-ig terjedő összes AirJet modell (tojás) szivattyúi és medencebetétei kompatibilisek egymással. A 2020-as szivattyú helyettesíthető a 2021-es (2022) szivattyúkkal (kocka). Bizonyos korlátozásokat azonban figyelembe kell venni:
– eltérő külső és belső kinézet és kialakítás
– a régiben nincs fagyvédő funkció a 2021-től viszont van
– WIFI verziókhoz: a régiben nincs 2 különböző levegő masszázsintenzitás a 2021-től viszont van

A 2021-es terméksorozat szivattyúi helyettesíthetőek a 2017-től 2020-ig gyártott komplett szivattyú egységekkel. A funkciók és a csatlakozások tekintetében nincsenek korlátozások, de a kialakításban eltérések lehetségesek (esetleg eltérő szín: 2021 teljesen szürke).

Ismerje meg a 2021-től gyártott komplett szűrőegységeket. Az alábbi Linkekre kattintva bővebb információkat szerezhet.
AirJet szűrőegységek (2021)    Airjet Plus WiFi szűrőegységek (2021)

A HydroJet modelleknél a 2020-as szivattyúk kompatibilisek a 2019-es szivattyúkkal. Sajnos a 2021-es modellsorozat szivattyúi már nem cserélhetők a régebbi modellekkel.

HydroJet Pro modellek esetén: A 2020-as és korábbi HydroJet Pro Lay-Z-Spa szivattyúk nem kompatibilisek a 2021-es és újabb szivattyúkkal. Az új szivattyúk 4 csatlakozással a régebbi modellek csak 3 csatlakozással rendelkeznek.

Az alábbi Linkre kattintva bővebb információkat szerezhet a 2021-es évtől gyártott Hydrojet pro szivattyúról:
Hydrojet pro szűrőegységek (2021)

HydroJet Pro szivattyú 3 vagy 4 porttal:

A Lay-Z-Spa Hydrojet Pro szivattyúk cserélhetők egymással
A Lay-Z-Spa régebbi (2019/2020-as) Hydrojet Pro szivattyúk cserélhetők az új 2021-es modellekkel? Röviden a kérdésre a válasz: NEM

LAY-Z-SPA® PEZSGŐFÜRDŐ ÁLTALÁNOS HIBAELHÁRÍTÁS

Miért fakul ki idővel a masszázsmedencém fólia színe?

A külső felület színe kifakulhat, ha a medencét hosszú ideig közvetlen napfény éri. A medencebelső színe többek között a vegyszerhasználat miatt is gyengülhet. Ezek a körülmények azonban semmilyen módon nem befolyásolják a medence rendeltetésszerű használatát.

Fontos!: A medence vegyszerek túlzott használata káros lehet a medence burkolatára és a használó(k)ra is. Javasoljuk, hogy mindíg tartsa be a javasolt adagolási mennyiséget és használjon, úszóadagolót vagy a vegyszeradagolót. Ne tegye a vegyszereket közvetlenül a vízbe, mert az anyagok leülepednek az alján és repedéseket okoznak az anyagban. Ha a klórtabletta közvetlenül érintkezik a medencebélés fólia anyagával, nagyon rövid időn belül kivilágosodhat és beráncolódhat. Ugyanakkor ha klórgranulátumot is használ azt mindíg, feloldott állapotban, granulátumszemcsék nélkül öntse a medencébe.

Miért kell bizonyos időnként ráfújnom a medencémre?

A medencét időről időre után kell fújni levegővel. Az éjjel-nappali hőmérséklet-ingadozás miatti nyomásváltozás hatására a fürdő bizonyos mértékű levegőt veszít. Kövesse az összeszerelési utasításokat, és fújja fel pontosan a szükséges nyomásra.
Ha a felfújáshoz szivattyút kell használnia, zárja le a tömlőket megelőzendő a víz kiömlését, majd csatlakoztassa le a szivattyút, és csavarja fel a kupakot (P00217), amely megelőzi a víz távozását a légtömlőn keresztül. Ez a jelenség a késő őszi, téli és kora tavaszi időben gyakrabban következhet be, mivel a külső levegő hőmérséklet és a pezsgőfürdő víz közötti hőmérséklet különbség nagyobb. A felfújható felső párnahuzat hajlamosabb a leeresztésre és a felfújódásra, de ez teljesen természetes és normális dolog.

Miért kapcsol ki a masszázsmedence fűtése 72 óra használat után?

Ez egy biztonsági funkció, hogy túl hosszú időre ne maradhasson véletlenül bekapcsolva a gépészet. Az aktiválásához egyszerűen oldd fel a kezelőpanelt a zár/feloldó gomb benyomva tartásával, majd indíthatod a fűtés funkciót.

Mit tegyek, ha vízfolyás jelentkezik a ki- és a bemeneti csatlakozóknál?

– A csőbilincsek meglazultak (hideg/meleg hőmozgás következtében, vagy túl sok napsütés érte, vagy meglazultak az összefogó csavarok), és/vagy nem lettek megfelelően meghúzva.
– A csőtbilincs nincs a megfelelő helyzetben, félre lett ráhúzva a csőcsonkra vagy megsérült, elrepedt.
– A cső eltört és ki kell cserélni.
– Az O-gyűrűk és lapos gumi alátét tömítések elöregedtek, megrepedeztek és ki kell cserélni azokat újakra

Javasoljuk, hogy a csőbilincsek rátekerése előtt az O-gyűrűket és a lapos gumi alátét tömítéseket de még a hollanderek menetes részeit is kenjék be szilikonzsírral a jobb csavarás és elhelyezés miatt.

Cserehollandereket, O-gyűrűket és lapos gumis alátéteket tőlünk is vásárolhat az alábbi linkekre kattintva!
Lay-Z Spa alkatrészek oldal
vagy esetleg
P06575 hollander
vagy esetleg
2SETP61316 lapos gumitömítés

Miért kapcsol ki a Lay-Z-Spa masszázsfunkciója 30 percnyi működés után?

A Bestway elektromos fűtő rendszere energiatakarékos funkcióval és 30 perces „automatikus kikapcsolással” rendelkezik a masszázsrendszer számára. A masszázs funkció újraindításához nyomja meg ismét a masszázs gombot.

FONTOS: a vezérlőpanel lezáródik (aktiválódik a gyerekzár funkció), ha öt percen belül nem használják. Nyomja meg a bal felső sarokban található zár/kioldó (lakat ikon) gombot 3 másodpercig a kezelőpanel normál működésének elkezdéséhez.

Mi a teendő ha kidudorodik a Lay-Z-Spa medencebélése?

A Lay-Z-Spa bélés és a felfújható fedél felfújásakor nagyon fontos, hogy csak Lay-Z-Spa szivattyút használjon, mivel azt úgy tervezték, hogy az optimális szintre fújja fel a medencét, figyelembe véve a levegő hőmérsékletének változásait, majd minden további levegőt kiszorítja arról a területről, ahol a levegőtömlő csatlakozik a szivattyúhoz, hogy elkerülje a túlfújást. Nem javasoljuk más szivattyúk használatát, beleértve a kézi pumpákat is, a túlfújás veszélye miatt.

Javasoljuk, hogy felfújáskor ne takarja el a felfújótömlő alján lévő lukakat (kézzel vagy ragasztószalaggal), különben ez túlfújáshoz és a termék szerkezetének kidudorodásához/sérüléséhez vezethet.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a tanács nem vonatkozik a DropStitch modellekre (Helsinki, Vancouver)(azaz vékonyabb oldalakkal rendelkező pezsgőfürdők), mivel azok eltérő felépítésűek és a felfújási telepítés befejezésénél kézi pumpát is igényelnek.

Ha a Lay-Z-Spa bélése kidudorodik, az azt jelenti, hogy túlfújta a bélést vagy a felső párnát, ami következtében a bélésben található merevítő tartók, elváltak egymástól, így nem tudják biztosítani a bélés vagy a párna eredeti alakját.

Ha szeretné még használni sokáig pezsgőfürdőjét, itt vásárolhat cserebélést vagy felső párnákat.

A Lay-Z-Spa felfújható medencebélés mérete kisebb mint az eredeti

Ez általában akkor fordul elő, ha garanciális időn túl új bélést vásárolnak vagy kicserélnek.

Ha, csereként rendelte meg tőlünk a felfújható cseremedence bélést, akkor a telepítésnél, mindig úgy járjon el, ahogy a dobozban található telepítési útmutató leírja. Miután megkapta a terméket, ne fújja fel rögtön, pláne ne kint a hideg időben (persze ha nem nyár van), pihentesse a terméket szoba-hőmérsékleten legalább egy napot, hogy meglágyuljon a fólia. Ezt követően, bent a lakásban vagy egy kellemes levegő hőmérsékletű helyen, fújja fel a medencebélést és vigye ki a szabadba ahová telepíteni szeretné, pezsgőfürdőjét. A felfújható medencebélés és cserepárnákkal mindig így kell eljárni, ellenkező esetben a termék nem tud természetesen meglágyűlni, és a felfújási ciklus alatt megsérülhet a termék.

Ez nem ok aggodalomra. Az új béléseknek egy kis időre van szükségük, hogy kitáguljanak, mielőtt elérjék a teljes méretüket. A vinilbélés anyagának körülbelül 6-8 hét alatt kell teljesen kitágulnia. A bélés tágulásának sebessége a környezeti levegő hőmérsékletétől és a víz melegétől függ nagyban. Elnézést kérünk, ha a cserebetét nem olyan elsőre, mint a régi bélés. Teljesen kibontva azonban ugyanúgy kell kinéznie.

Lay z Spa felfújható párna és medencék téli telepítése

A Lay-Z-Spa Bélésen rózsaszínes elszíneződéses foltot lát?

A rózsaszínes, vöröses vagy barnás elszíneződés olyan baktériumszaporulatnak tűnik, amely a festést okozza, a bíbor (rózsaszín) szín általában bakteriális mikroorganizmusok 3lszaporodását mutatja. A foltokat rendkívül nehéz eltávolítani, de a rendszeres tisztítás és szárítás megakadályozza, különösen olyan területeken, mint a varrás mentén vagy a hajlatokban.

Az ilyen típusú mikroorganizmusok gyakran előfordulnak magas páratartalmú helyeken, az eső után keletkezhetnek ezek a mikroorganizmusok a burkolaton és a bélésen. A cserebélés Vinyl anyagát úgy kezelik, hogy ellenálljon a különböző baktériumok és mikroorganizmusok szaporodásának (ami azt jelenti, hogy a vinil nem táplálékforrás) a vinil alkalmas lehet ezen mikroorganizmusok gazdahelyeinek, ha nem tisztítják rendszeresen. A burkolat és a bélés karbantartásával kapcsolatban olvassa el a használati útmutatót.

Sajnos ez nem gyártási hiba és ez nem lehet garanciálisan kicserélni. A rózsaszín elszíneződés nem okozhat problémát a fürdő használata során, de kevésbé esztétikusnak tűnhet. A cserebetéteket itt lehet megvásárolni.

A Lay-Z-Spa Bélésen penésznek tűnő elszíneződést lát?:

Penészképződés fordulhat elő, ha a medence nem teljesen száraz, amikor elteszi télire, vagy ha víz szorul a bélés és a burkolat közé. A fürdőből származó páratartalom és a beszorult vízzel együtt penészesedést okozhat.

A megfelelő vegyszerszintű víz kezelésével és a fürdő karbantartásával elkerülheti az ehhez hasonló problémákat. Ha azonban a probléma felmerül, javasoljuk, hogy a penész eltávolításához használjon vízből és mosogatószerből és/vagy erős klóros oldatot. Ha a penész a bélés belsejében van, javasoljuk, hogy permetezzen penész elleni vegyszert a felfújószelepen keresztül, majd fújja fel és engedje le többször a medence bélését. Ez csökkenti a penészképződést, de előfordulhat, hogy nem távolítja el teljesen a nyomokat. javasoljuk, hogy ezen nyomok megjelenését követően azonnal kezdje el a penészgombák okozta elszíneződés eltávolítását, mivel később már nem lehet teljesen eltávolítani ezeket az elszíneződéseket.

Ha klóros oldatot használ a művelet befejezésével a burkolaton maradt vegyi oldatot, mossa le tiszta vízzel, hogy az erős klór ne fogja vagy szinezze meg a pezsgőfürdő színét.

Sajnos ez nem gyártási hiba és ezt nem tudjuk garanciálisan kicserélni. Az elszíneződés hosszabb távon az arra allergiás személyeknél légúti megbetegedést okozhat a fürdő használata során, és kevésbé esztétikusnak tűnhet így használni a pezsgőfürdőt. A cserebetéteket itt lehet megvásárolni.

Leereszt a Lay-Z-Spa Felfújható párnám

1. lépés – Ellenőrizze, hogy a szelep nincs eldeformálódva:
Fújja fel a felfújható párna fedelet és szorosan zárja el a szelepet. Törölje le a szelep körül területet szappanos vízzel, hogy megállapítsa, nincs-e levegőszivárgás. Ha levegőszivárgást észlel, kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:

1. A szelep kinyitásával engedje le a párna fedelet.
2. Készítsen elő egy kevés 80 ºC körüli forró vizet és helyezze a szelepet a vízbe körülbelül 1 percre (javasoljuk, hogy a folyamat ezen szakaszában viseljen konyhai kesztyűt, hogy megvédje a kezét a leforrázástól).
3. Várja meg, amíg a szelep lehűl. Kihűlés után vissza kell nyernie eredeti formáját. Ismételje meg a tesztet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a szelep nem szivárog-e tovább.

2. lépés – Ellenőrizze, hogy nincs-e luk vagy hasadás a párna fedelen:
A luk vagy hasadás helyének meghatározásához javasoljuk, hogy hígított mosogatószert vigyen fel a fedélre. A megbibásodás helyén buborékoknak kell megjelenniük. A luk javításához defektjavító készletre vagy epoxi vinil ragasztóra lesz szüksége.

Sajnos ez nem gyártási hiba és Mi ezt nem tudjuk garanciálisan kicserélni. Felfújható cserepárnákat itt vásárolhat meg.

3. lépés – Ellenőrizze, hogy nincsenek-e felhasadt vagy szétrepedt varratok a fedél szélén:
Ha szétrepedt varrást lát és még mindig a garanciális időszakon belül van, ez azért lehetséges, hogy a fedelet túlfújta és a nagy nyomás következtében szakadt szét a fedél szélén a hegesztés, feltételezzük, hogy a fedélen belül a lamellák is megsérültek ennek következtében..

Ha már nem jár a garanciális időszakon belül, itt vásárolhat felfújható cserepárnákat.

Figyelem: Kérjük, vegye figyelembe: a cseredarab kisebb lesz, mint az eredeti, amikor először felfújja.
A felfújható párnahuzat, vinil anyagból készült, amelynek teljes kitágulása körülbelül 6-8 hétig tart. A külső levegő hőmérséklete, valamint a fürdővíz hőmérséklete segíthet ennek felgyorsításában. Ha teljesen ki van tágítva, a fedél ugyanúgy fog kinézni, mint korábban.

Kérjük, vegye figyelembe:

Ez a burkolat elsőre túl kicsinek tűnhet a fürdőhöz, de biztos lehet benne, hogy ez a megfelelő burkolat.
A felfújható fedél vinil anyagból készült, amelynek teljes kitágulása körülbelül 6-8 hétig eltarthat. A külső levegő hőmérséklete, valamint a fürdővíz hőmérséklete segíthet ennek felgyorsításában. Ha teljesen ki van tágítva, a fedél ugyanúgy fog kinézni, mint korábban.

A felfújható párna telepítéséhez úgy kezdjen hozzá, mint ha a felfújható béléssel kezdené! Ha a környezeti hőmérséklet 10°C alá süllyed, azt javasoljuk, hogy a termék felfújása előtt legalább 2 óráig tartsa a csomagot bent, ahol a hőmérséklet 20°C felett van. Ez rugalmasabbá és könnyebben összeállíthatóvá teszi a párnabetétet.

Téli fürdőzésnél levett/félrerakott felfújható párna a hideg időben leereszt:
Ez egy természetes jelenség. A meleg hatására a párna vissza fogja nyerni a felfújási állapotát, hideg időben meg leereszt. Ezt egyszerűen egy fizikai kísérlettel is be lehet bizonyítani. Tehát: Mikor visszateszi a fürdőzés után a felfújhatós párnatetőt a pezsgőfürdőre, az abban lévő melegvíz hatására visszanyeri eredeti felfújt alakját!

Miért dudurodik ki a Lay-Z-Spa Felfújható párna?

1. lépés – Ellenőrizze, hogy a fedél túl van-e fújva:
Enyhén engedje le a fedelet, hogy visszaállítsa a megfelelő szintre. A felfújható béléshez hasonlóan a fedél belsejében lévő levegő a környezeti levegő hőmérsékletétől függően ingadozik.

2. lépés – A fedél deformálódott egy adott területen?
Esetenként a belső hegesztési varratok szétválhatnak. Ez a fedél deformálódását vagy ballonosodást okozhat egy adott területen. Ha ez a helyzet és ha már nem jár a garanciális időszakon belül, itt vásárolhat felfújható cserepárnákat.

Felhívjuk figyelmét, hogy a levegő meleg időben kitágul, hideg éjszakán pedig lecsökken.

Figyelem: Kérjük, vegye figyelembe: a cseredarab kisebb lesz, mint az eredeti, amikor először felfújja.
A felfújható párnahuzat, vinil anyagból készült, amelynek teljes kitágulása körülbelül 6-8 hétig tart. A külső levegő hőmérséklete, valamint a fürdővíz hőmérséklete segíthet ennek felgyorsításában. Ha teljesen ki van tágítva, a fedél ugyanúgy fog kinézni, mint korábban.

Kérjük, vegye figyelembe:

Ez a burkolat elsőre túl kicsinek tűnhet a fürdőhöz, de biztos lehet benne, hogy ez a megfelelő burkolat.
A felfújható fedél vinil anyagból készült, amelynek teljes kitágulása körülbelül 6-8 hétig eltarthat. A külső levegő hőmérséklete, valamint a fürdővíz hőmérséklete segíthet ennek felgyorsításában. Ha teljesen ki van tágítva, a fedél ugyanúgy fog kinézni, mint korábban.

A felfújható párna telepítéséhez úgy kezdjen hozzá, mint ha a felfújható béléssel kezdené! Ha a környezeti hőmérséklet 10°C alá süllyed, azt javasoljuk, hogy a termék felfújása előtt legalább 2 óráig tartsa a csomagot bent, ahol a hőmérséklet 20°C felett van. Ez rugalmasabbá és könnyebben összeállíthatóvá teszi a párnabetétet.

Téli fürdőzésnél levett/félrerakott felfújható párna a hideg időben leereszt:
Ez egy természetes jelenség. A meleg hatására a párna vissza fogja nyerni a felfújási állapotát, hideg időben meg leereszt. Ezt egyszerűen egy fizikai kísérlettel is be lehet bizonyítani. Tehát: Mikor visszateszi a fürdőzés után a felfújhatós párnatetőt a pezsgőfürdőre, az abban lévő melegvíz hatására visszanyeri eredeti felfújt alakját!

Mikor használjam a reset gombot a szivattyú oldalán?

A reset gomb egy mechanikus hőbiztosítékhoz csatlakozik, amely akkor működik, ha:

A víz hőmérséklete több mint 55°C
A külső hőmérséklet 40°C felett van
A szivattyú közvetlen napfénynek van kitéve
Ha a szivattyú kijelzőjén a leállás jelenik meg, az „E08” hibakód jelenik meg, ezt a következő lépésekkel lehet visszaállítani:
Fontos!: Csak hidegebb napszakban végezze el az alábbi teszteket.
1. lépés: Húzza ki a fürdőszivattyút a konnektorból.
2. lépés: Egy keskeny tárggyal nyomja meg a reset gombot (nincs szükség erős megnyomásra).
3. lépés: Csatlakoztassa újra a szivattyút, és állítsa vissza a GFCI-t.
4. lépés: Kapcsolja be a fűtési funkciót – ha minden működött, az „E08” hibakód többé nem jelenik meg.
Fontos!: Ha a következő napokban a külső hőmérséklet 40°C felett van, vagy a szivattyút közvetlen napfény éri, a fenti lépéseket minden nap el kell végezni.

Mit tegyek, ha a medencetest ereszti a levegőt?

A szivárgás helyének meghatározásához külső részen használjunk szappanból vagy mosogatószerből vízzel készült habzót, mert a kiáramló levegő hatására buborékok képződnek így megállapítható, hol szökik a levegő.
A javítótapaszfelhelyezése előtt győződjön meg arról, hogy a javítandó felület tiszta és teljesen száraz. Kérjük, várjon legalább 30 percet a tapasz felhelyezésétől, mielőtt újra felfújná, hogy a ragasztó megszáradjon.

Hogyan találjunk lyukat egy felfújható pezsgőfürdőben

Az első lépés a kérdéses a luk helyének pontos azonosítása . Ennek megtalálásához javasoljuk, hogy engedje le és szárítsa meg a Lay-Z-Spa-t, majd azt javasoljuk, hogy a megfelelő felfújótömlő segítségével csatlakoztassa a szivattyút a felfújószelephez, és nyomja meg a felfújó gombot.

Szemrevételezéssel elemezze a kád teljes felületét, belül és kívül is, a kezével érezzni fogja, hogy honnan jön a levegő.

Ez a lépés eltarthat egy ideig, ha a lyuk nagyon kicsi, de nagyon fontos, hogy megtalálja és kijavítsa a lyukat a felfújható medencében. Hogyan? Vezessen át egy szappanos ruhát a felületre, és az a pont, ahol buborék keletkezik, megegyezik a javítandó lyukkal

Hogyan rögzítsük a felfújható medencenyílást

Most térjünk át a tényleges javítási részre. Csak a Lay-Z-Spa kád csomagjában található öntapadó PVC javítótapaszra van szüksége .
Ne feledje, hogy a tapasz minden fürdő csomagjában megtalálható; ezért gondosan őrizd és ne dobd ki, mert mindig jól jöhet.
Ha már nem találja, vagy ha újra van szüksége, vásárolhat javítófoltot tartalmazó készletet is.

Ha mindennel megvan, amire szüksége van, a következők szerint járjon el:

 • A tapasz felhelyezése előtt engedje le a fürdőt
 • Tisztítsa meg a furat körüli felületet (a videón látható módszerrel), és győződjön meg róla, hogy alaposan megszáradt.
 • Vágja le a PVC tapaszt megfelelő méretűre, hogy lefedje a sérült területet.
 • Távolítsa el a fóliát, és óvatosan helyezze el a tapaszt úgy, hogy a ragasztórész érintkezzen a javítandó felülettel.
 • Nyomja a tapaszt a területre legalább két percig, hogy jól tapadjon.
 • Mielőtt felfújná a Lay-Z-Spa-t, várjon legalább 30 percet. Ez az idő lehetővé teszi a ragasztó hatását, és biztonságosan rögzíti a tapaszt.

Ha végzett a felfújható pezsgőfürdőben lévő lyuk kijavításához szükséges lépésekkel, felfújhatja és újra megtöltheti, hogy élvezze a pezsgőfürdő minden örömét.

Nézze meg az alábbi videót! Erre a Linkre kattintva elindul a videó……

A LAY-Z-SPA® pezsgőfürdő vezérlőpanelen megjelenő hibaüzenetek

A Lay-Z-Spa pezsgőfürdő vezérlőpanelen megjelenő hibaüzenetek

Ha a felfújható pezsgőfürdő szivattyúja nem működik és a kijelzőn konkrét hibakód jelenik meg? Íme az okok és a lehetséges problémák megoldásának módja.

Mi a teendő, ha a fürdő panel kijelzőjén E01 hibaüzenet jelenik meg?

Ha az E01 hibaüzenet jelenik meg a kijelzőn, az azt jelenti, hogy a vízmennyiségmérő (vagy más néven: vízáramlásmérő szonda) nem reagál megfelelő helyzetben, kiakadt vagy elromlott. Ennek ellenőrzéséhez kövesse az alábbi lépéseket:

 • 1. lépés: Húzza ki a szivattyút az áramforrásból. Egy kézzel fogja meg a szivattyút miközben a másik kezével ütögesse meg a pumpát háromszor éppen annyira, hogy a belső alkatrészek elmozduljanak.

Mi a teendő, ha a fürdő panel kijelzőjén E02 riasztás látható?

Ha az „E02” riasztás jelenik meg a kijelzőn, az azt jelenti, hogy a rendszer nem tudja érzékelni a vízáramlást a szivattyúban. Az egyik fő probléma itt a szűrőpatron nem megfelelő karbantartása lehet. Ennek ellenőrzéséhez kövesse az alábbi lépéseket.

1. lépés: Húzza ki a konnektort, várjon 30 másodpercet, csatlakoztassa újra, és állítsa vissza a PRCD-t. Ez a művelet törli a riasztást.
2. lépés: Távolítsa el a szűrőkészletet a fürdőből.
3. lépés: Kapcslja és idítsa el a szűrőrendszert a szűrőkészlet nélkül.

Ha a hiba továbbra is fennáll, akkor van egy pár mód a hiba törlésére.

1.) Az egyik, hogy a szűrőrendszer csővezetéke, vízköves vagy tele van letapadó szennyeződésekkel, melyeket el kell távolítani! Ehhez a legegyszerűbb mód a csőrendszer, vízkőmentesítése/tisztítása az erre való tartály és lerakódás eltávolító tablettával. Ide kattintva bővebb információkat olvashat a termékről.

2.) A másik, hogy a JÁRÓKERÉK, mely a motor egyik része, már annyira elszennyeződött / elfáradt / megkopott / tengelye eltörött, hogy nem tudja a vizet megfelelő mennyiséggel keringtetni. Ehhez szükséges új lapátkereket vásárolni. Ide kattintva bővebb információkat olvashat a termékről. Ide kattintva bővebb információkat olvashat a termékről.

Sajnos az eredeti lapátkerék tengeje kerámia és műanyag kompozit összetevőkből áll, mely a nagy igénybevétel a sok használat miatt eltörhet, ebben az esetben is beadhatja az unalmast az egység. Az általunk forgalmazott lapátkerék tengeje Ko acél rozsdamentes anyagból készül, így annak élettartama sokkal több mint a gyárié. 

3.) A harmadik megoldás, mely nagyobb összegbe kerülhet az a pumpaegység (58113) kicserélése egy újra, melyet itt megerendelheti. A pumpaegység cseréjét, ügyes, egy kicsikét is értő műszaki beállításokban jártas személy vagy szervizes személy megteheti otthon is, mivel csak csavarhúzó (csillag és lapos), szükséges. Ide kattintva bővebb információkat olvashat az 58113-as cikkszámú pumpaegységről.

4.) A fent leírt megoldásokon kívül van még egy néhály megoldási tipp, de mivel ezek elenyésző százalékban jelentenek megoldást, emiatt azokat nem részletezzük részletesen. Pl.: vízáramlás-érzékelő egység cseréje vagy maga a táp ami bedta az unalmast.

Mi a teendő, ha a fürdő panel kijelzőjén E03 hibaüzenet jelenik meg?

Ha az E03 hibaüzenet jelenik meg a kijelzőn, az azt jelenti, hogy a víz hőmérséklete 4°C alatt van.

Ellenőrizze a víz hőmérsékletét hőmérővel.

 • Ha a víz hőmérséklete 4°C alatt van, húzza ki a szivattyút és zárja le csak akkor kapcsolja be újra, ha a víz hőmérséklete 10°C vagy a feletti hőmérséklettartományba kerül. Ebben az időszakban a szivattyút fel kell melegíteni és száraz helyen tároljuk.
 • Ha a víz hőmérséklete 4°C felett van, húzza ki a szivattyút, majd dugja vissza.

Ha a szivattyú továbbra is az E03-at jelzi, a hőmérséklet-érzékelő megsérült.

Mi a teendő, ha a fürdő panel kijelzőjén E04 hibaüzenet jelenik meg?

Ha az E04 hibaüzenet jelenik meg a kijelzőn, az azt jelenti, hogy a víz hőmérséklete elérte vagy meghalatta az 50°C-ot.

Ellenőrizze a víz hőmérsékletét hőmérővel.

 • Ha a víz hőmérséklete 40°C – 50°C felett van , húzza ki a szivattyút, és várja meg, amíg a víz hőmérséklete visszahűl 35°C-ra. Ezután nyomja meg a reset gombot, és csatlakoztassa újra a tápkábelt, a szivattyú elindításához.

Megjegyzés: NE HASZNÁLJA A SZIVATTYÚT és a pezsgőfürdőt amikor a vízhőmérséklet 40°C-nál magasabb. Mindig ellenőrizze a víz hőmérsékletét kézi hőmérővel:.

 • Ha a víz hőmérséklete 35°C alatt van , húzza ki a szivattyút, majd csatlakoztassa újra.

Ha gyors lehűtést szeretnénk, akkor egy búvárszivattyú vagy a pezsgőfürdő alján található leeresztő tömlő segítségével leengedhetünk egy bizonyos mennyiségő vizet és slaggal új/friss vízzel tölthetjük fel medencénket.

Ha a szivattyú továbbra is az E04-et jelzi, a hőmérséklet-érzékelő megsérült.

Mit tehetek, ha a fürdő panel kijelzőjén E05 hibaüzenet jelenik meg?

Ha az E05 hibaüzenet jelenik meg a kijelzőn, az azt jelenti, hogy a szivattyúnak csatlakozási problémái vannak amit a hőmérséklet-érzékelő észlelt, vagy a hőmérséklet-érzékelők hibásak.

Mi a teendő, ha a fürdő panel kijelzőjén E06 hibaüzenet jelenik meg?

Ha az E06 hibaüzenet jelenik meg a kijelzőn, az azt jelenti, hogy a szivattyúteszt sikertelen volt.

Húzza ki a szivattyút, majd dugja vissza. Ha a szivattyú továbbra is E06-ot mutat, akkor a szivattyú meghibásodott.

A fürdő biztonsági rendszere veszélyes helyzetet észlelt, ezért a fürdőt nem szabad használni!

Mi a teendő, ha a fürdő panel kijelzőjén E08 hibaüzenet jelenik meg?

Ha az E08 hibaüzenet jelenik meg a kijelzőn, az azt jelenti, hogy a reset gomb kioldott.

Vagy: Ezt a hibát hőmérsékleti probléma okozza. Ellenőrizze a víz hőmérsékletét kézi hőmérővel

Ez a mechanizmus akkor lép működésbe, ha a külső hőmérséklet 40°C felett van , a víz hőmérséklete pedig 52°C és/vagy a szivattyút hosszú ideig közvetlen napfény éri. A problémára javítsa ki, húzza ki a tápkábelt, és várja meg, amíg a szivattyú és a víz legalább 35 °C-ra felmelegszik vagy hűl le. Ezután nyomja meg a reset gombot a szivattyún, és indítsa újra a fűtési rendszert.

– ha a víz hőmérséklete 52 ℃ alatti, a külső hőmérséklet pedig 40 ℃ felett van, vagy a szivattyút közvetlen napfény éri, a szivattyú belső hőmérséklete meghaladhatja az 52 ℃-ot, ez is okozhat riasztást. Ha igen, húzza ki a szivattyút a konnektorból, és várja meg, amíg lehűl 35 °C alá, majd nyomja meg a RESET gombot és indítsa újra a szivattyút. Ha a szivattyú ugyanazt a hibát jeleníti meg, küldje be a támogatási űrlapot a csere beszerzéséhez.
Ha a probléma a második lehetőség jelzéseinek követésével megoldódik, és a pezsgőfürdő helyzete nem változott, a következő napokban újra megjelenhet a riasztás. Ismételje meg a fent említett műveletet, vagy helyezze át a pezsgőfürdőt egy napfénytől védettebb helyre.

Megjegyzés : Az E08 hibaüzenet gyakran fog megjelenni, ha a szivattyú a fenti környezeti feltételeknek ki van téve. Ha ez a helyzet, a szivattyút minden alkalommal alaphelyzetbe kell állítani a fent leírtak szerint.

Miért jelenik meg a vezérlőpanelen az E09 hibaüzenet?

Ha az E09 hibaüzenet jelenik meg a kijelzőn, az azt jelenti, hogy probléma van a PTC hőkapcsolójával.

Feltételezhető hiba: Biztosítékhiba
OK: A belső biztosíték meghibásodott, vagy a szivattyún belül megszakadt.
Megoldás:
– Kapcsolja ki teljesen a fürdőt.
– Kapcsolja ki az áramot a konnektorból.
– Húzza ki a dugót a szivattyú aljzatából.
– Nyomja meg a következő gombokat a PRCD-n – Reset –> Test –> Reset.
– Kapcsolja be újra a szivattyút a kijelző Be/Ki gombjával.
– Ügyeljen arra, hogy legalább 10 másodpercig lenyomva tartja az ujját.
Ha a hibaelhárítás sikertelenül fejeződött be, további segítségért forduljon hozzánk.

Mi a teendő, ha a fürdő panel kijelzőjén az E11 hibaüzenet jelenik meg?

Ha az E11 hibaüzenet jelenik meg a kijelzőn, az azt jelenti, hogy nincs elegendő só a fertőtlenítéshez. Kovesd ezeket a lepeseket:

1. lépés: Húzza ki a szivattyút a konnektorból.
2. lépés: Csatlakoztassa újra a szivattyút, és indítsa el a HydroJet rendszert.
3. lépés: Fokozatosan adjon hozzá 500 g sót a vízhez, és várja meg, amíg a só feloldódik.
4. lépés: Indítsa el a Chlorinator rendszert. Ha ismét megjelenik az E10 hibaüzenet, ismételje meg a folyamatot mégegyszer.

Miért jelenít meg a vezérlőpanel az E12 hibaüzenetet?

A rendszer vízszivárgást észlelt a szivattyú belsejében. A szivattyút és a pezsgőfürdőt ne használja tovább, mivel áramütés léphet fel! Ebben az esetben keressen fel egy szakképzett villanyszerelőt a hiba elhárításához! Leginkább a HydroJet és HydroJet Pro pezsgőfürdős modelleknél jelentkező probléma.

Miért jelenít meg a vezérlőpanel az E15 hibaüzenetet?

Wi-Fi modul csatlakozása sikertelen volt.
Ok: Wi-Fi modul sérült.
MEGJEGYZÉS: Bármelyik gomb megnyomásával eltávolíthatja a riasztást, és folytathatja a fürdőmedence használatát.
BŐVEBB LEÍRÁST AZ ALÁBBI LINKEKEN OLVASHAT!
LAY-Z-SPA APP TELEPÍTÉSE
BESTWAY SMART HUB APP TELEPÍTÉSE

6CF vagy a GCF hiba

Ha a vezérlőpanelen a 6CF vagy a GCF hibaüzenet jelenik meg, ez a szivattyú dugójának az aljzatba való bedugása után következik be, valójában a felfújható pezsgőfürdőink magas szintű biztonsági vezérléssel rendelkeznek, és ez a riasztás akkor jelenik meg, ha az aljzat, amelyhez a hidromasszázs csatlakozik, nem rendelkezik megfelelő földelés . A probléma megoldásához forduljon villanyszerelőjéhez.

A LAY-Z-SPA® Szivattyú nem szűri a vizet

Itt találhat néhány hibaelhárítási útmutatót, amely segít diagnosztizálni az összes AirJet és HydroJet pezsgőfürdőnél tapasztalt szűrési problémákat.

1. lépés – Ellenőrizze, hogy a szűrőpatronok nem szennyezettek-e vagy nem sérültek-e:

Kérjük, kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Távolítsa el a szűrőpatronot a szűrőházból
 2. Ellenőrizze, hogy nincsenek-e szennyeződések vagy feloldódott részek a lamellákon.
 3. Mindig győződjön meg arról, hogy a szűrőpatron tiszta és száraz, amikor kicseréli őket.
 4. A szűrőpatront minden egyes medencehasználat után ki kell cserélni vagy körültekintően kitisztítani

2. lépés – Ellenőrizze, hogy a szűrőház nem zavarja-e a víz áramlását:

 1. Távolítsa el a szűrőházat a medencéből, és ellenőrizze, hogy a belsejében lévő fekete membrán nem sérült-e vagy hajlott-e meg.
 2. Próbálja meg beindítani a szűrőegységet anélkül, hogy ez csatlakoztatva lenne, és ellenőrizze, hogy a szűrő megfelelően működik-e. Lehet, hogy ki kell cserélnie a szűrőházat.

3. lépés – Ellenőrizze, hogy a törmelékszűrők és a csővezetékek nincsenek-e eltömődve:

 1. Távolítsa el a szűrőszivattyút, és ellenőrizze, hogy a csővezetékben nincs-e eltömődés. Ha a csövön belenéz, látnia kell egészen a törmelékszűrőig.
 2. A törmelékszűrőt fogkefével vagy fogpiszkálóval lehet kitisztítani. Az újabb fürdőmodelleknél a felső törmelékszűrő eltávolítható tisztítás céljából.

4. lépés – Lehetséges, hogy a szivattyúegységet meg kell tisztítani:

A szivattyú és a vízcsővezeték belső tisztításához végre kell hajtania a visszaöblítési eljárást egy működő kerti slag segítségével:

 1. Kapcsolja ki a szivattyút a be-/kikapcsoló gombbal a szivattyú kijelzőjén. Húzza ki a dugót a konnektorból.
 2. Távolítsa el a szivattyút a medence béléséről úgy, hogy a záródugósapkákat a bélésen lévő törmelékszűrőkre csavarozza rá.
 3. Csavarja le a három A, B és C hollandereket.
 4. Egy kertitömlő cső segítségével öblítse ki a szivattyút, úgy, hogy a szivattyú B csövébe helyezi, amelynek ezután a víznek ki kell folynia a C csőből.
 5. Végezze el ezt körülbelül 2-3 percig. (Az AirJet-nél a két kicsi csatlakozó a B és a C cső) Semmilyen körülmények között ne az A csőbe dugja a slagot, az A cső a levegőkompresszor csöve, ha víz kerül a a kompresszorba, tönkre fog menni!!!
 6. Ha ez megtörtént, akkor a visszamosatási ciklust fordítsa meg, úgy, hogy a slagot a C csőbe helyezve öblítse át a vízcsövet, így a B csőből kell kifolynia a víznek.
 7. Miután ezt a funkciót nagyjából 2-3 percig végezte, csatlakoztassa újra a szivattyút a béléshez.

ÁLTALÁNOS LAY-Z-SPA® GYIK

Mire érvényes a garancia?

Az Ön által vásárolt termékhez korlátozott garancia jár. Ez azt jelenti, hogy a Bestway cserére feljogosító garanciával szavatolja a termék minőségét, viszont a termék cseréjén túl, a szivárgás következményeiért nem vállal felelősséget (pl.: vízdíj vagy vegyszer árának kifizetéséből eredő gazdasági veszteségért). A Bestway nem cseréli ki a terméket, ha az elhanyagoltnak látszik, vagy ha azt a jelek szerint nem a használati útmutatóban leírtak szerint használták. A garancia érvényesítéséhez maradéktalanul ki kell tölteni az alábbi szavatossági jegyet.

A Bestway 1 év jótállást vállal a vízforgatókra és a 10.000 – 100.000 Ft-os összeghatár közötti értékű elektromos eszközökre.

A medencetestre, annak kiegészítőire, tartozékaira és a 250.000 Ft alatt értékű elektromos eszközökre 2 év szavatosságot vállal, melynek első 6 hónapjában cseréli garanciálisan a terméket.

Egyes termékek, illetve a medencék és azok bizonyos alkatrészei nem sorolhatóak a tartós fogyasztási cikkek közé, ezáltal ezen termékekre 10.000 Ft felett sem vonatkozik a kötelező 1 éves jótállás!

Használhatom a masszázsmedence fűtés és masszázs funkcióját egyszere?

A 2017-től forgalomba került Bestway Lay-Z-Spa modellek esetében igen.

Hogyan működik a 2-szintű masszázsszabályozás az Airjet WiFi vagy Airjet Plus rendszereknél?

Rendelkezik az Ön szivattyúja Lay-Z-Spa 2 fokozatú masszázsszabályozással? Ha nem biztos benne, kérjük, ellenőrizze kézikönyve „A fürdő használata” részében a „Masszázsrendszer gomb” című részt.

Mi ennek a funkciónak a célja?
Ez a funkció a szivattyú két fokozatú funkciójából áll (50% és 100% energiafogyasztás). Ez a funkció csökkenti az AirJet masszázsrendszer által felhasznált energiát anélkül, hogy jelentős teljesítménycsökkenést okozna.

Ennek a funkciónak az a célja, hogy energiát takarítson meg anélkül, hogy az AirJets intenzitásában vagy zajában látható változás következne be.

Hogyan működik a funkció?
A teljesítményszint egy cikluson keresztül változik, amikor megnyomja az AirJet gombot a Lay-Z-Spa vezérlőpulton:

A Lay-Z-Spa első bekapcsolásakor és az AirJet gomb megnyomásakor a teljesítmény 100%-os lesz.
Ezután miután az AirJeteket kikapcsolták, majd a masszázsrendszer gombjával újra bekapcsolták, a teljesítményszint 50% lesz.
Végül, ha az AirJeteket kikapcsolják, majd újra bekapcsolják, a ciklus visszaáll 100%-ra. A teljesítményszint ebben a ciklusban továbbra is változik, ahogy az AirJets ki- és bekapcsolja a Masszázs rendszert.
Ha a Lay-Z-Spa ki van kapcsolva vagy alaphelyzetbe állítja, a ciklus újra 100%-ról indul.

Ide kattintva bővebb információt talál erről a WiFi képes szűrőegységről!

Hogyan kell működtetni a Wi-Fi szivattyút a kétszintű masszázsszabályozással?

A kétszintű masszázsszabályozás aktiválásához kövesse az alábbi utasításokat:
1. Nyomja meg egyszer a teljes erejű masszázshoz
2. Nyomja meg újra a leállításhoz
3. Nyomja meg újra az alacsonyabb teljesítményű masszázshoz
4. Nyomja meg újra a kikapcsoláshoz.
A felfújható pezsgőfürdő bélés felfújásakor ügyeljen arra, hogy a levegőmasszázs funkció (AirJet) teljes erővel működjön.

Ide kattintva bővebb információt talál erről a WiFi képes szűrőegységről!

A Fűtés & AirJet™ masszázsrendszer egyidejűleg bekapcsolva maradhat?

Igen, minden 2017-es vagy újabb pumpával rendelkező Lay-Z-Spa modell képes egyszerre fűteni és használni az AirJet™ masszázsrendszert.

A Fűtés & HydroJet™ masszázsrendszer egyidejűleg bekapcsolva maradhat?

Nem, a 2017-es vagy újabb szivattyúval felszerelt Lay-Z-Spa modellek nem fűthetnek és nem használhatják egyszerre a HydroJet™ masszázsrendszert. A fűtés csak az AirJet™ masszázsrendszerrel egy időben lehet bekapcsolva.

Hogyan tudom felfújni a masszázsmedence tetejét?

A masszázsmedence teteje a szivattyúegységhez csatlakoztatható tömlővel (tartozék) fújható fel. Csatlakoztassa a felfújótömlőt a szivattyú „C” csatlakozásához, helyezze be a felfújószelepbe és nyomja meg a szivattyúegységen a buborék ikont. Amikor kész, a buborék ikont újra megnyomva befejezheted a műveletet.

Lay-Z Spa masszázsmedence - Felfújható fedél telepítése, felfújása

Használhatom a levegős masszázsrendszert amikor a medencetakaró rajta van?

Egyszerűen TILOS!!!. Légnyomás keletkezhet a medencében, ami helyrehozhatatlanul károsíthatja azt és/vagy személyi sérülést okozhat, ha a burkolatot felhelyezik. Különben is, mi értelme járatni a masszázsrendszert amikor a medencetető rajta van a medencén?

Ki tudom kapcsolni a 72 órás automatikus leállás funkciót?

Ez a masszázsmedence egyik gyári védelmi funkciója, így nem kapcsolható ki. Az automatikus 72 órás leállás után indítsuk újra a masszázsmedencénk vezérlését. A lezárás/feloldás gombot tartsd folyamatosan benyomva. 3 mp után a rendszer elindul. Ezt követően a fűtés gomb megnyomásával a rendszer ott folytatja, ahol abbahagyta.

A masszázsmedence fűtése magasabb hőmérsékletre fűti a vizet a beállított értéknél. Miért?

A medence fűtése automatikusan 1-2 fokkal magasabbra melegíti a vizet, mint a beállított hőmérséklet, majd leállítja a fűtést. Amikor a víz hőmérséklete néhány fokkal a beállított hőmérséklet alá esik, a fűtés automatikusan újraindul.

Milyen áramellátásra van szükségem egy Lay-Z-Spa működtetésére?

A Lay-Z-Spa pezsgőfürdők az Európai Unió Tagországaiban 16 Amper/240V az Egyesült Királyságban 13 Amper/240 V-os áramellátásáról működnek. Mindig RCD-védelemmel ellátott, földelt aljzatot használjon. Biztonsági intézkedésként minden szivattyú beépített RCD egységgel rendelkezik.

Az aljzatot, amelybe a pezsgőfürdőt csatlakoztatja, földelni kell , és legalább 4 méterrel távolabb kell lennie, a talajtól legalább 1,2 m magasságban. Javasoljuk, hogy szakképzett villanyszerelőt vegyen fel egy RCD-védelemmel ellátott, földelt kültéri vízálló aljzat felszereléséhez . Megjegyzés: Ne terhelje túl a csatlakozóaljzatot. Javasoljuk, hogy a Lay-Z-Spa készüléket csak konnektorból vezesse, és ezzel egyidejűleg semmi mást.

AirJet készülékek fogyasztása:
Masszázs funkció (AirJet): 0,8 kWh / 800 W
Fűtés (20 °C-on): 2.000w +5% /- 10% W/h
Szűrő: 0,05 kWh / 50 W

HydroJet készülékek:
Masszázs funkció (AirJet): 0,8 kWh / 800 W
A vízsugár funkció: 1000 – 1200 W/h
Fűtés (20 °C-on): 2.000w +5% /- 10% W/h
Szűrő: 0,05 kWh / 50 W

Mi az az RCD és vízálló-e?

Minden fürdőnk belső hibaáram-védőkapcsolóval (RCD) van felszerelve. Ez egy kikapcsoló eszköz arra az esetre, ha víz érintkezik a felfújható pezsgőfürdő elektromos hálózatával.

Az RCD egység és szivattyú, igen, vízálló, azonban a szivattyút nem szabad mély víztócsákban használni. Az RCD vízálló az IPX5 szabvány szerint, ami azt jelenti, hogy ellenáll a nagynyomású, erős vízpermeteknek, de nem szabad víz alá meríteni vagy folyamatos heves esőzésnek kitenni.

Mennyibe kerül egy Lay-Z-Spa üzemeltetése?

Szeretné megtudni, mennyibe kerül egy Lay-Z-Spa üzemeltetése?
Most 2022-ben talán ez az egyik legfontosabb kérdés.

A Lay-Z-Spa pezsgőfürdő üzemeltetésének költsége az egyéni körülményektől függ és nincs két egyforma Lay-Z-Spa felhasználó. Számos tényező befolyásolja az üzemeltetési költségeket a Lay-Z-Spa méretétől és vízmennyiségétől a védett vagy nem védett helységig, valamint a használat gyakoriságától a külső hőmérséklet ingadozásáig és az egyéni energiatarifákig.

Ha csak hétvégén élvezi a Lay-Z-Spa-t, akkor valójában kevesebbe kerül, mint ha minden nap használja 1 – 2 órát a szabadban. Görgessen lejjebb a naprakész Lay-Z-Spa működési költségeinknek megtekintéséhez.
Ezért az alábbi felhasznált energiaköltségek csupán iránymutató jellegűek és az aktuális átlagos energiaárak alapján lettek kiszámítva.

A Lay-Z-Spa üzemeltetési költségeinek vizsgálatakor fontos megjegyezni, hogy az egyik legenergiahatékonyabb felfújható pezsgőfürdő márkaként azonosították ezt a márkát és ezek a pezsgőfürdők számos energiahatékony technológiával és funkcióval rendelkeznek.

A rendszeres és szakszerű karbantartás segít alacsonyan tartani az üzemeltetési költségeket.

LAY-Z-SPA ÜZEMELTETÉSI KÖLTSÉGEK
(2022 OKTÓBERI ÁLLAPOT)
Hétvégi használat Teljes heti használat
Átlagos nyári hőmérséklet  4.230.-Ft  7.810.-Ft
Átlagos nyári hőmérséklet
thermohuzat használatával
 3.000.-Ft  5.560.-Ft
Átlagos téli hőmérséklet (+2°C – +7°C közötti hőmérséklet)  8.200.-Ft  10.680.- Ft
Átlagos téli hőmérséklet (+2°C – +7°C közötti hőmérséklet)
thermohuzat használatával
 5.740.-Ft  7.500.-Ft

*Az adatok egy Havanna AirJet™ WiFi 180 x 66cm-es, kör (669 liter) pezsgőfürdőn alapulnak, 90Ft/kW átlagos lakossági tarifával. Tartalmazza a 40°C-ra való felmelegítést és az AirJets 1,5 órás használatát. Minden tesztet ugyanazon a helyen végeztek, padlószőnyeggel a teraszon, alacsony fakerítés védelem mellett, azonos vízmennyiséggel, azonos üzemidővel és folyamatosan működő szűrővel.

Hétvégi használat esetén = Fűtés 40 °C-ra péntek reggel 8-kor elindítva (24 órás üzemeltetéssel) szombat reggelre a vízhőmérséklet 39 – 40°C, szombaton fűtést járatva (12 órán keresztül), majd vasárnap reggel 6 órás kezdéssel fűtés (8 órás üzemeltetés), valamint az AirJets használata 45 percig szombaton és 45 percig vasárnap, és a fűtés kikapcsolása használat után vasárnap.

Teljes heti használat = Fűtés+szűrés 40°C-ra hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön, pénteken és szombaton az AirJets használata minden nap 30 percig a fűtés 8 órás idővel számolva.

További információkért vagy tippekért nézze meg a „10 MÓDSZER A LAY-Z-SPA PEZSGŐFÜRDŐNK ÜZEMELTETÉSI KÖLTSÉGEINEK CSÖKKENTÉSÉRE” című BLOG oldalunkat. LINK ITT:

Akár 30-40%-os energiacsökkentés is megvalósítható a „A Lay-Z-Spa hőszigetelt thermohuzat” használatával.

Hol lehet pótalkatrészeket rendelni a Lay-Z-Spa-hoz?

Igen, nálunk rendelhet alkatrészeket a Lay-Z-Spa-hoz. Szinte majdnem minden alkatrészt forgalmazunk a 2017 és/vagy 2021 évtől gyártott pezsgőfürdőkhöz. LINK iTT:

A PEZSGŐFÜRDŐ HASZNÁLATA A SZABADBAN

Hogyan tudom leereszti a masszázsmedencémet ?

A medencetest külső oldalán, alul található kivezető csőről vedd le a kupakot, és a testen belül, a medence alján lévő dugót emeld fel. A leeresztő csonkra csatlakoztass kerti slagot, mert 700-900 liter víz fog távozni. Ezt a mennyiséget megfelelő helyre, csatornába vezesd el.
Amikor a vizet leeresztetted, csavard ki teljesen a felfújószelepet és távolítsd el ügyelve, hogy el ne vesszen. Ez után a masszázsmedence test leereszt. Miután a leeresztett hajtogasd össze, hogy minden levegő kiszoruljon belőle. Szezonon kívüli, hosszabb tárolás előtt alaposan takarítsd ki, törölgesd le kívül is. A testet összehajtott állapotban is fagymentes helyen tárold.

Szükségem van egy sima felületre a Lay-Z-Spa felállításához?

Igen, a Lay-Z-Spa-t csak teljesen sík és szilárd felületre lehet telepíteni!

Ne helyezze a fürdőmedencét csúszós felületre, illetve a telepítés előtt bizonyosodjon meg arról, hogy a felület mentes az éles tárgyaktól. Használjon Spa alátét hab lapot, geotextíliát, szőnyeget a medence alá.

Minden esetben olvassa el a termékhez adott Biztonsági Útmutató és Összeszerelési tanácsadás fejezetet!

TELEPÍTHETEM A LAY-Z-SPA pezsgőfürdőmet TERASZRA?

Elérkezett a szeptember, de miért ne hosszabbíthatnánk meg a meleg évszakot minimedencével a teraszon vagy az erkélyen?

Vásárlás előtt azonban fontos figyelembe venni néhány fontos szempontot, beleértve az erkély / terasz teherbíró képességét.

Valójában a megtámasztott súly elsősorban az építőanyagtól függ : egy fából készült terasz például nehezebben tartja meg a felfújható masszázsmedencéjét, mint egy betonból készített terasz. Tegye meg az óvintézkedéseket és győződjön meg a terasz szilárdságáról és teherbíró képességéről a pezsgőfürdő telepítése előtt.

Másodszor, a megtartható tömeg az épületrész általános állapotától is függ. Ha szerkezeti problémák merülnek fel, ha régi épületről van szó, vagy ha az erkélyt nem úgy tervezték, hogy ellenálljon az ilyen terhelésnek, akkor a legjobb elkerülni a felfújható medencénk felállítását. Ha van egy kellően nagy erkélye, és valóban oda szeretné telepíteni medencéjét, hívjon egy mérnököt vagy egy statikust, aki megállapítja, hogy a szerkezet elbírja-e a vízzel megtöltött terméket, és szükség esetén kiértékeli vagy megajánlja a megerősítési lehetőségeket.

Általában a mérnökök és az erre szakosodott tervezők tudnak Önnek válaszolni a témában. Részletesen áttanulmányozzák az erkély vagy terasz szerkezetét, teherbírását a felhasznált anyagokat a teherhordó falak meglétét vagy hiányát, az erkély korát stb.

Miután megbizonyosodott arról, hogy erkélye kellően masszív, néhány szabályt figyelembe kell vennie. Ha Ön bérlő, először ki kell kérnie a bérbeadó beleegyezését, akinek ezután fel kell vennie a kapcsolatot a társasház vagyonkezelőjével. Ezen intézkedések mellett fontos észben tartani, hogy a jó modor szabályai is érvényesek .

Ügyeljen arra, hogy korlátozza a fürdő által kibocsátott zajszennyezést, hogy ne zavarja szomszédait, különösen éjszaka. Például beszerezhet egy szőnyeget, amely csökkenti a rezgéseket, és így korlátozza a kibocsájtott zajszintet. Biztonsági szempontból azt is javasoljuk, hogy fektessen be egy csúszásmentes szőnyeget, ami a fürdő egész területén helyezzkedik el. Bármilyen esés az erkélyen vagy a teraszon életveszélyes lehet.

Végül, ha a felfújható fürdőt teraszra vagy erkélyre szeretné telepíteni, akkor gondoskodnia kell arról, hogy elegendő hely álljon rendelkezésére . Fürdőink modelltől függően 1,70 m-től 2 méter feletti átmérőjűek, figyelembe véve, hogy ehhez hozzá kell számítani a szivattyú által elfoglalt helyet.

Az áthaladás megkönnyítése érdekében gondoskodni kell a környezet felszabadításáról, ezért legalább 4×4 méteres helyet kell biztosítani, hogy kényelmes legyen a körbejárhatóság. Hogy tisztábban lásson, íme, súly szerinti sorrendbe rakva a felfújható Lay-Z-Spa-ink. A szám csak a vízzel töltött fürdőkre vonatkozik a tartózkodók súlyát nem tartalmazza.

Figyelem : az értékekhez nyilván hozzá kell adni az emberek súlyát.

St. Lucia AirJet: 630 kg
Havanna AirJet : 696 kg
Miami AirJet : 696 kg
Tahiti AirJet : 696 kg
Bali AirJet : 696 kg
Bahama Airjet : 696 kg
Cancun AirJet : 696 kg
Ibizia AirJet : 807 kg
Vancouver AirJet Plus : 831 kg
Paris AirJet : 840 kg
Hawaii HydroJet Pro : 848 kg
Hawaii AirJet : 879 kg
Palm Springs AirJet : 954 kg
Honolulu AirJet : 954 kg
Milan Airjet Plus : 954 kg
Maldives HydroJet Pro : 1118 kg
Helsinki AirJet : 1,155 kg
St Moritz AirJet : 1210 kg

Most már minden információ birtokában van, hogy tudja-e felfújható fürdőt felszerelni a teraszára vagy az erkélyére. Ha többet szeretne megtudni és kiválasztani a kívánt fürdőt, ne habozzon felkeresni különféle fürdőink termékoldalait.

Felfújható lay-z spa pezsgőfürdő telepíthető teraszra?

Hol a legjobb hely a Lay-Z-Spa felállításához?

Megfelelő felület: Sima, sík, egyenletes felület, amely képes elviselni a Lay-Z-Spa teljesen feltöltött súlyát, valamint a felhasználók súlyát. A Lay-Z-Spa egyenetlen felületre történő elhelyezése egyenlőtlen nyomást okozhat a pezsgőfürdő egyik oldalán, ami növeli a bélés meghibásodásának valószínűségét. Fűtött padlón történő felállítás nem javasolt.

TÉLI HASZNÁLAT ESETÉN: Javasolt a pezsgőfürdő alá 6-8cm vastagságú zártcellás hőszigetelő lap elhelyezése a talaj felé történő nagy hőelvonás miatt!

Tápegység közelsége: A tápegységet úgy kell elhelyezni (kb. a kábel hossza c.a. 7 m), hogy a kiloccsanó víz ne tudjon ráfolyni a konnektorra. Javasoljuk a kültéri vízmentes aljzat használatát – további információért tekintse meg a pezsgőfürdővel kapcsolatos biztonsági GYIK-et.

Környező terület: Ha a Lay-Z-Spa-t szélfogó, például kerítés vagy fal közelébe telepíti, az csökkenti a szél erejét, segíti a medencében lévő víz hőmérséklet megtartását és csökkenti az üzemeltetési költségeket. Abba is bele kell gondolni, hogy az időszakos víz leeresztést hova fogja tudni megoldani.

A termékhez járó Használati Útmutatóból kimásolt részlet!

Lay-Z-Spa vízzel és felhasználókkal együtt számított nagy össztömege miatt rendkívül fontos, hogy a
Lay-Z-Spa olyan sima, lapos, vízszintes területen legyen felállítva, amely képes egyenletesen elviselni az össztömeget a
Lay-Z-Spa felállított állapotának teljes ideje alatt (nem szőnyegre vagy más hasonló anyagra). Ha a Lay-Z-Spa fürdőt
olyan felületen állítja föl, amely nem felel meg ezeknek a követelményeknek, az elégtelen alátámasztás miatti károkért a
gyártó nem vállal garanciát. A terület épségének biztosítása mindig a Lay-Z-Spa tulajdonosának a felelőssége.
1. Beltéri felállítás:
Vegye figyelembe, hogy a fürdőmedence beltéri felállítására különleges követelmények vonatkoznak.
• A magas páratartalom a Lay-Z-Spa felállításának természetes velejárója. Vegye figyelembe, hogy a levegő nedvességtartalma hatással van a felállítás javasolt helyén található, levegőnek kitett fa- és papírfelületekre. E hatások minimalizálása érdekében tanácsos jó szellőzéssel ellátni a kiválasztott területet. Szükség esetén építésszel véleményeztesse, hogy kell-e a helyiségbe nagyobb szellőzés.
2. Kültéri felállítás:
• A feltöltés, leeresztés, illetve a használat során víz folyhat ki a fürdőből. Emiatt a Lay-Z-Spa fürdőmedencét lehetőleg vízösszefolyó (csatornalefolyó) közelében kell felállítani.
• Ne hagyja a fürdő felületét közvetlen napsugárzásnak kitéve hosszú ideig.

Használhatom a masszázsmedencémet télen?

A 2021-es előtti masszázsmedencék esetében, +4°C alatti hőmérsékleten nem szabad üzemeltetni vagy a szabadban hagyni. Amikor a külső hőmérséklet +4°C alá süllyed, a víz befagyhat, ami károsíthatja a szivattyút és a medencetestet, valamint minden műanyag alkatrészt.

A Freeze Shield™ automatikus fűtés rendszerrel szerelt termékeknél (2021-es évtől gyártott modellek esetében) már létezik egy biztonsági rendszer, mely +6°C alatti hőmérsékleten bekapcsolja a keringtető rendszert és a fűtést és állandó +10°C-on tartja a medencét! Ugyanakkor -10°C alatti hőmérsékleten egyáltalán nem tanácsoljuk a masszázsmedencéket kinti használatra! A 2021-es évtől kezdődően már minden masszázsmedence tartalmazza a FREEZE SHIELD™ Technológiát, mely állandó +10 fokon tartja a vizet.

TELEPÍTÉS ELŐKÉSZÜLET: Ha minden negatív kritika ellenére is szeretné használni pezsgőfürdőjét a téli időben, javasoljuk, hogy a medence alá vastag, zártcellás hőszigetelő lapot helyezzen el legalább 6-8cm vastagságban, ugyanis a medence alja nem szigetelt kellőképpen, mint az oldala vagy a teteje, emiatt a a hőelvonás a talaj felé megnövekszik, ami szintén elektromos fűtési többletköltséget jelent a Felhasználó számára.

BADUSHOW MEGJEGYZÉS: Mi valójában azt tanácsoljuk, hogy mérlegelje a téli használatot. Ugyanis a a masszázsmedencék fűtőegysége közel 2kW-os áramfogyasztáson üzemel, ami azt jelenti, hogy óránként maximum 80 Ft-ot fogyaszt. Ha Önnek megéri a napi, közel 1.920 Ft-os áramszámla kifizetése, akkor használja. Azt viszont fontos megjegyezni, hogy a téli használat következtében felmerülő, magas áramszámlákat nem vagyunk hajlandóak átvállalni, ez a döntés és felelősség mindíg a Felhasználón van! 

Hagyhatom-e a szabadban, a masszázsmedence gépészeti egységét esőben?

Bár a Lay-Z-Spa masszázsmedencék kül- és beltéri használatra egyaránt alkalmasak, így vízállóra tervezték. Javasoljuk azonban, hogy amennyiben záporszerű eső várható, a gépészeti egységet a medencetestről leválasztva, a csatlakozócsövek záró kupakjait felhelyezve, vidd fedett helyre. A záró kupakok felhelyezése azért szükséges, hogy a gépészeti egységből a benne lévő víz ne folyjon ki.

Kint hagyhatom a szabadban a spa szivattyút, ha esik?

A Bestway Lay-Z Spa masszázsmedence szűrő/fűtő egysége esős napokon is kint maradhat bizonyos előírások betartása mellett. Győződjön meg arról, hogy az aljzat külső használatra csatlakozik a konnektorhoz. Ha az aljzatot vagy hosszabbítót nem kültéri használatra tervezték, az súlyos károkat okozhat az elektromos rendszerben, vagy életveszélyes helyzetet teremthet a használó számára.

FONTOS: ne használja a fürdőt esős napokon.  Ekkor a személyek nem léphetnek be a medencébe és nem is használhatják azt!

Hogyan tároljam a Lay-Z-Spa masszázsmedencémet télen?

Egyszerűen engedd le a masszázsmedencéből a vizet, majd ereszd le a medencetestet. Alaposan tisztítsd meg enyhe, nem súroló hatású tisztítószerrel. Ezt követően gondosan öblítsd le és szárítsd meg. Ügyelj rá, hogy minden alkatrész meglegyen. Tárolhatod a termék saját dobozában is, a lényeg, hogy száraz környezetben legyen, ahol a hőmérséklet folyamatosan +4°C felett van.

HOL TÁROLJAM A LAY-Z-SPA pezsgőfürdőmet ha már nem szeretném használni?

A legtöbb Lay-Z-Spa pezsgőfürdőt általában garázsokban tárolják, és azt tanácsoljuk, hogy tartsa távol a földtől, például helyezze egy raklapra, hogy megvédje a kiömlésektől, az áradásoktól vagy az egerek rágásaitól. Ügyeljen arra, hogy jól védje a nedvességtől és a párától. Ugyanakkor, ne tárolja olyan helyen ahol rágcsálók jelenlétére lehet számítani! A rágcsálók megkaparhatják, szétrághatják a bélést és a felfújhatós fedelet.

Kérjük, vegye figyelembe: Még akkor is, ha szorosan össze van hajtva, a bélés mérete, alakja és súlya nehezen szállítható, így előfordulhat, hogy két emberre vagy egy talicskára lesz szüksége ahhoz, hogy a garázsba szállítsa.

Kint tartható a Lay-Z-Spa közvetlen napfényben?

A Lay-Z-Spa-t nem szabad közvetlen napfénynek kitett területen telepíteni és huzamosabb ideig tárolni, mert ez károsíthatja a bélést és a szűrőegység műanyag burkolatát. Ideális esetben a pezsgőfürdőt védett, árnyékos helyre kell telepítenie, vagy árnyékot kell képezni felé. Huzamosabb melegnek kitett helyen a Lay-Z Spa szűrőegység E08 hibaüzenetet fog kijelezni és meg fog állni.
Ha a Lay-Z-Spa-t közvetlen napfényes* területen állítja fel, használat után, mindíg takarja le, vagy használja az alapkészlethez tartozó felfújható tetőt és a műbőr takarót valamint biztosítson kellő árnyékot felé.
*Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha a Lay-Z-Spa bélés és szűrőegység felülete az erős UV-hatás miatt idő előtt tönkre mehet, elöregedhet, erre a garancia nem vonatkozik.

HOGYAN CSOMAGOLJAM EL A LAY-Z-SPA-T TÉLIRE, AMIKOR MÁR NEM SZERETNÉM HASZNÁLNI?

1.) KÖSSE LE A SZIVATTYÚT
Mielőtt szétszerelné a Lay-Z-Spa-t télre vagy egy időre eltenné, először le kell választania a szivattyút. Egyszerűen csak ki kell kapcsolni (áramtalanítani, húzza ki a csatlakozót az aljzatból is). Ezután távolítsa el a ChemConnect™-et és a szűrőházat és csvaraja be a dugósapkákat (2db) azok helyére. Ezután lazítsa meg és csavarja ki a csőcsatlakozó hollander kapcsolókat, és húzza el a szivattyút a béléstől.

2.) TISZTÍTSA- ÉS SZÁRÍTSA MEG A SZIVATTYÚT
Öblítse le vagy át a szivattyút, használjon kerti tömlőt. Ez segít eltávolítani az apró szennyeződéseket vagy a vízkőlerakódást. Ezt követően döntse előre a szivattyút, és győződjön meg arról, hogy nem maradt-e benne víz a csövekben. Ezután csatlakoztassa a felfújótömlőt a szivattyú levegőkifújó helyére és illessze a tömlő végét a vízbevezető csövekre, majd kapcsolja be az AirJets™ készüléket, hogy kifújja a csövekben maradt vizet. Törölje le a felületet, és győződjön meg róla, hogy teljesen megszáradt, mielőtt elcsomagolja. Javasoljuk, hogy vigye be száraz helységbe vagy hagyja kiterített állapotban néhány napig száradni.

3.) ENGEDJE LE A VIZET A BÉLÉSBŐL
A Lay-Z-Spa víz leeresztéséhez csavarja rá a tömlőcső adaptert az alsó kimeneti csőre, és csatlakoztasson rá egy tömlőt. Vezesse a tömlőt a lefolyóba, és távolítsa el az alsó dugósapkát a bélés belsejében, hogy a víz kifolyjon. Ha a víz szintje az alsó kifolyócső alatt van, csatlakoztassa a tömlőcsövet és a tömlő-adaptert a Lay-Z-Spa alatti lefolyócsőhöz és emelje fel a leeresztőcsavart a bélés alján. Előfordulhat, hogy meg kell döntenie a bélést, hogy az utolsó csepp víz is kifollyon, vagy fejjel lefelé kell fordítania. Ha szükséges, olvassa el Lay-Z-Spa kézikönyvét. Kérjük, vegye figyelembe: a vízelvezetési útmutatót amit ott megtalál.

A kémiailag kezelt víz elpusztíthatja a virágokat és elszínezheti a füvet, ezért a tömlőt megfelelő vízelvezető helyre kell vezetni.

4.) TISZTÍTSA MEG A PEZSGŐFÜRDŐT
Fontos, hogy a Lay-Z-Spa minden részét alaposan tisztítsa meg, mielőtt elrakná télire vagy huzamosabb időre. Használjon antibakteriális spray-t vagy szappanos vizet, és törölje át a bélés belső és külső részét a felfújható fedelet és a felső takarót. Körültekintőbb tisztításra lehet szükség a vízvonal és a padló területeknél. Alapos tisztítás után öblítsen le mindent és törölje le egy nedves ruhával. Könnyebb lehet, ha a bélést az oldalára helyezi, és tömlővel leöblíti a belsejét és a külsejét. (Huzamosabb ideig ne tárolja oldalra helyezett állapotban a bélést!)

5.) TISZTÍTSA MEG A SZŰRŐKET ÉS A TARTOZÉKOKAT
Ne felejtse el alaposan megtisztítani a fürdőpárnákat, italtartókat, padlóvédőket és szűrőket, hogy a Lay-Z-Spa következő beállításakor újra használatra készek legyenek.

6.) ALAPOSAN SZÁRÍTSA MEG A LAY-Z-SPA-T
A penész és a gombák nedves körülmények között szaporodnak a legjobban, ezért nagyon fontos, hogy a Lay-Z-Spa teljesen száraz legyen, mielőtt elteszi. Javasoljuk, hogy a felfújható pezsgőfürdőt szárítsa meg, mielőtt összecsomagolja, mivel így könnyebb minden területet kiszárítani, beleértve az AirJet™ öv alatti területet is. Használjon rongyot és régi törölközőt, hogy teljesen szárítsa meg a bélés, a fedél és a felső burkolat minden részét.

Legfőbb tipp: Ha vízcsepp vagy nedvesség van a bélésben, csatlakoztassa a szivattyú felfújótömlőjét a béléshez, és aktiválja a AirJets™ készüléket legfeljebb 1-2 órára, vagy amíg már nem érzékel nedvességet.

7.) ENGEDJE LE A LAY-Z-SPA-T
Ha a felfújható pezsgőfürdő kiürült és teljesen kiszáradt, használja a Lay-Z-Spa leeresztő T-idomot amit a csomag tartalmaz. Kérjük, vegye figyelembe: fürdő gyors leeresztését. Rögzítse a T-idom csuklót a szivattyúhoz az AirJet™ vízkimenetre, csatlakoztassa hozzá a felfújótömlőt, a másik végéhez pedig a leeresztő tömlőt. Helyezze be a leeresztő tömlő rögzítését a felfújó szelepbe, és nyomja meg az AirJet™ gombot. Ehhez tekintse meg a videót. A folyamatot megismételheti a felfújható fedélnél.

Egyszerűen lecsavarhatja és eltávolíthatja a felfújó szelepet, hogy kiengedje a levegőt a bélésből, de a végén manuálisan kell rásegíteni, hogy a maradék levegőt is ki tudja nyomkodni.

8.) HAJTSA ÖSSZE A LAY-Z-SPA BÉLÉST
Ha a Lay-Z-Spa bélés teljesen megszáradt és leeresztett, szórja meg hintőporral a belsejét és a külsejét, hogy összehajtva ne tapadjon össze és szívja fel a még ott lévő kis mennyiségű nedvességet.

A következő lépés a bélés összehajtása. A Lay-Z-Spa bélés összecsukására nincs speciális technika, csak ügyeljen arra, hogy ne sértse meg, ne csavarja vagy törje össze a csöveket. Javasoljuk, hogy kezdje úgy, hogy a csövek öntől elfelé nézzenek, a bal és jobb oldali éleket állítsa középre, és ismételje meg. Ezután hajtsa fel az Önhöz legközelebb eső részt a vége felé a csövekkel. Egy négyzetet vagy téglalapot kell készítenie, amelyből a csövek kilógnak.

9.) HOL ÉS HOGYAN TÁROLJAM A LAY-Z-SPA-mat?
Kattintson ide bővebb információkért!

A LAY-Z-SPA® PEZSGŐFÜRDŐ GONDOZÁSA ÉS VEGYI KARBANTARTÁSA

Ha beállítok egy időzítőt a szűrésre, akkor minden nap automatikusan elvégzi ezt a funkciót?

A piacon a fürdők két változata található. A 2018 előtt gyártott verzió hibernációs rendszerrel rendelkezik. Automatikusan leáll, ha bármely funkciót aktiválnak, és/vagy 72 órán keresztül nem történik tevékenység a vezérlőpanelen. Ekkor az END üzenet jelenik meg a kezelőpanel kijelzőjén. Az END üzenet törléséhez nyomja meg bármelyik gombot a vezérlőpulton. A 2018 után gyártott második verzióban a hibernációs rendszert törölték.

A szivattyú egység szűri a vizet?

A Lay-Z-Spa szivattyúegység cserélhető mikrocellás papír és poliészter szűrő betéten keresztül tisztítja a vizet. A fűtés bekapcsolásakor a keringtetés és szűrés funkció is aktiválódik, de a szűrés/keringtetés funkció a fűtés nélkül is bekapcsolható.
Minden 2017-es vagy újabb pumpával rendelkező Lay-Z-Spa modell képes egyszerre fűteni és használni az AirJet™ masszázsrendszert.

Kell vegyszert használnom a masszázsmedence vízéhez?

Ahhoz, hogy a víz tiszta, fürdésre használható és átlátszó legyen, mentes minden kórokozótól és ne is algásodjon be, mindenképpen szükséges a vegyszerezése. Erre többféle megoldás is létezik. Az egyik a klóros a másik a klórmentes vízkezelés. Mivel a masszázsmedence levegőbuborékokat fúj, ebben az esetben jobban ajánljuk a klórmentes vízkezelést, Hidrogén-peroxidos, brómos vagy aktív-oxigénes rendszereket.
Érdemes többféle vegyszerezési módszert és kombinációt kipróbálni, hogy megtaláld a számodra a legmegfelelőbbet.

Itt olvashat bővebben a Spa vegyszerekről, adagolási útmutatóról és tárolásukról:

1.) LAY-Z SPA PEZSGŐFÜRDŐ VEGYSZEREK, MEGFELELŐ TÁROLÁSA, BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ LEÍRÁS, NAPI/HETI és HAVI megfelelő adagolás ismertetése

2.) LAY-Z SPA PEZSGŐFÜRDŐKNÉL HASZNÁLHATÓ VEGYSZEREK MEGFELELŐ ADAGOLÁS ISMERTETÉSE

3.) LAY-Z SPA PEZSGŐFÜRDŐK MEGFELELŐ KLÓRADAGOLÁSÁNAK SZEMLÉLTETÉSE – TÁBLÁZATBA FOGLALVA, HOGY KÖNNYEN ELIGAZODJON, HOGY ÖNNEK MENNYI VEGYSZERT KELL ADAGOLNI

Naponta hány órát kell/kell használni a fürdő szűrő funkciójával a víz tisztán tartásához?

Az ajánlott minimális üzemidő napi 8 óra. Az idő gyakori használat mellett növekszik.
Fontos:

Megfelelő vegyszeres kezelés nélkül a szűrőrendszer nem képes idővel fenntartani a víz minőségét és tisztaságát.
A szűrőpatront naponta ellenőrizni kell, ez javítja a szűrőrendszer és a víz minőségét.
Mindig használja a felfújható párnát és huzatot, amikor a medencét nem használja. Ezzel csökkentheti a szűrőpatronok gyakori cseréjét és a vízcsere gyakoriságát. Valamint a levegőben szálló szennyeződések sem fogják tovább szennyezni a pezsgőfürdő vizét.

Milyen gyakran cseréljem vagy tisztítsam a szűrőpatront?

Minden használat között vagy legalább minden második napon vegye ki a szűrőpatront a szűrőházából, és tisztítsa meg. A pezsgőfürdő használatának intenzitásától függően néhány hetente ki kell cserélni a régi szűrőket újakra (különösen, ha kikeményednek és elszíneződnek).

A szűrőt minden használat után érdemes folyó víz alatt megtisztítani. Szűrő tisztításhoz használj Pontaqua Filtarex tisztítószert. Ha a szűrőt túl sokáig tisztítás nélkül használod, akkor megváltozik a színe és a csökken a szűrés hatásfoka, sőt a piszkos szűrő E02 hibakódot jelezhet a szivattyúegységen, és keringetési hibát okozhat a szivattyú egységen. Ha már nem tudod teljesen megtisztítani a szűrőbetétet, cseréld ki egy újra. A szűrőbetétet nálunk is beszerezheti, csak írjon email-t nekünk!

FONTOS: Ha a feltöltött vízben túl sok a vízkő és emiatt VÍZKŐSTABILIZÁLÓ folyadékot öntött bele, a víz opálos benyomását keltheti, ez az opálosság gyakori (napi 1x – 2x) szűrőpatron tisztításnál is eltarthat egy hétig is. Nem javasoljuk a víz lecserélését, a sok és gyakori szűrőpatron tiztítás és cseréje idővel megszünteti a víz zavarosságát! 

Vagy ide kattintva, közvetlenül a szűrőpatron oldalra jut.

Hogyan tisztítsam meg a szűrőházat és a szűrőpatront?

Javasoljuk, hogy mindig legyen kéznél tartalék szűrőpatron. Ez azt jelenti, hogy használhatja az egyik szűrőt, miközben a másikat vegyszeres vízben áztatja vagy takarítja. A szűrő élettartamának meghosszabbításához kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:

1. lépés: Kapcsolja ki a szűrő berendezést, a fűtési rendszert és az összes többi funkciót.
2. lépés: Csavarja le a szűrőházat belülről.
3. lépés: Nyissa ki a szűrőházat a medencén kívül, hogy biztosítsa, hogy a törmelék/felhalmozódott szennyeződés ne kerüljön vissza a medencébe.
4. lépés: Vegye ki a szűrőpatront a házból és öblítse ki egy kerti tömlővel. Ezután helyezze vissza a patront a házba további felhasználás céljából. Ha a szűrőpatron a tisztítás ellenére piszkos és/vagy elszíneződött, kérjük, cserélje ki a szűrőpatront egy újra.

A legjobb eredmény érdekében hagyja megszáradni a szűrőpatront, mielőtt visszahelyezné a pezsgőfürdő szűrőházába.

A hozzávaló szűrőpatront az alábbi LINK-en is megvásárolhatja!

MI TÖRTÉNIK, HA NEM TISZTÍTOM MEG A PEZSGŐFÜRDŐM SZŰRŐJÉT?

Ha elmulasztja kimosni a szűrőket, azok eltömődhetnek és hatástalanná válhatnak, ami végső soron leszűkítheti a víz áramlását. Ez extra terhelést jelent a szivattyú motorjára és mechanikai meghibásodást okozhat. A szűrő nem megfelelő gondozása és karbantartása a szivattyú/fűtőberendezés meghibásodásának első számú oka, ezért elengedhetetlen, hogy tiszta szűrővel és tartalék alkatrészekkel rendelkezzen!

Milyen gyakran kell lecserélni a vizet a Lay-Z-Spa-ban?

Az, hogy milyen gyakran kell cserélnie a pezsgőfürdő vizét, ez valóban attól függ, hogy mennyire hatékonyan tartja karban a vizet a pezsgőfürdő vegyszereivel .

Javasoljuk, hogy a Lay-Z-Spa vizet rendszeresen cserélje, de legalább 1-3 havonta egyszer. A vízcsere gyakoriságának tükröznie kell a pezsgőfürdő használatának mértékét, valamint a kémiai vizsgálatok eredményeit. Ha a vegyi anyagok szintje messze a normál tartományon kívül esik, ajánlatos a vizet teljesen kicserélni és újra kezelni.

Fontos, hogy rendszeresen sokkolja a vizet és meg fogja tapasztalni, hogy ez meghosszabbítja a víz használatának időtartamát.

A megfelelő vegyszeres karbantartás, a takaró használata és a pezsgőfürdő használata előtti zuhanyozás meghosszabbítja a víz élettartamát.

A LAY-Z-SPA® szivattyú zajosan működik

Itt található egy hibaelhárítási útmutató és használati útmutató, amely megoldja az összes olyan problémát, amely az AirJet és HydroJet fürdőknél tapasztalt, és amelyek zajossá vagy túl hangossá váltak.

A problémát az okozhatja, hogy a fürdőszivattyú mire van ráhelyezve.

Javasoljuk, hogy ellenőrizze és győződjön meg arról, hogy a következő lépéseket vagy irányelveket betartják a Lay-Z-Spa szivattyú telepítésénél:

 • Győződjön meg arról, hogy a szivattyú sima, kemény felületen van elhelyezve
 • Ügyeljen arra, hogy a telepítésnél védő habszőnyeget használ a szivattyú alatt
 • Győződjön meg arról, hogy a szivattyú távol van a falaktól.
 • Ne helyezze a szivattyút vagy a medencét kavicsra vagy éles felületre.
 • Győződjön meg arról, hogy a pezsgőfürdő telepítésénél a bélésből és a szivattyúról a zárósapkákat eltávolította és nincs semmilyen dugulás a B/C csövekben
 • Győződjön meg arról, hogy a szivattyú nincs zárva vagy dobozban.

Miután ellenőrizte ezeket a tanácsokat és továbbra is fennáll a probléma, kövesse az alábbi hibaelhárítási lépéseket:

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fenti hibaelhárítási lépések végrehajtása során ne érintse meg a szivattyút sem a tetején, sem az alján.

1. lépés – Ellenőrizze a vízáramlás érzékelőt:

A probléma megoldásához kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Kapcsolja ki a szivattyút a be-/kikapcsoló gombbal a szivattyú kijelzőjén.
 2. Lépjen a tápegységre, kapcsolja ki, és húzza ki a konnektorból.
 3. Távolítsa el a szivattyút a medence béléséről úgy, hogy a dugósapkákat a medencébe helyezi a törmelékszűrők fölé.
 4. Erősen ütögesse a szivattyút az oldalára.
 5. Ezzel az érzékelőt a megfelelő helyzetbe tudjuk állítani.
 6. Csatlakoztassa vissza a szivattyút a medence béléshez és állítsa vissza a szivattyút.

2. lépés – Ellenőrizze, hogy nem halmozódott-e fel törmelék:

A szivattyú és a vízcsővezeték belső tisztításához végre kell hajtania a visszaöblítési eljárást egy működő kerti slag segítségével:

 1. Kapcsolja ki a szivattyút a be-/kikapcsoló gombbal a szivattyú kijelzőjén. Húzza ki a dugót a konnektorból.
 2. Távolítsa el a szivattyút a medence béléséről úgy, hogy a záródugósapkákat a bélésen lévő törmelékszűrőkre csavarozza rá.
 3. Csavarja le a három A, B és C hollandereket.
 4. Egy kertitömlő cső segítségével öblítse ki a szivattyút, úgy, hogy a szivattyú B csövébe helyezi, amelynek ezután a víznek ki kell folynia a C csőből.
 5. Végezze el ezt körülbelül 2-3 percig. (Az AirJet-nél a két kicsi csatlakozó a B és a C cső) Semmilyen körülmények között ne az A csőbe dugja a slagot, az A cső a levegőkompresszor csöve, ha víz kerül a a kompresszorba, tönkre fog menni!!!
 6. Ha ez megtörtént, akkor a visszamosatási ciklust fordítsa meg, úgy, hogy a slagot a C csőbe helyezve öblítse át a vízcsövet, így a B csőből kell kifolynia a víznek.
 7. Miután ezt a funkciót nagyjából 2-3 percig végezte, csatlakoztassa újra a szivattyút a béléshez.

LAY-Z-SPA® TECHNOLÓGIA