10 MÓDSZER A LAY-Z-SPA PEZSGŐFÜRDŐNK ÜZEMELTETÉSI KÖLTSÉGEINEK CSÖKKENTÉSÉRE

Számos egyszerű módszer létezik a pezsgőfürdőnk üzemeltetési költségeinek csökkentésére. Az olyan egyszerű dolgoktól kezdve, mint a pezsgőfürdő megfelelő elhelyezésének kiválasztása, a vegyszerek használatának betartása, a pezsgőfürdő szűrőinek rendszeres tisztítása és a hővédő burkolat beszerzése, összegyűjtöttünk 10 egyszerű módszert a pezsgőfürdő kezelésére és üzemeltetésére.

Ha az energiaköltségekre gondol, a Lay-Z-Spa bizonyítottan az egyik legenergiahatékonyabb felfújható pezsgőfürdő. A hasonló márkák termékeit vizsgáló független tanulmány megállapította, hogy a Lay-Z-Spa pezsgőfürdők gyorsabban melegszenek fel, kevesebb energiát használnak fel egy bizonyos hőmérséklet fenntartásához és jobban tartják meg a felmelegített víz hőmérsékletét.

layz spa felfujhato masszazsmedencek logo
10 MÓDSZER A PEZSGŐFÜRDŐ ÜZEMELTETÉSI KÖLTSÉGEINEK CSÖKKENTÉSÉRE

1. SZEREZZEN BE EGY LAY-Z-SPA THERMOTETŐT

LAY-Z-SPA® Xtras EnergySense™ hőszigetelő thermotető huzat Ø 180 cm, Ø 196 cm, Ø 216 cm kerek és szögletes, Termékválaszték: KEREK TERMÁLFÜRDŐ FEDÉL - KICSI, 180 CM X 66 CM, KEREK TERMÁLFÜRDŐ FEDÉL - NAGY, 196 CM X 71 CM, NÉGYZET ALAKÚ TERMÁLFÜRDŐ FEDÉL - KICSI, 180 CM X 71 CM, NÉGYZET ALAKÚ TERMÁLFÜRDŐ FEDÉL - KICSI, 180 CM X 71 CM, KEREK TERMÁLFÜRDŐ FEDÉL - X NAGY 216CM X 80CM, NÉGYZET ALAKÚ TERMÁLFÜRDŐ FEDÉL - NAGY, 201 CM X 85 CM

A pezsgőfürdő üzemeltetési költségeinek csökkentésének legegyszerűbb módja egy thermotető hőszigetelő burkolat beszerzése. Kifejezetten a Lay-Z-Spa felfújható pezsgőfürdők körüli szoros illeszkedésre tervezték, Lay-Z-Spa Thermal Hot Cover vastag szigetelő pamutréteggel, penész elleni védelemmel ellátott belsővel, és Duraplus™ ami ugyanabból az anyagból készülnek, mint a pezsgőfürdő. Tehát természetesen vízlepergető, UV-álló és megvédi a pezsgőfürdőt az időjárás viszontagságaitól.

A szigetelő burkolatok jelentősen csökkentik a hőveszteséget, ezáltal elősegítik a víz gyorsabb felmelegítését és minimálisra csökkentik az adott hőmérséklet fenntartásához szükséges energiát. A pezsgőfürdő akár 40%-kal energiahatékonyabb is lehet, ha hőszigetelt thermotetőt használ.

A Thermotető huzatok az összes Lay-Z-Spa felfújható pezsgőfürdővel kompatibilis. Lay-Z-Spa pezsgőfürdő thermohuzata könnyen fel- és levehető. Tartalmaz egy cipzáras ajtót az AirJet vagy HydroJet szivattyúkhoz, amely eltávolítható szervízelés miatt, valamint egy állítható hevederen lévő biztonsági zárkapcsokat a szoros rögzítés érdekében, ami azt jelenti, hogy még szeles időben is biztonsággal a helyén maradjon.

Jelenleg a 180 x 66cm kör, a 196 x 71cm kör és a 180 x180 x 71cm szögletes modellekre elérhető a THERMOHUZAT! Ugyanakkor fejlesztés alatt állnak az XL-méretű KÖR, 216 CM X 80 CM és a L-méretű SZÖGLETES, 201 CM X 85 CM THERMOHUZATOK, ezek forgalmazása a 2023-as évtől kezdődően fokozatosan kerülnek bevezetésre!

10 MÓDSZER A PEZSGŐFÜRDŐ ÜZEMELTETÉSI KÖLTSÉGEINEK CSÖKKENTÉSÉRE

2. ELSŐ HASZNÁLATNÁL TÖLTSE FEL A LAY-Z-SPA-T, MELEG VAGY FORRÓ VÍZZEL

Egy egyszerű, de nagyon hatékony módja annak, hogy pénzt takarítson meg a pezsgőfürdő feltöltésekor, ha vezetékes vizet használ. Csak ügyeljen arra, hogy először egy-két cm hideg vízzel kezdje el tölteni és gondoskodjon arról, hogy a forró csapból származó víz ne legyen melegebb 40 °C-nál. Sokkal energiahatékonyabb, ha meleg vízzel kezdi tölteni a pezsgőfürdőt, ahelyett, hogy hideg vízzel töltené fel a kádat és várná, amíg a szivattyú felfűti a pezsgőfürdő vizét a kívánt hőmérsékletre.

Ezenkívül, fontolja meg, hogy a pezsgőfürdőt csak a minimális vonalig töltse fel. Ez megtakarítja a kezdeti vízköltséget és mivel kisebb víztömegről van szó, kevesebb energiát is igényel a felfűtése.

Legfontosabb tipp: A melegebb nyári hónapokban, ha nem tudja feltölteni a forró csapból, a melegítés előtti napon töltse fel a kádat a hideg csapból. A hideg csapból származó víz nyáron akár 20°C-os is lehet. Ha a külső hőmérséklet e felett van, hagyja a vizet 24 órán át melegítés nélkül (de adjon hozzá sokkoló klórt), és akkor természetes felmelegedéssel is tudja valamellyest melegíteni a vizet. Ez csökkenti a víz felmelegítéséhez szükséges energia egy részét.

3. TARTSA ÁLLANDÓ HŐMÉRSÉKLETEN FÜRDŐJÉT

Ha gyakran használja a Lay-Z-Spa-t, mondjuk hetente háromszor vagy többször, különböző napokon, sokkal költséghatékonyabb, ha a rendszert egy hőmérsékletre állítja be. A hőmérséklet csökkentése vagy a víz lehűlése és ismételt felfűtése valójában több energiát fogyaszt, mint az állandó hőmérsékleten tartás. És ami a legfontosabb, bármikor használhatja, várakozás nélkül.

Megjegyzés: Tudta, hogy nem sok észrevehető különbség van 40°C és 38°C között, így azt is megfontolhatja, hogy csökkentse azt a hőmérsékletet, amelyre általában beállítja a pezsgőfürdőt.

Hőmérséklet szabályozással működnek, így csak akkor kapcsolnak be, ha a víz hőmérsékletét a beállított hőmérsékletre szükséges felfűteni. Ez jobb, mint hagyni, hogy a hőmérséklet nagy mértékben emelkedjen és csökkenjen, ami több energiafelhasználást eredményezhet. Kérjük, vegye figyelembe a környezeti levegő hőmérsékletét, mivel az év hidegebb időszakaiban több energiára lesz szükség a víz melegen tartásához.

4. A 24 óra/7 nap HELYETT CSAK A HÉTVÉGÉN HASZNÁLJA A PEZSGŐFÜRDŐT

Ha általában csak hétvégén vagy a héten két egymást követő napon használja a Lay-Z-Spa-t, a pezsgőfürdő üzemeltetési költségeinek csökkentésének legjobb módja, ha a hét folyamán teljesen kikapcsolja a fűtést. Ez művelet csak egy felfűtést és 2 napig történő hőmérséklet tartást igényel.

Például: Indítsa el a fűtést a használandó nap előtti nap reggelén és állítsa be a hőmérsékletet, tartsa a kívánt hőmérsékleten szombaton és vasárnap, majd kapcsolja ki a fűtést, amikor befejezte a használatát, de a szűrőt hagyja működni időközönként.

10 MÓDSZER A PEZSGŐFÜRDŐ ÜZEMELTETÉSI KÖLTSÉGEINEK CSÖKKENTÉSÉRE

5. HASZNÁLJA A FELFÚJHATÓ FEDELET ÉS A POLIFOAM PADLÓVÉDŐT, HOGY BENT TARTSA A HŐT

A meleg pára felfelé távozik és a pezsgőfürdőben a hőveszteség egyik legnagyobb oka közvetlenül a víz felszínéről származik, ahol az közvetlenül érintkezik a külső hideg levegővel.

A Lay-Z-Spa pezsgőfürdők mindegyike alapfelszereltségként 1db takaróhuzatot és 1db szigetelő, felfújható párnát tartalmaz, hogy segítse a hő megtartását és megakadályozza a szennyeződések bejutását.

Nyomatékosan javasoljuk, hogy a felső takaróhuzatot és a szigetelő felfújható párnát szorosan rögzítse és akkor helyezze el, amikor nem használja a pezsgőfürdőt vagy amikor felmelegíti a vizet. A fedél termikus gátat hoz létre, amely segít megelőzni a pezsgőfürdő hőveszteségét.

A polifoam padlóvédő vagy XPS hőszigetelő lap nagyszerű módja annak, hogy leszigetelje a pezsgőfürdő alját, hogy csökkentse a padlón keresztül távozó hő mennyiségét. A padlószőnyeg arra is tökéletes, hogy megvédje a pezsgőfürdő alját esetlegesen a durva aljzaton és puhává tegye azt.

6. TELEPÍTSE A PEZSGŐFÜRDŐT SZÉLVÉDETT HELY KÖZELÉBE ÉS ESŐMENTES TERÜLETRE VAGY KÉSZÍTSEN PERGOLÁT, ELŐTETŐT KÖRÉ

Ha a Lay-Z-Spa-t szélvédett helyen állítja fel, az segít megelőzni a gyors szél álltal generált lehűlést. A szél hatása gyorsan csökkentheti a víz hőmérsékletét mind használat közben, mind használaton kívül. Egy olyan egyszerű dolog, mint a pezsgőfürdő kerítés mellé helyezése hatékony pajzsot képezhet a szél ellen.

A filagória házak, pavilonok és pergolák segíthetnek a hőveszteség és a szélhűtés megelőzésében és hőszigeteléssel bővíthetők. Érdemes szem előtt tartani, hogy ezek a helyek a privát magánszférát is biztosítják. Ha nincs természetes szélfogó zöld területe vagy nem szeretne állandó menedéket kialakítani, akkor a legegyszerűbb módja az időjárás viszontagságaival szemben ha pezsgőfürdőjéhez vásárol THERMOHUZATOT vagy elpakolja nyárra vagy tavaszra ha nincs rá szükség.

KREATÍV ÖTLET: A előtetők, pavilonok, napvitorlák és pergolák segíthetnek a hőveszteség és a szélhűtés, nyáron meg az erős napsugárzás megelőzésében. Érdemes szem előtt tartani, hogy ezek az épületrészek a magán-privát szféránkat is biztosítják. Vessen egy pillantást kedvenc pezsgőfürdős előtetős és pergola fedéssel ellátott pezsgőfürdőkre inspirációért.

Legfontosabb tipp: Szigetelés is beépíthető egy egyedileg épített pezsgőfürdő-közvetlen közelébe is, amely védelmet nyújt a szélhűtés ellen és olyan termikus határt hoz létre, amely kellemesen és melegen tartja a pezsgőfürdőt.

Lay-Z-Spa PARIS AirJet pezsgőfürdő helyének kialakítása, pergola, árnyékoló

7. HASZNÁLJA KI ENERGIATAKARÉKOS IDŐZÍTŐT A SZIVATTYÚJÁN VAGY CSERÉLJE LE AIRJET KÉSZÜLÉKÉT WIFI-s KÉSZÜLÉKRE

Ha nem használja rendszeresen a pezsgőfürdőjét, akkor az egyik Legfontosabb tipp: A Wi-Fi-vel rendelkező szivattyúk erre kiválóan alkalmasak a Lay-Z-Spa üzemeltetési költségeinek minimális szinten tartására. Ezek a szivattyúk a korábbi „tojás” 2017-től gyártott termékekkel kompatibilisek.

Az energiatakarékos időzítő megakadályozza a szükségtelen energiahasználatot. Lehetővé teszi, hogy beállítsa a fűtési ciklus idejét és időtartamát, hogy Ön által választott időpontban élvezhesse a pezsgőfürdőt anélkül, hogy a Lay-Z-Spa melegítőjét folyamatosan bekapcsolva kellene hagynia. Vezérelhető a Lay-Z-Spa WiFi App (Norvégia, Hollandia, az Egyesült Királyság és Svájc) vagy Bestway Smart Hub (EU) alkalmazással. Így akkor is beállíthatja a hőmérsékletét, ha nincs otthon. Ez ismét azt jelenti, hogy nem kell állandóan bekapcsolva hagynia a fűtést.

Lay-Z-Spa GB ANDROID Applikáció, szivattyú és hőfok bekapcsolás és futási idő

8. HASZNÁLJA A LAY-Z-SPA-T MELEGEBB IDŐBEN

A külső hőmérséklet befolyásolja, hogy a víz mennyi hőt veszít. Télen, ha nem tesznek megelőző intézkedéseket, a pezsgőfürdő melegítőjének keményebben kell dolgoznia a beállított hőmérséklet fenntartása érdekében. Késő tavasszal és nyáron a külső hőmérséklet sokkal magasabb mint télen, még éjszaka is és a pezsgőfürdőből sokkal kevesebb hőveszteség jut ki a szabadba. Ennek következtében a pezsgőfürdő használata ebben az évszakban sokkal költséghatékonyabb.

10 MÓDSZER A PEZSGŐFÜRDŐ ÜZEMELTETÉSI KÖLTSÉGEINEK CSÖKKENTÉSÉRE

9. HASZNÁLJA KEVESEBBET AZ AIRJET MASSZÁZSRENDSZERT

Az AirJet™ és a HydroJet™ masszázsrendszerek működéséhez érthető módon energiára van szükség (AirJet™ fogyasztása: 700-880W/h, HydroJet™ fogyasztása: 1000-1200 W/h) és hozzájárulhat a víz hőveszteségéhez. Ha valóban szeretné csökkenteni a pezsgőfürdő üzemeltetési költségeit és a lehető legalacsonyabb szinten tartani, fontolja meg a masszázsrendszer bekapcsolt időtartamának csökkentését és inkább élvezze a pihentető 38-40 °C-os melegvizet.

Megjegyzés: A Lay-Z-Spa melegítő 2050 W-ot használ (beleértve a szűrőrendszer 50W-os fogyasztását is) óránként a fűtési fokozaton és 600 W-ot a felfújási/masszázs funkciónál.

10 MÓDSZER A PEZSGŐFÜRDŐ ÜZEMELTETÉSI KÖLTSÉGEINEK CSÖKKENTÉSÉRE

10. SZEREZZEN BE EGY LAY-Z-SPA PEZSGŐFÜRDŐT AMI THERMOHUZAT ENERGYSENSE™ BÉLÉSSEL VAN ELLÁTVA

Jelenleg csak a Zurich AirJet™, Barbados AirJet™ és a MIAMI BEACH AirJet™ pezsgőfürdőkön érhető el  (amit már az alapkészlet is tartalmaz) az EnergySense™ hővédő thermohuzat. A kemény és strapabíró DuraPlus™ külső között kettős alumíniumfólia és habréteg található, így 40%-kal energiahatékonyabb a hasonló pezsgőfürdőkhöz képest. A szigetelő réteg azt jelenti, hogy gyorsabban melegszik fel, jobban tartja a hőt, így energiaköltségeket takaríthat meg. Ha ezen úttörő Lay-Z-Spa pezsgőfürdők egyikét kombinálja a pezsgőfürdő thermohuzat burkolattal, akkor az egyik legenergiahatékonyabb felfújható pezsgőfürdő lesz!

10 MÓDSZER A PEZSGŐFÜRDŐ ÜZEMELTETÉSI KÖLTSÉGEINEK CSÖKKENTÉSÉRE

MÉG JOBBAN SZERETNÉ CSÖKKENTENI A FŰTÉSI KÖLTSÉGEKET?

A pezsgőfürdő üzemeltetési költségei nem csak az energiafogyasztást jelentik. Íme néhány további tipp, amelyek segítségével pénzt takaríthat meg, és élvezheti a Lay-Z-Spa-t.

  • Tartsa a vizet kiváló állapotban. Minél jobban tudja tisztán tartani a vizet vegyszerekkel, annál tovább fog tartani, és ritkábban kell cserélnie – így megtakaríthatja a vízköltséget.
  • Tartsa tisztán a szűrőket. A piszkos eltömődött szűrők azt jelentik, hogy a szivattyúnak keményebben kell dolgoznia és több energiát kell használnia a víz keringetésére. A szűrők könnyen tisztíthatók vagy cserélhetők, ha elhasználódtak.
  • Vásároljon vegyszereket és VI. típusú szűrőbetétet akár nagyobb mennyiséget is, mivel ez hosszú távon általában olcsóbb.

Tessék, ezek a legjobb tippjeink a pezsgőfürdő üzemeltetési költségeinek csökkentésére! Ha van még kiugró ötlete, szívesen meghallgatjuk.

*Az eredeti forrás 2020 márciusában lett közzétéve és 2022 novemberében frissítettük újra!

LAY-Z SPA MASSZÁZSMEDENCE TERMÉKVÁLASZTÉK