Lay-Z-Spa – jakuzzik kémiai vízkezelés, útmutató, ismertetés

1.) LAY-Z SPA PEZSGŐFÜRDŐ VEGYSZEREK, MEGFELELŐ TÁROLÁSA, BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ LEÍRÁS, NAPI/HETI és HAVI megfelelő adagolás ismertetése
Bestway Lay-Z Spa felfújható masszázsmedencék vízkezelése klóros fertőtlenítő vegyszerekkel kapcsolatos tárolási, és biztonsági előírásokat olvashat

Az összes alábbi adagolási és alkalmazási javaslat az adott vegyszer útmutatója szerint alapul, használat előtt mindig olvassa el az adott termékekhez mellékelt adagolási utasításokat és biztonsági figyelmeztetéseket.

Lay-Z Spa jakuzzik vegyszerezése, karbantartása
LAY-Z SPA MASSZÁZSMEDENCÉK GYORS ÜZEMBE HELYEZÉSI ÚTMUTATÓ AMI VEGYSZEREZÉSSEL KEZDŐDIK

Első alkalommal VEGYSZEREZI be Lay-Z-Spa masszázsmedencéjét?
Kezdje el a pezsgőfürdő vegyszerezését mindössze három egyszerű lépésben.

Gyors üzembe helyezési útmutató – 3 egyszerű lépés

1. Sokkoló adag – Első üzembe helyezésnél vagy normál sokkoló klórozás esetén, hogyan adagolhatja megfelelően a vegyszereket.

A vízzel való feltöltést követően és a pezsgőfürdő első használata előtt a Lay-Z-Spa sokkoló adagolása szükséges a baktériumok és káros organizmusok eltávolításához. Az is segít, ha meghosszabbítja a vízcseréig eltelt időt (feltételezve, hogy betartja a rendszeres vegyszeres karbantartást). Ismerje meg az alábbi sokkoló adagolási praktikákat.

2. Tesztelje a vizet TEST STRIPS mérőcsíkkal 24 óra sokkoló adagolás után, vegyszerellenörző tesztcsíkkal, PoolLab 1.0, vagy tesztműszerrel, pH-érték, alkáli elem szint, klórszint
A sokkoló vegyszerezést követően, legalább 24 órát várnjon a pezsgőfürdő használata előtt.

Használat előtt, ellenőrizze a vizet a tesztcsík, vízelemző TEST STRIPS vízelemző mérőcsík segítségével, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a szabad klór, pH és a teljes alkáli elemszint egyensúlyban van-e. Ehhez szükség lehet a szintek korrigálására. Az adagolási mennyiségek változhatnak.

3. Kezdje el a szokásos pezsgőfürdő vegyszerezésének kezelést

Annak érdekében, hogy tiszta és egészséges pezsgőfürdőben lubickoljon van néhány napi, heti és havi vegyszerezési feladat, amiket el kell végeznie szükségszerűen.

A legegyszerűbb mód, ha a pezsgőfürdő vizét használata előtt mindig leteszteli és szükség szerint beállítja a megfelelő vegyszerszintet.

NAPI, HETI ÉS HAVI KÉMIAI ÁPOLÁS
Lay-Z Spa karbantartás, szűrés

NAPI VEGYSZEREZÉSI TENNIVALÓK

1. Hagyja bekapcsolt állapotban Lay-Z-Spa szűrő/fűtő rendszerét

Javasoljuk, hogy a pezsgőfürdő vizét a szűrőrendszer, legalább napi 4 órán keresztül szűrje. Ha bekapcsolva hagyja a pezsgőfürdőt, a szűrőbetét összegyűjti a lebegő szennyeződéseket és olajokat.

2. Használat előtt ellenőrizze a vegyszerszintet

Mindig ügyeljen arra, hogy a pezsgőfürdő vegyszerei megfelelő mennyiségben legyenek adagolva a tiszta és egészséges víz fenntartása érdekében. Ha a klór-, alkáliszint- vagy pH-szintje nem megfelelő, kérjük, olvassa el az alábbi kémiai útmutatónkat

3. Ellenőrizze a szűrőbetétet

Ideális esetben a szűrőbetétet minden használat után ki kell venni és meg kell tisztítani. Néhány hét múlva vagy intenzív használat után a Lay-Z-Spa szűrőket újakra kell cserélni. Keressen elszíneződést a szűrőbetéten.

A pezsgőfürdő szűrőjének tisztítása:

1. Győződjön meg arról, hogy a szivattyú ki van kapcsolva.
2. Távolítsa el a teljes szűrőházat a Lay-Z-Spa-ból.
3. Csavarja le a szűrőházat, és vegye ki a szűrőpatront.
4. Mossa le a szűrőpatront erős vízsugaras kerti tömlővel vagy hideg csapvízzel, és hagyja megszáradni. Bizonyos helyzetekben egy éjszakára hagyja áztatni klóros vízben. Minden más esetben ne használjon tisztítószert vagy mosogatószert a szűrő tisztításához.
5. Cserélje ki a szűrőt, újra vagy tiszta, száraz állapotúra. Ne használjon nedves szűrőpatront, mert ezzel nem lesz hatékony a tisztítás.

HETI VEGYSZEREZÉSI TENNIVALÓK

Minden héten ajánlott végrehajtania az alábbi ajánlásokat, hogy meghosszabbítsa, Lay-Z-Spa vizének minőségét.

Sokkoló klórozás, ha gyakran használják

A pezsgőfürdők kisebbek, mint a medencék és többen is használják egyszerre, ami azt jelenti, hogy nagyobb mennyiségű szennyeződés kerül a vízbe. Ennek eredményeként erős igénybevétel esetén hetente egyszer ajánlatos sokkoló kezelést adni a víznek. Az alábbi sokkoló adagolási útmutatónkból megtudhatja, hogyan kell ezt megtenni. Kevésbé intenzív használat esetén előfordulhat, hogy a pezsgőfürdőt nem kell olyan rendszeresen sokkolni, de ügyeljen a víz minőségére, vegyi anyagok megfelelő szintjére. A tiszta víz nem feltétlenül jelent azt, hogy tiszta.

Pelyhesítő granulátum vagy folyadék

A pelyhesítő vegyszerek, flokkuláló anyagot tartalmaz, amely megkötik a lebegő szennyeződéseket és az algák apró részecskéit, így a Lay-Z-Spa szűrőrendszere könnyebben fel tudja fogni azokat.

HAVI VEGYSZEREZÉSI TENNIVALÓK

A vízhigiénia fenntartása érdekében minden hónapban el kell végeznie a következő teendőket:

Cserélje le a vizet

A vízcsere gyakoriságának tükröznie kell a pezsgőfürdő használatának mértékét, valamint a kémiai vizsgálatok eredményeit. Ha a vegyi anyagok szintje messze a normál tartományon kívül esik, vagy ha a víz minőségénél drámai romlást tapasztal, javasoljuk, hogy a vizet teljes egészében cserélje le friss vízre és használat előtt újra kezeljele vegyszerekkel a megfelelő mennyiségben és tesztelje le TEST STRIPS vízelemző mérőcsíkkal.

A vízben végbemenő kémiai reakciók függvényében speciális vegyszereket kell hozzáadni a pezsgőfürdőhöz.

Habzásgátló folyadék

Mindig javasoljuk, hogy zuhanyozzon le, mielőtt belép a pezsgőfürdőbe. Ennek célja, hogy csökkentse az olyan termékekből származó maradványokat, mint a sampon, dezodor, mosószer, naptej, hidratáló krémek mellékanyagai, smink, barnító krém, naptej és napolajok, amelyek kémiai egyensúlyhiányt okozhatnak. A zuhanyozás ellenére tisztában kell lenni azzal, hogy ezek az anyagok teljes egészében nem távoznak el bőrünkről és ezáltal, reakcióba lépnek a vízzel, mely felszínén habot képeznek. Ennek megoldása, megelőzése és ellenőrzése érdekében javasoljuk, hogy minden friss víz feltöltés után adjon Habzásgátló folyadékot (a meghatározott mennyiségben) a Lay-Z-Spa-hoz.

lay-z-spa-masszázsmedence indulóvegyszer
VEGYI ANYAGOK KEZELÉSE ÉS TÁROLÁSA

A vegyszerek kezelése során a saját és mások biztonságának biztosítása rendkívül fontos, mivel ennek elmulasztása súlyos sérülést vagy halálos kimenetelű balesetet okozhat. Ezért kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbi utasításokat a vegyszerek helyes tárolására és kezelésére vonatkozóan.

Használat előtt olvassa el alaposan az egyes termékekre vonatkozó biztonsági utasításokat:

Soha ne használjon címkézetlen vegyszereket, és használat előtt olvassa el az utasításokat. Kerülje a vegyszerek szembe, bőrre vagy ruházatra kerülését. A flakon vagy doboz kinyitásakor kerülje a gőzök belélegzését. Kerülje el a porképződést. Soha ne adjon vizet a termékhez. Mindig nagy mennyiségű vízhez öntse a terméket. Minden vegyszerhez külön tiszta, száraz edényt használjon, és használat után tisztítsa meg azt. Ne adja a terméket olyan adagolóeszközhöz, amely más termékek maradványait tartalmazza.

Viseljen védőruházatot

Ha készen áll a vegyszerek keverésének megkezdésére, vegyszerálló kesztyűben kell kezelnie azokat. A kesztyű anyagának át nem eresztő képességűnek és a termékkel/anyaggal/készítménnyel szemben ellenállónak kell lennie. Javasoljuk továbbá, hogy viseljen szorosan záródó védőszemüveget és megfelelő védőruházatot, például hosszú ujjú pólót, pulóvert, felső ruházatot, nadrágot és zárt cipőt, amelyek teljes mértékben védik a karját, lábát a kiömlésektől. A vegyszerek kezelése után is kezet kell mosni.

Vegyszerek ártalmatlanítása

Kifolyt vagy kiömlött vegyszerek esetén tisztítsa meg a felületet és ruházatát, majd gondosan ártalmatlanítsa azokat. Ne adjon vizet a kiömlött anyagokhoz. Ne használjon padlóseprűt a kiömlött anyagok feltakarításához. A kiömlött anyagot tiszta, erre a célra szolgáló berendezésbe seperjük és kanalazzuk.
Tisztításkor mindent meg kell tenni annak elkerülésére, hogy a kiömlött anyagot más vegyszerekkel ne keveredjen össze. Próbálja meg lezárni a szennyezett dobozokat, hogy további gőzök, folyadékok, granulátumok ne kerülhessenek a légtérbe, padlóra. Ne szállítson nedves anyagot.

Vegyszerek adagolása vagy előzetes feloldása

Mindig tiszta, műanyag edényben, jól szellőző helyen vagy szabadtéren oldja fel és adagolja a vegyszereket. A vegyszerek előzetes feloldásakor mindig adjon vegyszert a vízhez, és ne fordítva. Mindig a vegyszereket adagoljuk a vízhez.
Soha ne keverjen különböző vegyszereket össze. Ide tartozik a Ph- vagy Ph+ és a klór származékok – mivel veszélyes gőzök és gázok szabadulhatnak fel.

Biztonság

Ne egyen, igyon vagy dohányozzon a termék használata és adagolása közben. Bármilyen baleset esetén legyen elérhető elsősegélynyújtó készlet
– Belélegzés esetén : Friss levegőt kell venni, és olyan nyugalmi testhelyzetbe kell helyezni, hogy könnyen tudjon lélegezni.
– Ha szembe kerül : Óvatosan öblítse ki tiszta csapi vízzel néhány percig a szemét. Távolítsa el a kontaktlencséket, ha van és könnyen elvégezhető. Folytassa az öblítést. Ha a szemirritáció továbbra is fennáll: kérjen orvosi segítséget, valamint nézze meg a vegyszerdobozon lévő biztonsági adatlapot, hogy ebben az esetben mi a pontos teendője.
– Lenyelés esetén: Forduljon orvoshoz vagy hívja a toxikológiai központot.
A Lay-Z-Spa vagy vegyszerek használatára vonatkozó általános biztonsági tanácsokat a kézikönyvekben találja.

Vegyszerek biztonságos tárolása

Gyermekektől biztonságosan elzárható, hűvös és száraz helyen tárolandó. A vegyszereket gyermekektől és háziállatoktól távol kell tartani. A vegyszereket mindig az eredeti csomagolásban tárolja.
Ne tegye ki napfénynek és magas páratartalomnak.
Amikor megfontolja, hol tárolja a vegyszereket, a legjobb tárolási hely a közvetlen napfénytől védett hely. A vegyi anyagok rosszul reagálnak, ha napsütéssel és hővel érintkeznek. A legideálisabb hely a sötét, hűvös tároló helység..
Ügyeljen arra, hogy a vegyszerek kültéri tárolása a lehető legtávolabb legyen a pezsgőfürdőtől, és száraz, fedett helyen legyen. A páratartalom vagy akár kis mennyiségű víz kémiai reakciókat idézhet elő bennük, amelyek veszélyes gőzök kialakulásához vezethetnek valamint az élettartamuk lecsökenhet.
Biztosítson bőséges szellőzést
Válasszon megfelelő szellőzésű helyet a vegyszerek tárolására. Azokon a területeken, ahol kevés a légáramlás, a veszélyes gőzök gyorsan felhalmozódhatnak, ha a vegyszerek reakcióba lépnek. A szellőztetés még fontosabb, ha több vegyszert egymás közelében tárolnak, mivel bizonyos vegyszerek kombinálva veszélyes reakciót válthatnak ki.
Ügyeljen arra, hogyan tárolja a vegyszereket!
Kerülje a különböző vegyszerek egymásra helyezését, ez nem javasolt tárolás. A vegyszerek tárolása megköveteli az egyes termékek címkéjén található utasítások gondos betartását. Vásárláskor minden vegyi termékhez mellékeljük az biztonsági adatlapokat (MSDS), amelyekre hivatkozni kell. Soha ne tároljon oxidálószereket, klór alapú vegyszereket és savakat egymás közelében.
Ügyeljen arra, hogy soha ne tároljon vegyi anyagokat a feje fölött, polcon. Ez növelheti a tárgyak leesésének vagy kiszóródásának kockázatát. A padlón tárolt vegyszereket biztonságosan kell tárolni, mivel ráhajtás, kiszúrás, nekiütés kockázata valószínű. Ezen túlmenően kerülje a folyékony vegyszerek tárolását, por alakú készítmények felett, mert a kifolyt vegyszerekből ráfolyhat a tartalom a szilárd halmazállapotúakra, melyből veszélyes reakciók alakulhatnak ki.
Tartsa távol
A vegyszereket gyúlékony tárgyaktól tartsa távol. Minden benzinüzemű berendezést, például fűnyírót, fűkasza, sövényvágó, tartson más helyen. A tárolóterületnek távol kell lennie hőforrásoktól, például szabadtéri tűzhelytől vagy grillezőtől vagy szilárd tüzelésű kazántól.
Ne használja újra és ne cserélje ki a tartályt
Soha nem javasolt a vegyszeres tartályok újrafelhasználása vagy a vegyszerek másik tartályba való áthelyezése, mivel veszélyes lehet. A vegyszerek tárolásakor mindig az eredeti tartályokat használja, amelyek címkéi jól olvashatóak. Minden tartályt a benne lévő vegyszer speciális tárolási követelményeihez tervezték.
Még akkor is, ha ugyanazt a vegyszert kezeli, egy új adag vegyszer összekeverése ugyanazon vegyszer megmaradt tételével reakcióba léphet a régi maradékaiból, ezáltal gőzök keletkezhetnek.
Lay-Z Spa masszázsmedencéknél használható klóros fertőtlenítő vegyszerek, bővebb ismertetése, adagolási tudnivalók, helyes tárolás, biztonsági előírások, napi/heti vagy havi megfelelő adagolás vagy ha ezek túl tömény infók, akkor az adott masszázsmedencébe mennyi adag klórt kell adagolnom „TÁBLÁZAT”, mely megmutatja, hogy pontosan mi lesz a megfelelő adag klór vagy klórsokk az Ön masszázsmedencéjébe: