PRAKTIK TOP szűrőtartályok

PRAKTIK TOP SZŰRŐTARTÁLYOK – Polietilén tartály, 6 állású tetőszeleppel, kis- és közepes méretű privát úszómedencékhez

EMAUX homokszűrő tartályok logo 220x81
PRAKTIK SZŰRÔTARTÁLYOK – PRAKTIK FILTRATION TANKS

Polietilén tartály, 6 állású tetőszeleppel. Kicsi max 20m3 víztartalmú magánhasználatú medencékhez ajánlott, maximális üzemi nyomás 2,0 bar, maximális hőmérséklet 40 °C, javasolt szűrőhomok méret 0,5 – 1,2 mm.

A Praktik TOP sorozatú szűrők UV-álló HDPE tartályból készülnek, és hosszú élettartamukig hosszabb napfényben is üzemeltethetők. Gépházaknába és gépházakan nélkül is telepíthetőek, leginkább a kis pancsoló és medencék üzemeltetéséhez.
Két féle tartály méretben kapható. D350 és D400-as méretben. Maximális keringtető szivattyú teljesítmény: D350 tartály esetében 4m3/h, a D400 tartály esetében 6m3/h teljesítményű ajánlott!!!

PRAKTIK SZÛRÔTARTÁLYOK PRAKTIK FILTRATION TANKS Polietilén tartály, 6 állású tetôszeleppel. Magánhasználatú medencékhez ajánlott, maximális üzemi nyomás 2,0 bar, maximális hômérséklet 40 °C, javasolt szûrôhomok méret 0,5 – 1,2 mm.
PRAKTIK homokszűrő tartály, felülszelepes, MÉRETTÁBLÁZAT 400x400
PRAKTIK homokszűrő tartály, felülszelepes, MÉRETTÁBLÁZAT
Robbantott ábra
Szűrőtartály téliesítési folyamata:
1) Legalább 10-20 percig mosassa vissza a szűrőtartályban lévő szűrőhomokot, mielőtt letéliesítené a medencét. Ez megtisztítja alaposan a homokszűrő ágyat.
2) Engedje le a szűrőtartályban lévő medencevizet a szűrőtartály alján lévő leeresztő kupak eltávolításával. Télen rakja el a sapkát.
3) Állítsa a 6-állású vezérlőszelep fogantyúját az Öblítés és a SZŰRŐ közé. Ez megemeli a fogantyút és segíti a vízleeresztési folyamatot azáltal, hogy a levegő behatol a tartályba.
4) Csavarja le a nyomásmérőt a vezérlőszelepről vagy a tartály tetejéről és rakja el száraz, pormentes helyen.
5) Ürítse le a keringtető szűrőszivattyút a szivattyú utasításai szerint.
6) Ürítse le a PVC-U csőhálózatból a vizet, a beépített hollander és gömbcsapok meglazításával.
7) Esetleges javításokat a téliesítési munkálatoknál végezze el, ne hagyja őket a következőig szezonig.
HOMOKSZŰRŐ TARTÁLY működése
A homokszűrő tartály égetett kvarchomok segítségével távolítja el a szennyeződéseket a medencevízből. A szűrőhomokot a szűrőtartályba kell tölteni a specifikációnak megfelelő méretű és mennyiségű anyaggal, ami szűrőközegként működik. A szennyező részecskéket tartalmazó medencevíz a csővezeték-rendszeren keresztül a 6-állású kezelőszelepen keresztül a homoktartályba jut. Amint a medencevíz áthalad a homoktölteten a szennyeződés részecskéi a homokágyba rakódnak és kiszűrődnek. Így a megtisztított medencevíz visszakerül a medencébe. A teljes folyamat teljesen automatikus.
Ez a folyamat biztosítja a víz szűrését a medencében.
A szűrési folyamat során szennyeződés halmozódik fel és telíti meg a szűrőtartályba töltött szűrőközeget. Emiatt növekszik a tartályban lévő nyomás és a vízáramlás ellenállás lecsökken. Ez azt jelenti, hogy ideje megtisztítani (visszamosni) a homokszűrő tartályban lévő szűrőhomokot vagy szűrőüveget.
Egyszerűen a tartály tetején található nyomásmérő óra leolvasásával is ellenőrizhetjük a homoktöltet eltömődését.
A visszamosatást akkor kell elvégezni, ha a nyomás 0,5Bar-al növekszik az eredeti nyomási érékhez képest. A tiszta szűrőhomok a tartályban általában 0,5 – 0,8Bar nyomáson működik, tehát kísérje figyelemmel a nyomásmérő leolvasását a homokszűrő telepítését követően.
PRAKTIK homokszűrő tartály, felülszelepes, PE tartály kezelőszelep használata 800x617
Szűrőszivattyúk
További szűrőtartályok
Szűrőtartályok kitöltő anyagai