UV-C lámpa alkalmazás az uszodatechnikában

UV-C lámpa használata és alkalmazása az uszodatechnika és a fertőtlenítés területén. Privát és kommunális medencékhez kifejlesztett változatok, a kevesebb vegyszerhasználat felhasználás előnyeivel

Az UV-C  besugárzás előnyei

Környezetbarát, nincs szükség veszélyes vegyi anyagok kezelésére, tárolására, nem lehet túladagolni.
Alacsony kezdeti beruházási költség és alacsony működtetési költségek, szemben a vegyszeres kezelési technológiákkal. Azonnali kezelési hatás, nincs szükség tárolók alkalmazására, hosszú visszatartási időre. Nem kell vegyszereket adni a vízhez, nincsenek melléktermékek. Nem változik a kezelt víz íze, szaga, pH értéke, vezetőképessége, ill. egyáltalán a kémiai jellemzői. A karbantartása egyszerű, időszakos tisztítás (ha szükséges) és évenkénti lámpa-csere. Rendkívül kompatibilis más víz és levegőkezelési módszerekkel.
UV-C UV lámpa fertőtlenítés 15 m³-es medencéktől a 75m3-es medencékig: Kezdetben a tavak tisztán és csíramentességére használták, majd átvette az uszodatechnikai piac. Megfelelő intenzitás esetén elpusztítja az üvegcsövön átfolyó vízből a vírusokat, gombákat, algákat és a legionella pneumofiliát. Más hírforrásból merítve, az algák összecsomósításával (mivel így fennakad a homoktölteten) segíti a medencénk tisztán tartását.
Számtalan berendezés nyújt kényelmet, hogy medencénk vízének tisztaságát sokáig csodálhassuk!
Termékleírás: Az UV sugaras fertőtlenítés lényege, hogy a vizet UV fénnyel kezeljük, melynek hatására a vízben található baktériumok, vírusok, gombák, algák és egyéb mikroorganizmusok elpusztulnak vegyszerek hozzáadása nélkül.
Az UV lámpa 253,7 nm hullámhosszú UV-C sugárzást bocsát ki.
Az UV-C fény elpusztítja a mikroorganizmusokat, roncsolja, károsítja a sejt membránokat és a DNS-t és más belső celluláris molekulákat, így nem képesek tovább szaporodni.
A különböző UV-osztályok a következők:
Vákuum UV: 100-200 nm (nanométer)
UV-C területe: 200-280 nm —
UV-B területe: 280-315 nm —
UV-A területe: 315-400 nm —
Ez a sugárzás megöli a baktériumokat,vírusokat, és az egysejtű élőlényeket, lehetetlenné teszi az elszaporodásukat, ezzel jelentősen csökkentve az adagolandó fertőtlenítőszer mennyiségét. Kiegészítő vízkezelésként aktív oxigénes fertőtlenítést ajánlunk. A lámpák élettartama 9000 üzemóra. A berendezés D63 ragasztható hollandival rendelkezik.
Az UV fertőtlenítés előnyei:
-friss, tiszta és átlátszó medencevizet biztosít
-hatékonyan és biztonságosan fertőtleníti a vizet
-jelentősen lecsökkenti a klór és egyéb vegyszer szükségletet
-meggszünteti a klór miatt fellépő szag, bőr és szemirritációt
-környezetkímélőbb alternatív fertőtlenítési eljárás mint a hagyományos módszerek
Sirius UV LP (LP=alacsony nyomás) csúcs technológiájú ultraibolya fertőtlenítő készülék. A rendszert közösségi medencék üzemeltetésre tervezték, 254 nanométer hullámhosszon dolgozik, garantálja a klóraminok (kötött klór) mennyiségének jelentős csökkentését, valamint semlegesíti a baktériumok, vírusok és más mikroorganizmusok jelenlétét a vízben, illetve megakadályozza szaporodásukat.
A készülék jellemzői:
– A HO LP UV készülék közületi rendszerekhez illeszthető.
– A Reaktor kamra anyaga Polietlién vagy AISI-316 rozsdamentes acél kivitel, Ø 200/250mm.
– Üzemóra és lámpa élettartam kijelzés, hibaészlelés.
– Nagy teljesítményű elektronikus előtét gyújtó (+90%).
– A készülék elérhető 95m3/h áramlási teljesítményig, 30mJ/cm2 besugárzási dózis mellett.
– Minimális karbantartási igény.
– Nyomóoldali „by-pass” ág beépítésével egyszerű telepítés.
A készülék müködési elve:
Az UV-C fertőtlenítés a reaktor kamrában történik. A medence szűrt vize a kamrán keresztül áthalad, ahol UV-C izzók vannak elhelyezve.
Optimalizált áramlási sebesség mellett 254 nm hullámhosszon fotolízis útján jelentősen csökken a klóraminok és mikroorganizmusok száma. Állandó vegyszer szint mellett jelentősen alacsonyabb vegyszerfelhasználást eredményez.
Végeredmény: kiváló vízminőség, kellemetlen szagok, bőr- és szemirritáció nélkül a medence vízében valamint környezetében.