Buborékos medencetakarás, medencefedés

Egy buborékos medencefedés többféle célra: Például, nyáron elhelyezheti a medencesátrat a medencéjére de használható trambulinra, homokozóra, zöldségeskertre. Dupla használat egy áron! Ezenkívül a medencefedés tökéletes a homokozó tiszta és szárazon tartására is! És mi van a zöldséges kerttel? Az ovális buborékos medencesátor különösen alkalmas erre is. A funkciója abban rejlik, hogy egy kis medence gyorsabban melegszik fel, mint fedés nélkül. Valójában a medencefedés úgy működik, mint egy üvegház, és mint egy üvegház, a belső hőmérséklet általában sokkal magasabb, mint a külső hőmérséklet. Medencénk vízének melegen tartásának és melegítésének fokozása érdekében kiegészíthető még az SSR szolár takaró fedéssel is.
A buborék takaró mindenféle tárgy letakarására, védelmére felhasználható. Az átlátszó buborék takaró szélálló, minden ami alatta van tiszta és száraz marad. Néhány ötlet melyre még használható a buborékos medencesátor: -hinta / tető sátor, -Jacuzzi / pezsgőfürdő /, -föld feletti és földbe épített kisebb méretű medencék takarása /felfújhatós, fémpalástú barkács áruházakban beszerezhető modellekre/, -tűzifa tárolására, -széna tároló, -pótkocsi sátor / pótkocsi / motorkerékpár tároló, -építőanyag tároló, -játszó és alvó sátor gyerekeknek, -kültéri esti fényképezés a természetben
Medence sátor-buborékos medencetakaró leszedési és letakarási séma

A téli, kiszámíthatatlan időjárás okozta meghibásodások elkerülése érdekében, kérjük tartsák be a következő fontos utasításokat, ha a BUBIS fedés télen is használatban van!

  • 50km/h sebességet meghaladó széllökések előtt a fedést hajtsák ki és terheljék le olyan módon, hogy azt a szél ne tudja felkapni, valamint a leterhelt súly ne okozhasson kárt a PE fóliában és a merevítő pálcákban
  •  Nagy mennyiségű hó esetén különösen gondoskodni kell azok eltávolításáról, úgy, hogy a leseprés következtében ne sérülhessen meg a PE medencefólia takaró
  • Ne várjuk meg a 10-20cm-es hó vastagságot! 5cm-es hó vastagságnál is seperjük le a medencetakaróról a képződött csapadékot, mivel a rákerült hó mennyiség és a téli időszakokban jelentkező nagy erősségű széllökések együttes hatásánál sérülhet a medencefedést!
  • Ha nem akarjuk a fenti figyelmeztetéseket megtenni, úgy a legegyszerűbb, ha a medencefedésünket szétszedjük és eltesszük egy olyan helyre ahol védve van a szélsőséges időtől, nincs fagyveszély, nincs csapadék, száraz és tiszta helység.
  • Tárolásnál a legcélszerűbb olyan helyet keresni ahol állandó plusz hőfok van, száraz, csapadékmentes és tiszta.
  • Tárolni, mindig a saját dobozába vagy betakarva fóliába, kartonpapírba a legcélszerűbb!!!

Medencefedés

Trambulin lefedés

Homokozó

Zöldségeskert

Medencesátorral, tartsuk tisztán és melegen a medence vizét!

A buborékos medencetakaró az egyik legjobb megoldás, ha úszómedencéjét tisztán és melegen szeretné tartani!  A buboréktakaró segítségével nem lesz hideg és koszos a medencevíz.
A buborékos medencesátor használatával mindig tiszta és meleg úszóvizet kap, anélkül, hogy magas energiaköltségek lépnének fel. Űgy működik mint a kertészetben használatos fóliasátor.
Fokozható a medencevíz hőmrséklete ha a medencesátor alatt nyári szolártakarót használ, erre a legjobb választás: SSR® szolártakarók kék vagy pálmafa mintával

Figyelem: A buborékos medencetakaróknak nem az a célja, hogy megakadályozza a gyermekeket, háziállatokat (vagy más állatokat) abban, hogy bejussanak, beessenek a medencébe. Elsősorban nem ez a funkciója!

Olvassa el a Gyakran Feltett Kérdések oldalon szereplő kérdez-felelek válaszokat!

Az úszómedence sátor ami nem egyszerűen egy fedés

Tavasszal és ősszel és néhány hűvösebb nyári nap után a medencevíz hideg lehet számunkra. A buboréktakaróval ez csupán már csak a múlté. A buboréktakaró az “üvegház” elvét használja, ami gyorsan melegíti fel a medence vizet. Az átlátszó fedés megsokszorozza a nap erejét, hogy a vizet fel tudja melegíteni. Így áprilistól – szeptemberig a medencevíz gyorsan felmelegszik vagy melegebbé válik mint fedés nélkül. És még akkor is segít, ha kevés a napsütéses órák száma. Így sokkal többet élvezheti medencéjét! És mindezt anélkül teszi, hogy energiát használnánk fel. Megsokszorozhatjuk hatásfokát ha takarásként még SSR takarókat is használunk!

Ezenkívül a buborékos medencetakarókat, sátorként is használja, hogy a medence víz tisztaságát megőrizzük. Levelek, virágok és a madarak ürülékei így már nem kerülnek be a medencevízben. Ezért a medence tisztán tartására is kevesebb időt kell szánni, valamint a medencevíz gyakori cseréje sem szükséges. Ez segít a környezet védelemben és pénzt takarít meg a kevesebb víz használattal, valamint klór, pH növelő/csökkentő, algagátló vegyszer mennyiség is csökkenthető. 

Milyen élettartalommal számoljunk egy buborékos medencefedés esetében?

A buborékos medencetakaró élettartalma nagyban függ a használattól és a tárolástól.

– Ha télen/nyáron, tehát egész évben fel van állítva, akkor 3-5 év körüli élettartalommal lehet számolni.
– Ha a buborékos medencetakaró csak nyáron van felállítva és télére szétszedve, száraz, pormentes helyen az eredeti dobozában tárolja, akkor legalább 5-7 évig lehet számolni a PE héjazat élettartalmát. Ne aggódjon, ha tönkre ment a takaró héjazata, nem szükséges megvenni ismételten az egész fedést, elég csak a tönkrement elemeket megvásárolni.
– Fontos leszögezni, hogy a takaró bizonyos időjárási viszonyok mellett használható, biztonságosan. Annak érdekében, hogy a takarónk stabilabb legyen a széllökésekkel szemben, beszerezhetőek a CPS elemek. Keresztmerevítésként szolgának, abban az esetben, ha a tavaszi/nyári/őszi időben nem várt erős széllökések jelentkeznek. Az M-es és L-es kör fedésekhez, egyes és dupla merevítést is beszerezhetünk. A CPS termékről bővebben, kattintson erre a linkre.

Modellek és méretek

A buborékos medencesátor 5 különböző méretekben (2021-es évtől már 6-féle méretben) és 2 féle (kerek és ovális) modellben kapható. Válassza ki azt a modellt, amely a leginkább megfelelő az Ön úszómedencéjéhez a trambulinjához vagy homokozójához. Kérjük, vegye figyelembe  medencéjének méretét és a személyes igényeket. Kattintson erre a linkre, hogy a következő oldalon szereplő táblázatok megsegítsék az Ön választását. Vagy ha egyedi, nem szerepel a táblázatban az Ön medencéjének mérete, kérjük, írjon e-mailt és mi válaszként megajánljuk a legoptimálisabb méretet.

A zöldségtárolóhoz sokkal egyszerűbb választani, mivel a buborék takaró méretét a zöldségkert alapterülete határozza meg.

1.) Kör medencékre való buborékos medencetakaró, medencesátor

kör buborékos medencefedés SunnyTent, buborékos medencefedés, ideális felfújható, fémpalástú, fóliás, pancsoló, barkácsáruházi medencék lefedésére
Az “M” méretű kör formájú – buboréktakaró
Alapterület átmérő: D=4,40 m.
Maximális magasság: H=2,20 m.
Telepítési idő: <1 óra, 2 fő
Telepíthetőség: kör alapterületű medencékre, teljesen kiemelt/félig süllyesztett/teljesen besüllyesztett
Kifejezetten alkalmas: Intex, Spa masszázsmedence, Intex Easy-set medence 244cm x 76cm, Intex Easy-set medence 305cm x 76cm, Intex Easy-set medence 366cm x 76cm, Intex Easy-set medence 396cm x 84cm (maximális medenceméret)
Bővebb információk, ÁRAK az “M” méretű buborékos medencefedésről
“L” méretű kör formájú – buboréktakaró
Alapterület átmérő: 5,40 m.
Maximális magasság: 2,70 m.
Telepítési idő: <1 óra, 2 fő
Az “L” méretű medencesátor átmérője 5,40 m, felső magassága pedig 2,70 m. Ez a méret alkalmas kisebb méretű pancsolókra, fémpalástú medencékre, kisebb úszómedencékre, homokozókra, növényi kertekre és  trambulinokra.Intex Easy-set medence 457cm x 84 cm + vízforgató, INTEX Családi medence 450x220x85cm, Intex Easy-set medence 457cm x 107 cm
Bővebb információ, ÁRAK az “L” méretű buborékos medencefedésről
“XL” méretű kör formájú – buboréktakaró
Alapterület átmérő: D=6,40 m.
Maximális magasság: H=3,20 m.
Telepítési idő: <1 óra, 2 fő
Az “XL” méretű medencesátor alapterületének átmérője 6,40 m, a felső magassága pedig 3,20 m. Ez a méret alkalmas úszómedencékhez, nagyobb méretű gyermek homokozókhoz, növényi kertekhez és nagyobb méretű trambulinokhoz. INTEX MetalPrism Set medence 549x122cm (26732) 2020-as modell, FFA 713 PONTAQUA WHITE STAR kör alakúmedence Ø5,5×1,32m
Bővebb információk, ÁRAK az “XL” méretű buborékos medencefedésről

2.) OVÁL medencékre való buborékos medencetakaró, medencesátor

OVAL buborékos medencefedés SunnyTent, medencetakaró, ideális felfújható, fémpalástú pancsolók és kisebb méretű ovális formájú medencék takarására
Az “M” méretű ovális formájú – buboréktakaró
Alapterület átmérő: 6,50 m. x 4,40 m.
Maximális magasság: 2,20 m.
Telepítési idő: <2 óra, 2 fő
Az ovális medencetakaró mérete “M”, maximális hosszúsága: 6,50 m, maximális szélessége: 4,40 m és a felső magassága: 2,20 m, ez a méret alkalmas úszómedencékre, homokozókra, növényi kertekre és nagyobb méretű trambulinokra. Szerelési idő: c.a.: 2 óra 2 fő esetén.
Bővebb információk, ÁRAK az “M” méretű Ovális buborékos medencefedésről
“L” méretű ovális formájú – buboréktakaró
Alapterület átmérő: 7,50 m. x 5,40 m.
Maximális magasság: 2,70 m.
Telepítési idő: <2 óra, 2 fő
Az ovális alapterületű és L méretű buborékos medencetakaró maximális hossza: 7.50 m a maximális szélessége: 5.40 m, felső magassága: 2.70 m. Ez a méret alkalmas közepes méretű úszómedencékhez, homokozókhoz, növényi kertekhez és nagyobb méretű trambulinokhoz. Szerelési idő: közel 2 óra 2 fő esetén.
Bővebb információk, ÁRAK az “L” méretű Ovális buborékos medencefedésről
Nyári medencézés mellett, kerékpározás vagy túrázás alatt ideális szórakoztató partnereink lehetnek a víz- és porálló Bluetooth hangszórók, melyekkel kedvenc zenéinket élvezhető minőségben hallgathatjuk!
Nem elég medencénk vízhőfoka? Jó lenne egyet csobbanni de hideg a víz? Jönnek a barátok de nem elég gyorsan melegszik a medencénk vízhőfoka? A Bubis medencesátor mellett használhatunk elektromos kompakt kialakítású mini hőszivattyúkat, melyekkel gyorsan felfűthetjük medencénk vízét.