Buborékos medencetakarás, medencefedés

Egy buborékos medencefedés többféle célra: Például, nyáron elhelyezheti a medencesátrat a medencéjére de használható trambulinra, homokozóra, zöldségeskertre. Dupla használat egy áron! Ezenkívül a medencefedés tökéletes a homokozó tiszta és szárazon tartására is! És mi van a zöldséges kerttel? Az ovális buborékos medencesátor különösen alkalmas erre is. A funkciója abban rejlik, hogy egy kis medence gyorsabban melegszik fel, mint fedés nélkül. Valójában a medencefedés úgy működik, mint egy üvegház, és mint egy üvegház, a belső hőmérséklet általában sokkal magasabb, mint a külső hőmérséklet. Medencénk vízének melegen tartásának és melegítésének fokozása érdekében kiegészíthető még az SSR szolár takaró fedéssel is.
A buborék takaró mindenféle tárgy letakarására, védelmére felhasználható. Az átlátszó buborék takaró szélálló, minden ami alatta van tiszta és száraz marad. Néhány ötlet melyre még használható a buborékos medencesátor: -hinta / tető sátor, -Jacuzzi / pezsgőfürdő /, -föld feletti és földbe épített kisebb méretű medencék takarása /felfújhatós, fémpalástú barkács áruházakban beszerezhető modellekre/, -tűzifa tárolására, -széna tároló, -pótkocsi sátor / pótkocsi / motorkerékpár tároló, -építőanyag tároló, -játszó és alvó sátor gyerekeknek, -kültéri esti fényképezés a természetben
Medence sátor-buborékos medencetakaró leszedési és letakarási séma

A téli, kiszámíthatatlan időjárás okozta meghibásodások elkerülése érdekében, kérjük tartsák be a következő fontos utasításokat, ha a BUBIS fedés télen is használatban van!

  • 50km/h sebességet meghaladó széllökések előtt a fedést hajtsák ki és terheljék le olyan módon, hogy azt a szél ne tudja felkapni, valamint a leterhelt súly ne okozhasson kárt a PE fóliában és a merevítő pálcákban
  •  Nagy mennyiségű hó esetén különösen gondoskodni kell azok eltávolításáról, úgy, hogy a leseprés következtében ne sérülhessen meg a PE medencefólia takaró
  • Ne várjuk meg a 10-20cm-es hó vastagságot! 5cm-es hó vastagságnál is seperjük le a medencetakaróról a képződött csapadékot, mivel a rákerült hó mennyiség és a téli időszakokban jelentkező nagy erősségű széllökések együttes hatásánál sérülhet a medencefedést!
  • Ha nem akarjuk a fenti figyelmeztetéseket megtenni, úgy a legegyszerűbb, ha a medencefedésünket szétszedjük és eltesszük egy olyan helyre ahol védve van a szélsőséges időtől, nincs fagyveszély, nincs csapadék, száraz és tiszta helység.
  • Tárolásnál a legcélszerűbb olyan helyet keresni ahol állandó plusz hőfok van, száraz, csapadékmentes és tiszta.
  • Tárolni, mindig a saját dobozába vagy betakarva fóliába, kartonpapírba a legcélszerűbb!!!

Medencefedés

Trambulin lefedés

Homokozó

Zöldségeskert

Medencesátorral, tartsuk tisztán és melegen a medence vizét!

A buborékos medencetakaró az egyik legjobb megoldás, ha úszómedencéjét tisztán és melegen szeretné tartani!  A buboréktakaró segítségével nem lesz hideg és koszos a medencevíz.
A buborékos medencesátor használatával mindig tiszta és meleg úszóvizet kap, anélkül, hogy magas energiaköltségek lépnének fel. Űgy működik mint a kertészetben használatos fóliasátor.
Fokozható a medencevíz hőmrséklete ha a medencesátor alatt nyári szolártakarót használ, erre a legjobb választás: SSR® szolártakarók kék vagy pálmafa mintával

Figyelem: A buborékos medencetakaróknak nem az a célja, hogy megakadályozza a gyermekeket, háziállatokat (vagy más állatokat) abban, hogy bejussanak, beessenek a medencébe. Elsősorban nem ez a funkciója!

Olvassa el a Gyakran Feltett Kérdések oldalon szereplő kérdez-felelek válaszokat!

Az úszómedence sátor ami nem egyszerűen egy fedés

Tavasszal és ősszel és néhány hűvösebb nyári nap után a medencevíz hideg lehet számunkra. A buboréktakaróval ez csupán már csak a múlté. A buboréktakaró az „üvegház” elvét használja, ami gyorsan melegíti fel a medence vizet. Az átlátszó fedés megsokszorozza a nap erejét, hogy a vizet fel tudja melegíteni. Így áprilistól – szeptemberig a medencevíz gyorsan felmelegszik vagy melegebbé válik mint fedés nélkül. És még akkor is segít, ha kevés a napsütéses órák száma. Így sokkal többet élvezheti medencéjét! És mindezt anélkül teszi, hogy energiát használnánk fel. Megsokszorozhatjuk hatásfokát ha takarásként még SSR takarókat is használunk!

Ezenkívül a buborékos medencetakarókat, sátorként is használja, hogy a medence víz tisztaságát megőrizzük. Levelek, virágok és a madarak ürülékei így már nem kerülnek be a medencevízben. Ezért a medence tisztán tartására is kevesebb időt kell szánni, valamint a medencevíz gyakori cseréje sem szükséges. Ez segít a környezet védelemben és pénzt takarít meg a kevesebb víz használattal, valamint klór, pH növelő/csökkentő, algagátló vegyszer mennyiség is csökkenthető. 

Milyen élettartalommal számoljunk egy buborékos medencefedés esetében?

A buborékos medencetakaró élettartalma nagyban függ a használattól és a tárolástól.

– Ha télen/nyáron, tehát egész évben fel van állítva, akkor 3-5 év körüli élettartalommal lehet számolni.
– Ha a buborékos medencetakaró csak nyáron van felállítva és télére szétszedve, száraz, pormentes helyen az eredeti dobozában tárolja, akkor legalább 5-7 évig lehet számolni a PE héjazat élettartalmát. Ne aggódjon, ha tönkre ment a takaró héjazata, nem szükséges megvenni ismételten az egész fedést, elég csak a tönkrement elemeket megvásárolni.
– Fontos leszögezni, hogy a takaró bizonyos időjárási viszonyok mellett használható, biztonságosan. Annak érdekében, hogy a takarónk stabilabb legyen a széllökésekkel szemben, beszerezhetőek a CPS elemek. Keresztmerevítésként szolgának, abban az esetben, ha a tavaszi/nyári/őszi időben nem várt erős széllökések jelentkeznek. Az M-es és L-es kör fedésekhez, egyes és dupla merevítést is beszerezhetünk. A CPS termékről bővebben, kattintson erre a linkre.

Modellek és méretek

A buborékos medencesátor 5 különböző méretekben (2021-es évtől már 6-féle méretben) és 2 féle (kerek és ovális) modellben kapható. Válassza ki azt a modellt, amely a leginkább megfelelő az Ön úszómedencéjéhez a trambulinjához vagy homokozójához. Kérjük, vegye figyelembe  medencéjének méretét és a személyes igényeket. Kattintson erre a linkre, hogy a következő oldalon szereplő táblázatok megsegítsék az Ön választását. Vagy ha egyedi, nem szerepel a táblázatban az Ön medencéjének mérete, kérjük, írjon e-mailt és mi válaszként megajánljuk a legoptimálisabb méretet.

A zöldségtárolóhoz sokkal egyszerűbb választani, mivel a buborék takaró méretét a zöldségkert alapterülete határozza meg.

1.) Kör medencékre való buborékos medencetakaró, medencesátor

Bővebb információk, ÁRAK az „M” méretű buborékos medencefedésről
Alapterület átmérő: D=4,40 m.
Maximális magasság: H=2,20 m.
Bővebb információ, ÁRAK az „L” méretű buborékos medencefedésről
Alapterület átmérő: 5,40 m.
Maximális magasság: 2,70 m.
Bővebb információk, ÁRAK az „XL” méretű buborékos medencefedésről
Alapterület átmérő: D=6,40 m.
Maximális magasság: H=3,20 m.

2.) OVÁL medencékre való buborékos medencetakaró, medencesátor

Bővebb információk, ÁRAK az „M” méretű Ovális buborékos medencefedésről
Alapterület átmérő: 6,50 m. x 4,40 m.
Maximális magasság: 2,20 m.
Bővebb információk, ÁRAK az „L” méretű Ovális buborékos medencefedésről
Alapterület átmérő: 7,50 m. x 5,40 m.
Maximális magasság: 2,70 m.