Befúvók, padlóbefúvók

Befúvók vagy más néven fúvókák, a medencénk szűrt vízzel történő visszavezetéséért felelős elemek. Minden fúvóka modell ABS műanyagból vagy KO rozsdamentes anyagból készül, rozsdamentes csavar rögzítő mechanizmussal és különbféle méretű befúvó szemekkel vannak ellátva a szennyeződések gyors visszaáramlása miatt.

A fúvóka vagy más néven befúvó:
Az első kérdés a fúvóka, amelyen keresztül áramlik a megszűrt medencevíz. Van olyan termékek, melyek fúvóka luk mérete megfelel a magyar MSZ EN 16582-1 szabványban lévő előírásainak. Emiatt azokat a termékeket, közösségi medencékhez, wellnesz medencékhez minden további ok nélkül beépíthetőek.

A magánmedencék biztonsági követelményeivel a 2015 decembere óta hatályos MSZ EN 16582-1 -2 -3 szabványok foglalkoznak.
A befúvókra a 16528-1 szabvány 4.5.2. pont, azon belül is a 4.5.2.2. vonatkozik. E szerint a vízszint alatt 500 mm-nél lejjebb beépített befúvók nyílásmérete vagy 8 mm-nél kisebb, vagy 25 mm-nél nagyobb kell legyen.

A fúvóka készülhet műanyagból és rozsdamentes acélból is.
Fontos még a fúvókák száma is, de ez nem döntő szempont, inkább a méretük és funkciójuk a lényeges. Szabályozható a beáramló víz iránya és ereje is. Pezsgő fürdő, masszázs különféle fúvókákkal állítható be.

mts befúvó szem-31331-krémfehér - MTS befúvó blende kör fehér + MTS befúvó golyó 18 mm krémfehér

MTS befúvók

ASTRAL NORM befúvó fóliás medencékhez 56499_NORM_befúvót-4810

ASTRAL befúvók

Kripsol Alapelem fóliás 1 - 1_2coll, önmetsző rozsdamentes csavarokkal

Kripsol és egyéb befúvók

UIB-M032 Szabványos befúvó mûanyag medencékhez 2coll D50

Közületi befúvók