Buborékos medencetakarás, medencefedés

Egy buborékos fedés többféle célra: Például, nyáron elhelyezheti a SunnyTent-et a medencéjére de télen a trambulinjára. Dupla használat egy áron! Ezenkívül a SunnyTent tökéletes a homokozó tiszta és szárazon tartására is! És mi van a zöldséges kerttel? Az ovális SunnyTent buborék takaró különösen alkalmas erre is. A buborékos medencefedés funkciója: Abban rejlik, hogy egy kis medence gyorsabban melegszik fel, mint fedés nélkül. Valójában a SunnyTent úgy működik, mint egy üvegház, és mint egy üvegház, a belső hőmérséklet általában sokkal magasabb, mint a külső hőmérséklet. Medencénk vízének melegen tartásának és melegítésének fokozása érdekében kiegészíthető még az SSR szolár takaró fedéssel is.
A buborék takaró mindenféle tárgy letakarására, védelmére felhasználható. Az átlátszó buborék takaró szélálló, minden ami alatta van tiszta és száraz marad. Néhány ötlet melyre még használható a buborékos SunnyTent takaró: -hinta / tető sátor, -Jacuzzi / pezsgőfürdő /, -föld feletti és földbe épített kisebb méretű medencék takarása /felfújhatós, fémpalástú barkács áruházakban beszerezhető modellekre/, -tűzifa tárolására, -széna tároló, -pótkocsi sátor / pótkocsi / motorkerékpár tároló, -építőanyag tároló, -játszó és alvó sátor gyerekeknek, -kültéri esti fényképezés a természetben

Medence fedés

Trambulin fedés

Homokozó letakarás

Zöldségeskert takaró

Modellek és méretek

A Sunnytent buborék takaró 5 különböző méretekben és 2 féle modellben kapható, kerek és ovális. Válassza ki azt a modellt, amely a leginkább megfelelő az Ön úszómedencéjéhez a trambulinjához vagy homokozójához. Kérjük vegye figyelembe a kert méretét és a személyes igényeket. Az alábbi táblázat segít Önnek.

A zöldségtárolóhoz sokkal egyszerűbb választani, mivel a buborék takaró méretét a zöldségkert alapterülete határozza meg.

A buboréktakaró az egyik legjobb megoldás, úszómedencéjének tisztán és melegen tartására!. A buboréktakaró segítségével nem lesz hideg és koszos a medencevíz.
A SunnyTent buboréktakaró használatával mindig tiszta és meleg úszóvizet kap, anélkül, hogy magas energiaköltségek lépnének fel.

Figyelem: A buborékos medencetakaróknak nem az a célja, hogy megakadályozza a gyermekeket, háziállatokat (vagy más állatokat) abban, hogy bejussanak, beessenek a medencébe. Elsősorban nem ez a funkciója!

Galéria - SunnyTent kör M méretű buborékos medencefedés

A SunnyTent mint úszómedence sátor

Tavasszal és ősszel és néhány hűvösebb nyári nap után a medencevíz hideg lehet számunkra. A buboréktakaróval ez csupán már csak a múlté. A buboréktakaró az “üvegház” elvét használja, ami gyorsan melegíti fel a medence vizet. Az átlátszó fedés megsokszorozza a nap erejét, hogy a vizet fel tudja melegíteni. Így áprilistól – szeptemberig a medencevíz gyorsan felmelegszik vagy melegebbé válik mint fedés nélkül. És még akkor is segít, ha kevés a napsütéses órák száma. Így sokkal többet élvezheti medencéjét! És mindezt anélkül teszi, hogy energiát használnánk fel. Megsokszorozhatjuk hatásfokát ha takarásként még SSR takarókat is használunk!

Ezenkívül a buborékos medencetakarókat, sátorként is használja, hogy a medence víz tisztaságát megőrizzük. Levelek, virágok és a madarak ürülékei így már nem kerülnek be a medencevízben. Ezért a medence tisztán tartására is kevesebb időt kell szánni, valamint a medencevíz gyakori cseréje sem szükséges. Ez segít a környezet védelemben és pénzt takarít meg a kevesebb víz használattal, valamint klór, pH növelő/csökkentő, algagátló vegyszer mennyiség is csökkenthető. 

Milyen élettartammal számoljunk egy ilyen buborékos fedés esetében?

A SunnyTent buborékos medencetakarás élettartalma nagyban függ a használattól és a tárolástól.

– Ha télen/nyáron egész évben fel van állítva, akkor valószínűleg 3-5 év lesz.
– Ha a buborékos medencetakarót csak nyáron van felállítva és télére szétszedi, valamint, tiszta és száraz helyen tárolja, akkor legalább 5-7 évig tart.

Galéria -SunnyTent kör XL méretű, félig földbe süllyesztett medencére

Hogyan helyezhetjük el fedésünket kemény felületre

Kiegészítő termékek a buborékos fedésünkhöz

Fontos információk, Biztonsági előírások

1.) Kör medencékre való “M” méretű buboréktakaró

01 Képgaléria-SunnyTent-Kör M méret

“M” méretű kör formájú – buboréktakaró

Alapterület átmérő: D=4,40 m.
Maximális magasság: H=2,20 m.
Telepíthetőség: kör alapterületű medencékre, teljesen kiemelt/félig süllyesztett/teljesen besüllyesztett
Telepítési idő: <1 óra, 2 fő

Ismerje meg bővebben az “M” méretű buborékos medencefedést

2.) Kör medencékre való “L” méretű buboréktakaró

SunnyTent-kör medence buboréktakaró L méret, D5,40m
kör buborékos medencefedés SunnyTent, buborékos medencefedés, ideális felfújható, fémpalástú, fóliás, pancsoló, barkácsáruházi medencék lefedésére

“L” méretű kör formájú – buboréktakaró

A SunnyTent L méretének átmérője 5,40 m, felső magassága pedig 2,70 m. Ez a méret alkalmas kisebb méretű pancsolókra, fémpalástú medencékre, kisebb úszómedencékre, homokozókra, növényi kertekre és  trambulinokra.

Alapterület átmérő: 5,40 m.
Maximális magasság: 2,70 m.
Telepítési idő: <1 óra, 2 fő

Ismerje meg bővebben az “L” méretű buborékos medencefedést

3.) Kör medencékre való “XL” méretű buboréktakaró

SunnyTent kör medence buboréktakaró XL méret, Buborék Medencetakaró XL méret kör, medencefedés, felfújható, fémpalástú pancsolók ideális medencefedése
kör félig sülly medence buborékos medencefedés SunnyTent-07, kör buborékos medencefedés SunnyTent, buborékos medencefedés, ideális felfújható, fémpalástú, fóliás, pancsoló, barkácsáruházi medencék lefedésére

“XL” méretű kör formájú – buboréktakaró

Alapterület átmérő: D=6,40 m.
Maximális magasság: H=3,20 m.
Telepítési idő: <1 óra, 2 fő

A SunnyTent XL méretű takaró alapterületének átmérője 6,40 m, a felső magassága pedig 3,20 m. Ez a méret alkalmas úszómedencékhez, nagyobb méretű gyermek homokozókhoz, növényi kertekhez és nagyobb méretű trambulinokhoz. Szerelési idő: 1 óra 2 fő esetén.

Ismerje meg bővebben az “XL” méretű buborékos medencefedést

4.) OVÁL medencékre való “M” méretű buboréktakaró

SunnyTent-oval L méretű buborékos medencefedés, medencetakarás, ideális felfújható, fémpalástú fóliás, barkácsáruházi pancsolók kis-közepes medencéinek lefedésére, letakarására

“M” méretű ovális formájú – buboréktakaró

A SunnyTent ovális medencetakaró mérete “M”, maximális hosszúsága: 6,50 m, maximális szélessége: 4,40 m és a felső magassága: 2,20 m, ez a méret alkalmas úszómedencékre, homokozókra, növényi kertekre és nagyobb méretű trambulinokra. Szerelési idő: c.a.: 2 óra 2 fő esetén.

Alapterület átmérő: 6,50 m. x 4,40 m.
Maximális magasság: 2,20 m.
Telepítési idő: <2 óra, 2 fő

Ismerje meg bővebben az “M” méretű Ovális buborékos medencefedést

5.) OVÁL medencékre való “L” méretű buboréktakaró

SunnyTent-oval L méretű buborékos medencetakarás

“L” méretű ovális formájú – buboréktakaró

A SunnyTent ovális alapterületű és L méretű buborékos medencetakaró maximális hossza: 7.50 m a maximális szélessége: 5.40 m, felső magassága: 2.70 m. Ez a méret alkalmas közepes méretű úszómedencékhez, homokozókhoz, növényi kertekhez és nagyobb méretű trambulinokhoz. Szerelési idő: közel 2 óra 2 fő esetén.

Alapterület átmérő: 7,50 m. x 5,40 m.
Maximális magasság: 2,70 m.
Telepítési idő: <2 óra, 2 fő

Ismerje meg bővebben az “L” méretű Ovális buborékos medencefedést

KÖR és OVÁL medencékre történő buboréktakaró méret kiválasztási segédlet

1. Megjegyzés:

A táblázatban szereplő kerek 3,66 m átmérőjű és 1,22 m magasságú medencéhez ajánlott kerek M méretű buboréktakaró teljesen illeszkedik a medence felett. Ez azonban egy kicsit a mérethatáron fekszik, a buboréktakaró megnyitásakor vagy bezárásakor a medence hátulján lévő vászon enyhén hozzáérhet a medence széléhez, felfújhatós medencéknél kisebb, fémpalástú medencék esetében nagyobb lehet a probléma. Természetesen ez könnyen és gyorsan kézzel rásegíthető, ez nem azt jelenti, hogy a Kör formájú M méretű buboréktakaró nem használható egy, a táblázatban szereplő 3,66 m x 1,22 m méretű medencéhez (sok tulajdonos elégedett ezzel a mérettel). Lehetséges, hogy néhány felhasználó számára a kis hely a fóliafedés és a medence perem között vitatható lesz, ebben az esetben ajánljuk az egyel nagyobb méretet. Ha a fóliatakaró hozzáér a fém peremhez (kinyitás/bezárás esetén) ez nem okozhat nagy problémát a takaróban, mivel a takaróvászon vastag, erős PVC anyagból készül.
Mindez 4,78 x 1,24 m-es kör alakú medencére is vonatkozik. (átmérő x magasság) A 4,88 x 1,22 m. (átmérő x magasság) méret esetében már a nagyobb L méret méret az ajánlatos.
Ez a 5,69 x 1,35 m-es kör alakú medencére is vonatkozik. (átmérő x magasság), de a kör XL méretét ajánlva.
Ilyen esetekben az első ajánlott lépés az, hogy az éles, fém tárgyakat, szerszámokat, tárgyakat eltávolítjuk vagy befedjük valamilyen csomagoló anyagba mielőtt a medencét bezárjuk vagy kinyitjuk.
A teljesen földbe süllyesztett medencék esetében nem kell számolni a medence magasságával, mivel ebben az esetben a medence méretének alapterülete nem sokkal kisebb, mint buborékos takaró alapterülete.

2. Megjegyzés:

A takaró illeszkedik mind a téglalap mind az ovális medencékre, feltéve, hogy elegendő hely van a medence hosszú oldalain (nincs kerítés, sövény, épület, sziklakert, támfal, hinta, gyermek játék, garázs stb.). Ennél a választásnál sok szabad hely lesz a medence két hosszanti oldalán, mert a buborékos medencefedés két vége kerek alapterülettel rendelkezik. Teljesen besüllyesztett ovális alapterületű medencék esetében egyszerűbb a választás, csak annyi probléma merülhet fel, hogy a takaró csukló vasalata eredetileg, földbe szúrható véggel kerül leszállításra,  így ha a medence közvetlen közelében található beton járda úgy arra kell azt egyedileg lerögzíteni!

3. Megjegyzés

Csak ovális medence illik ehhez a mérethez (szögletes alapterületű medence esetében a fedés sarkai belógnak a medencébe).