Telepítés kemény felületre

Kemény felületű szerelő készlet a SunnyTent Kör és Oval fedések számára
A SunnyTent telepítésénél rögzíteni kell (a talajban), így a sátor még stabilabban rögzül. A komplett csomag tartalma csak a puha felületekhez szükséges “rögzítőelemek” tartalmazza (fű, mesterséges gyep, homok, fa, kéreg stb.). Ez nem jelenti azt, hogy a SunnyTent buborékos medencetakarót nem rögzíthetjük kemény felületekre. Erre a célra van a “kemény felületű telepítési készlet”.

Kemény felület

Puha vagy kemény felület

A SunnyTent buborékos medencetakarót fixen kell rögzíteni a talajba, hogy az a szeles időben is állni tudjon. A csomag részét képző szabványos “rögzítőelemeket” puha felületre, földre, fűre, mesterséges gyepre, homokra, fa kéregre stb. szánják. Ez nem jelenti azt, hogy a SunnyTent buborékos medencetakarót nem lehet elhelyezni kemény felületre (beton, térkő, természetes kőburkolat, csempeburkolat, kerámia burkolat, tégla).
Az alábbiakban a kemény felületre vonatkozó információkat találja meg.
Kérjük, olvassa el figyelmesen: mindenféle kemény felület esetében a következőket kell alkalmazni: Szeles időben a SunnyTent buboréksátor kissé felfelé és lefelé mozog (mint ahogy az ember mellkasa levegővételnél és kifújásnál). A kemény felületek durva felületük miatt a sátor alsó széle fokozatosan elhasználódik. Az alsó takarófólia védelmére számos lehetőség van (nem tartozék):
Vágjon egy vékony, merev tömlőt, amely teljes hosszában fel van vágva, és kattintsa rá a SunnyTent alsó szélére. Ez a legegyszerűbb megoldás.
Ha kerti tömlőt vagy gumicsövet nem tudunk beszerezni, alternatívaként használhatunk Polifoam csőszigetelő anyagot. Ennek hátránya, hogy a finom és porózus felülete (és anyag-összetétele) miatt idő előtt vagy gyorsabban elhasználódhat, elmorzsolódik.
Harmadik lehetőség: szerezzen be műfű szőnyeget, vastag ponyvát, szőnyeget vagy más puha anyagot és azt terítse le a kemény padlóra és úgy állítsa fel a SunnyTent buborékos medencetakarót.

Ha a Tégla / csempe / kő vagy egyéb kemény burkolólap (részlegesen) eltávolítható:

A két csuklós rögzítő horgony a fő rögzítési pont. A horgonyok kb. 40 cm hosszúak és leszúrt állapotába kell a talajba helyezni. Ehhez távolítsa el a teraszról a téglákat / cserepeket a megfelelő helyeken, és nyomja be a csuklós horgonyokat a talajba, további útmutatásért lásd a kézikönyvet vagy a telepítési videót.
A ritkán nyitott (vagy egyáltalán nem nyitott oldalát) sátor oldalát (ezt nevezzük hátnak) a sátort legalább három helyen kell a földhöz rögzíteni. A csomag tartalmazza a spirál rögzítőket vagy fém ékeket (a modelltől függően) amik erre a célra használhatóak. Távolítsa el a kemény tégla / cserép / kő / betonból kialakított burkolatokat a rögzítési pontok helyén és szúrja le a rögzítő rudakat a talajba.
A sátor másik oldala, amit a legtöbbet fogja nyitni (az elülső oldal vagy a “bejárat”), a fedést legalább három helyen a földöhöz kell rögzíteni. Erre a célra fel lehet használni a csomagban található fémcsapokat. Távolítson el három helyen egy téglát / csempét / követ, térkövet a medence közvetlen közeléből (ahová majd fognak kerülni a spirálékek) és csavarja be a spirálékeket a földbe.
A rögzítési pontok elhelyezését követően természetesen kitöltheti a fennmaradó réseket, azokkal a burkoló elemekkel amiket korábban eltávolított, például egy féltégla / csempe / kő / térkő, kavics vagy homok.
Megjegyzés: Ha vastag az eltávolítandó burkolólap, akkor a spirálékek (spirál hering) nem elég tudnak a talajba kellőképpen lemenni, így a tartásuk nem lesz eléggé stabil. Ezt alaposan ellenőrizze le és próbálja ki. Ha nincs elég fogás, akkor ezeket a spirálékeket (heringeket) helyettesítheti például egy fémrúddal vagy farúddal, amiket bekalapál a talajba (átlósan, hogy elegendő erővel rendelkezzenek). Ezek a kiegészítők végét érdemes kampós kialakítással megoldani, mivel a kampós részek fognak beakadni a sátor alsó rudazatába. Vagy ezek végeit fúrja át és a lukakon keresztül vezetett kötéllel rögzítheti a takarót a rögzítő rudazatokhoz. Ez a megoldás annyiban jó, hogy nem lesz éles kiálló rész, ami sérülést vagy fájdalmat okozhat. Hátránya hogy a rögzítése több időbe telhet (a befűzések miatt)
Megjegyzés: Soha ne ragassza le a SunnyTent medencefedést olyan téglákhoz / csempékhez / kövekhez, kemény burkoló elemekhez, mert egy erőteljes szél esetén felemelheti a sátort a talajról és ebben az esetben a leragasztott részek el fognak szakadni. Ha a burkolt felületünk nagyon vastagok és nehezek, akkor a buboréktakarókat egy speciális, “kemény felületű szerelő készlettel” tudjuk rögzíteni (ami nem tartozéka az alapcsomagnak). Ezekkel a rögzítő elemekkel könnyedén tudjuk rögzíteni a fedésünket.
Megjegyzés: Ha a csomagban található vagy külön megrendelhető rögzítő elemeket nem használja a SunnyTent buborékfedés rögzítésére a garancia érvényét veszti.

Telepítési készlet kemény felülethez

TELEPÍTÉSI UTASÍTÁS

– Ezt a készletet a buborékos medencefedés kemény felületre, például kő, kerámia, fa és beton burkolatra történő telepítésére szántuk.
– A felállítási idő körülbelül 30 perc.
– Jelen utasítás a telepítési video és a gépkönyv kiegészítéséül szolgál mind a kör alakú/körkörös és ovális SunnyTenthez.
– Először nézze meg a telepítési videót és olvassa el a SunnyTent telepítési utasítását.
– Ezután alkalmazza az alábbiakat.
Mindig gondosan tartsa be a megadott biztonsági útmutatókat és utasításokat.

1: Ellenőrizze, hogy a doboz tartalmazza-e az alábbiakat:

A kör alakú/körkörös  M és L méret:

6 db fémből készült, kemény felülethez alkalmas csavart cövek
6 db habszivacs nyomótárcsa
2 db fémből készült szögacél merevítő
Csavarok és tiplik

  A kör alakú/körkörös XL méret:

10 db fémből készült, kemény felülethez alkalmas csavart cövek
6 db habszivacs nyomótárcsa
2 db fémből készült szögacél merevítő
Csavarok és tiplik

 Az ovális M és L méret:

6 db fémből készült, kemény felülethez alkalmas csavart cövek
6 db habszivacs nyomótárcsa
4 db fémből készült szögacél merevítő
Csavarok és tiplik

 

2.) Összeszerelés

A: A kemény felülethez alkalmas csavart cövekek

Nézze meg a telepítő videót, és az aktuális buborékos medencefedések telepítési utasítását. A normál csavart cövekek helyett az ebben a készletben szállított 6 db fémből készült, kemény felülethez alkalmas csavart cövekre lesz szüksége.
 1. A hivatkozott helyeken fúrjon egy furatot a kemény felületbe, körülbelül 6 cm mélyen. Kő, kerámia vagy beton felületekhez 8-as fúrót használjon, fa felületekhez pedig 4-es fúrót.
 2. Ha fa felületen dolgozik, akkor nincs szükség tipli használatára, de beton, kerámia vagy kő felületek esetén tiplit kell helyezni a kifúrt furatba.
 3. Helyezze el a habszivacs nyomótárcsát a csavart cövekek csavaros részére.
 4. Forgassa bele a csavart cöveket a furatokba úgy, hogy a nyomótárcsa benne van. Addig forgassa bele a csavart cövekeket a furatokba, amíg körülbelül 1,5 cm tér marad a fül és a talaj között, miközben a fül merőleges legyen a sátor rúdjára.
 5. Fordítsa el a csavart cöveket egy negyeddel balra, és húzza rá a sátor rúdját a habszivacs nyomótárcsára, a cövek csavart része felé. Forgassa a csavart cöveket egy negyed fordulattal jobbra, lefelé nyomva a sátorrudat. A sátorrúdnak most a nyomótárcsa (alul) és a fül (felül) között kell lennie.
 6. Ellenőrizze, hogy a sátorrúd szilárdan rögzítve van-e a csavart cövek füle alatt. Ha szükséges, forgassa bele a csavart cöveket mélyebbre a kifúrt furatba.

B: A fém szögacél merevítők

Nézze meg a telepítő videót, és az aktuális SunnyTent telepítési utasítását. A forgópántos horgony helyett a fém szögacél merevítőket kell használnia.
 1. A merevítőnek azt az oldalát, amelyen 2 furat van, a talaj szintjébe kell állítani (ezt a talaj felőli oldalnak nevezzük). A másik oldal (amelyen 1 furat van) függőlegesen áll (ezt nevezzük a forgópánt egység felőli oldalnak).
 2. A merevítő talaj felőli oldalának az úszómedence felé kell néznie. Nézze meg az ábrát, hogy meggyőződjön róla, hogy a merevítők a jó irányba néznek.
 1. Helyezze el a szögacél merevítőket megfelelő távolságra egymástól. Az ön medencefedés méretének megfelelő távolságokat nézze meg az aktuális SunnyTent telepítési utasításában.
 2. Jelölje meg a 2 pontot (merevítőnként), ahol a furatokat be kell fúrni kemény felületbe. Kő, kerámia vagy beton felületekhez 8-as fúrót használjon, fa felületekhez pedig 4-es fúrót. Fúrja ki ezeket a furatokat 6 cm mélységig.
 3. Fa felületen nem szükséges tipliket használni, da a többi felületnél tipliket kell használnia.
 4. Csavarja bele a szögacél merevítőket szorosan a talajba.
 5. Csavarja ki a forgópánt egységeket a horgonyokból, amelyek a SunnyTent normál tartozékai. Most a forgópánt egységekre lesz szüksége; magára a horgonyokra nem lesz szüksége a kemény felületen.
 6. Csavarja rá ezeket a forgópánt egységeket a szögacél merevítőkre.
 • Kérjük, vegye figyelembe: Ügyeljen rá, hogy a forgópánt egységek a szögacél merevítők külső oldalán legyenek, ne a belső oldalán (a medence felé nézve). Ez apróságnak tűnhet, de nagymértékben befolyásolja a sátor szilárdságát.
 • Kérjük, vegye figyelembe: Ügyeljen rá, hogy a forgópánt egységek ugyanúgy legyenek rögzítve a szögacél merevítőkhöz, mint az eredeti horgonyokhoz (pl. a fém gyűrű a megfelelő helyen legyen).
 • A forgópánt egységeket szilárdan kell rögzíteni a szögacél merevítőkhöz, de nem túl szorosan. Végül is a forgópánt egységeknek el kell tudni fordulniuk, amikor nyitja/zárja a sátrat.
 • A szezon alatt rendszeresen ellenőrizze, hogy a forgópánt egységek szilárdan fel vannak-e szerelve a szögacél merevítőkre.

A feszítőkötelek (csak az XL mérethez)

Nézze meg a telepítő videót, és a Buborékos medencefedés XL méretű telepítési utasítását. Ez bemutatja, hogyan kell rögzíteni a sátrat, miközben részlegesen nyitva tartja. A normál csavart cövek helyett, használja a 4 fennmaradó kemény felülethez alkalmas csavart cöveket. Ezeket a 2A lépésben leírtak szerint kell telepíteni.
 1. Figyelem!

 2. Az összes fajta kemény felületre érvényes az alábbi: szeles időjárás esetén a SunnyTent fel-le mozog. Mivel a kemény felületek kissé érdesek, a sátor alsó éle fokozatosan kikophat. Az alsó él védelmére több lehetőség van (az ár nem tartalmazza):
– Vágjon egy vékony tömlőt, ami hosszirányban teljesen nyitott, és kattintsa fel a SunnyTent alsó élére. Ez a legegyszerűbb, jól kinéző és tiszta megoldás.
– A kerti tömlő helyett, használjon habszivacs cső szigetelőanyagot. Ennek megvan az a kevés előnye, hogy ez az anyag felveszi a vizet és a szennyeződést, amit a locsolócső nem.
– Harmadik lehetőség: helyezzen műfüvet (szőnyeget), vékony vitorlavásznat vagy más puha anyagot a kemény padló és a SunnyTent alsó éle közé.

Keményfa, beton, csempe, tégla burkolat esetében, amit nem lehet eltávolítani:

Hogy nyitni és zárni tudjuk a buborékos fedésünk az erre a célra kialakított két csuklós horgony (ami a csomag részét képezi) a fő rögzítési pont. Ha nem akarja, vagy nem tud létrehozni egy kis részt a meglévő burkolaton, akkor nem használhatja a csomag részét képző csuklós horgonyokat. De vásárolhat hozzá speciális, “kemény felületű szerelő készletet”. Ezekkel az elemekkel könnyedén rögzítheti a SunnyTent buborékos medencetakaróját.
Megjegyzés: Ha a csomagban található vagy külön megrendelhető rögzítő elemeket nem használja a SunnyTent buborékfedés rögzítésére a garancia érvényét veszti.
Bármi kérdés esetén, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba az „Elérhetőség” menüpontban található telefonszámok egyikén vagy e-mailen!