Privát medencék engedélyeztetése (2017.02.17.) hatályos állapot szerint

A jogszabály mai napon (2017.02.17.) hatályos állapota.
A jelek a bekezdések múltbeli és jövőbeli változásait jelölik.
312/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet az építésügyi és építésfelügyeleti hatósági eljárásokról és ellenőrzésekről, valamint az építésügyi hatósági szolgáltatásról
1. melléklet a 312/2012. (XI. 8.) Korm. rendelethez248 Építési engedély nélkül végezhető építési tevékenységek
18. A magánhasználatú kerti víz-, fürdőmedence, kerti tó építése.
 Fontos:
a) Az építési engedélyhez vagy bejelentéshez nem kötött építési tevékenységek esetében is teljesíteni kell a településrendezési tervek, a helyi építési szabályzat és az általános érvényű kötelező építésügyi és más hatósági előírásokat!
b) A helyi önkormányzati rendeletében felsorolt és bejelentési eljárás lefolytatásához kötött tevékenységek esetében a településképi bejelentési eljárást le kell folytatni! [314/2012. (XI. 8.) Korm. rend. 23. § (1) bek., 24. § (1) bek.]
[17] 2016.12.31. napján hatályos szöveg: „A bruttó 50,0 m3-nél nem nagyobb térfogatú vagy a 1,5 m-nél nem mélyebb magánhasználatú kerti víz-, fürdőmedence, kerti tó építése.”

Masszázsmedencék klórmentes vízápolására

A DEWAN®-18 egy folyékony halmazállapotú KLÓRMENTES FERTŐTLENÍTŐSZER, a DEWAN®-50 pezsgőfürdőkhöz kifejlesztett változata
Hatóanyagából adódóan a DEWAN®-18 korszerű és biztonságos fertőtlenítést tesz lehetővé, vize kristálytiszta lesz. A DEWAN®-18-cal átlagos 1500 literes medence esetén egy 5 kg-os kanna egy hónapig elegendő a fürdőzők számától függően.
A DEWAN®-18 fertőtlenítő hatását széles pH-érték tartományban kifejti (nem érzékeny a pH-ra), így a pH-érték ellenőrzésére és korrigálására elsősorban akkor van szükség, ha bőre vagy szeme érzékeny a magas pH-értékre.
Előnyök: Klórmentes fertőtlenítőszer (folyadék)
– Nincs klórszag, Nem képez egészségre ártalmas vegyületeket, A vasat vagy más fémeket tartalmazóvizek esetén is használható, a klórnál tapasztalható elszíneződés a DEWAN®-18-cal kezelt medencék esetében nem jelenik meg, Nem hőmérséklet-függő, pH-semleges, Nem okoz allergiás reakciókat (pl. bőrkiütés), nem kell számolni a klór okozta asztmatikus megbetegedésekkel.

 

Szuper algaölő vegyszer masszázsmedencékhez, úszómedencékhez

Széles spektrumú, rendkívül hatékony algaölő szer (folyadék)

LEÍRÁS:
Hatásos mind a szabadonúszó zöldalga fajok, mind pedig az úgynevezett sötét színű, a medence falára és az aljzatra tapadó algák ellen. Rendszeres használatával leküzdhetők az uszodák algaproblémái, mint:
Biológiailag lebontható. A vízfertőtlenítő eljárás szükséges tartozéka. Klórmentes fertőtlenítőszerek kiegészítő vegyszere.
¨ nemkívánatos, zavaros, opálos víz
¨ kellemetlen szagok,
¨ eltömődött szűrők,
¨ megnövekedett fertőtlenítőszer igény.
Az ALGA-FLOKK minden pH-értéken hatásos. Az ALGA-FLOKK nem zavarja meg a homokszűrők, vagy más típusú, általában alkalmazott szűrők hatékony üzemeltetését sem.
Az általánosan használt kvaterner-ammónium vegyületekkel szemben még nagy Koncentrációban adagolva sem okoz habképződést.
Biológiailag lebontható. A vízfertőtlenítő eljárás szükséges tartozéka. Klórmentes fertőtlenítőszerek kiegészítő vegyszere.

Medencekefe kifejezetten fóliás medencékhez

Fóliás medencekefe fekete színben, elöl-hátul műanyag algakefével, műanyag görgőkkel T-idommal a teleszkópos nyélhez történő rögzítéshez.
Raktárról azonnal kiadható.
Előnye: könnyebb a porszívózás, mind medencefenéken mind oldalfalon, kormányozható fejjel egyszerűbb a kezelhetősége, az elején lévő kefe a letapadt algákat fellazítja a hátsó kefe nem engedi, hogy a fellazult kosz, piszok szennyeződések visszakerüljenek a medencébe.
Vékony de széles fej kialakítása a szűrőszivattyú teljesítményét kihasználva biztosítja a megfelelő szívóvákumot a fej végénél.
Azok a megrendelők akik már használtak ilyet csakis ilyet vesznek legközelebb is!!!